Ericsson Mobility Report: 70% din populația lumii va folosi smartphone-uri până în 2020

• Până în 2020, tehnologiile mobile avansate vor deveni tot mai populare și des întâlnite la nivel mondial; 70% din populația lumii va utiliza smartphone-uri și 90% dintre oameni vor locui în zone acoperite de rețele de broadband mobil
• Până în 2020, 80% din traficul mobil de date va fi generat de smartphone-uri. America de Nord și Europa vor fi în continuare regiunile cu cel mai intens trafic pe Internet raportat la numărul total de smartphone-uri
• Traficul video va crește anual cu câte 55% până în 2020, impulsionat de serviciile de streaming video și de includerea de mai mult video în conținutul media și publicitar

IMG_2682
Cel mai nou raport Ericsson (NASDAQ: ERIC) Mobility Report indică o creștere fantastică a popularității tehnologiilor mobile avansate la nivel mondial până în 2020: numărul de abonamente pentru smartphone-uri se va dubla, ajungând la un total de 6,1 miliarde, 70% din populația lumii va utiliza smartphone-uri și 90% dintre oameni vor locui în zone acoperite de rețele de broadband mobil.
Raportul, o cuprinzătoare trecere în revistă a ultimelor tendințe mobile, arată cum, în piețele dezvoltate, creșterea va fi generată de numărul mai mare de dispozitive deținute de fiecare persoană în parte. Pe piețele în dezvoltare pe de altă parte, creșterea va fi susținută prin adăugarea de noi utilizatori, pe măsură ce smartphone-urile vor deveni mai accesibile ca preț. Aproape 80% din noile abonamente de smartphone-uri vor fi încheiate în regiuni precum Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa.
Creșterea în popularitate a smartphone-urilor va conduce și la o creștere accelerată a traficului de date. Astfel, traficul mobil inițiat de pe smartphone-uri se va majora de 10 ori până în 2020, ajungând să reprezinte 80% din traficul total de date. În America de Nord, spre exemplu, consumul lunar mediu de date va crește de la 2,4 GB, cât este în acest moment, la 14 GB în 2020.
Rima Qureshi, Senior Vice President, Chief Strategy Officer, Ericsson, a explicat: „Tehnologia mobilă se dezvoltă, iar ratele de utilizare a datelor mobile crește exponențial, având la bază popularitatea tot mai mare a smarpthone-urilor și conectivitatea mobilă îmbunătățită. În acest condiții, în câțiva ani, revoluția big data pe care o experimentăm noi astăzi va semăna mai mult cu sosirea unui floppy disk. Există un potențial imens pentru o transformarea la scară largă a tehnologiei, ceea ce le va permite operatorilor telecom, dar și companiilor din alte industrii să își asigure noi surse de venit. În același timp, însă, noua direcție de dezvoltare va necesita și un focus mai atent pe livrarea de servicii într-o manieră eficientă din punct de vedere a costurilor și pe deschiderea companiilor către noi modele de business pentru a putea fi competitive.”
Creșterea numărului de aplicații disponibile, precum și costurile în scădere ale modemurilor vor contribuit la mărirea numărului de dispozitive conectate. Specialiștii Ericsson estimează un total de 26 de miliarde de dispozitive conectate până în 2020, confirmând astfel că suntem pe drumul cel bun către transformarea viziunii celor 50 de miliarde de dispozitive conectate în realitate.
În plus, traficul video mobil va crește cu un extraordinar 55% anual până în 2020 și va reprezenta aproximativ 60% din traficul mobil de date înregistrat la finalul perioadei. Creșterea aceasta va fi, în mare, posibilă ca urmare a faptului că utilizatorii încep să prefere servicii de streaming video, iar conținutul video este din ce în ce mai des inclus în știri, reclame și platforme de social media.
Pe piețele dezvoltate, o parte semnificativă a traficului de date provine de la un grup mic de abonați. Acești utilizatori intensivi de date reprezintă 10% din numărul total de abonați, dar generează 55% din traficul total de date. Acești utilizatori urmăresc, în medie, o oră de conținut video în fiecare zi, de 20 de ori mai mult decât un utilizator obișnuit.
Ericsson Mobility Report prezintă date, previziuni și analize legate de traficul mobil, numărul de abonamente și comportamentul consumatorilor, oferind informații importante despre traficul înregistrat în prezent și tendințele de piață.
Ericsson realizează în mod regulat măsurători de trafic în peste 100 de rețele live din cele mai importante regiuni ale lumii. Măsurători detaliate sunt realizate în mai multe rețele WCDMA/ HSPA și LTE din lume pentru a scoate la iveală tipare diferite de utilizare a Internetului.

Ericsson

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: