Ericsson face prima demonstratie a unei retele 5G end-to-end

Ericsson a implementat cu succes primul test al unui sistem 5G end-to-end ca infrastructura comuna pentru viitoarele servicii 5G. Demonstratia live reusita a fost desfasurata impreuna cu SK Telekom Korea pe 21 decembrie 2016, in laboratorul Ericsson din Kista, Suedia. Demonstratia a folosit Cloud Core, RAN virtual si conexiuni wireless NR/LTE. O demonstratie similara a avut loc si impreuna cu Telefonica pe 22 decembrie, 2016, unde a fost folosit Cloud RAN.

Ericsson1

5G ofera intrastructura si serviciile necesare pentru a indeplini cererile Societatii Permanent Conectate si Internetului Tuturor Lucrurilor. Acest lucru va  avea un impact asupra tuturor retelelor mobile si ecosistemelor asociate, de la dispozitive pana la tehnologia de acces radio, IP core si cloud.

„Aceste demonstratii live cu SK Telekom si Telefonica arata devotamentul pe termen lung al Ericsson pentru dezvoltarea 5G”, a spus Hakan Djuphammar, Head of Strategy and Technology, Business Unit IT & Cloud, Ericsson. „Deoarece suntem pionieri in dezvoltarea tehnologiilor end-to-end 5G, aducem retelele 5G mai aproape de realitate.”

„SK Telekom este incantata sa anunte primul test 5G end-to-end impreuna cu Ericsson. Vom continua eforturile pentru testarea si comercializarea primei retele de test 5G”, a adaugat Jinhyo Park, SVP, Head of Network R&D Center, SK Telecom.

In demonstratia live, au fost atinse rate de transfer a datelor mai mari de 1Gbps si latenta de 4 milisecunde la un punct de acces in retea din exteriorul nucleului central. Solutia 5G New Radio (NR) foloseste latime de banda de 800MHz si ruleaza pe 15GHz.

La 5G World Summit din Londra, in iunie, Ericsson a demonstrat virtualizarea dinamica de tip network slicing a retelei, cu o gestionare si orchestrare completa a acesteia. Acesta este urmatorul pas in care compania demonstreaza 5G end-to-end, inclusiv o implementare de RAN virtual cu o conexiune radio comuna 4G si 5G.

Ericsson la Mobile World Congress 2017

Incepand cu 27 februarie si pana pe 2 martie, in Barcelona, Spania, Ericsson demonstreaza solutii inovatoare pentru retelele viitorului.

Te invitam sa ne vizitezi standul din Hall 2 sau sa accesezi website-ul nostru pe durata MWC 2017 si sa te alaturi conversatiilor si demonstratiilor legate de: 5G, platforme si servicii pentru IT, Cloud, retele, TV & Media, solutii conectate pentru toate industriile, Internetul Tuturor Lucrurilor si parteneriate pentru succes.

Ericsson – 17.02.2017

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: