Ericsson deschide în Italia un laborator de cloud

  • Laboratorul de cloud este un mediu complet deschis, multi-vendor ce are la bază tehnologii NFV și SDN
  • Operatorii telecom și Ericsson pot acum să lucreze împreună, validând concepte sau testând diferite instanțe de utilizare sau noi servicii de cloud
  • Deși aflat fizic în Roma, operatorii pot să acceseze virtual laboratorul din orice locație din lume

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a deschis, în Italia, un laborator dedicat cercetării și inovării în zona soluțiilor de cloud și în care va putea colabora deschis cu operatori telecom de top. Localizat la Roma, laboratorul este un mediu deschis, multi-vendor construit pe baza tehnologiilor Network Function Virtualization (NFV) and Software Define Network (SDN) adaptate implementării soluțiilor în industria telecom.

Ericsson

Nunzio Mirtillo, Head of Region Mediterranean Ericsson, a declarat: „Soluțiile de cloud vor face posibilă următoarea mare evoluție a business-urilor din industria telecom, iar noul laborator dovedește încă o dată dorința Ericsson de a inova în toate zonele în care activează.”Laboratorul de cloud le dă operatorilor posibilitatea să experimenteze și să învețe cum pot fi proiectate mai bine infrastructurile de cloud și cum pot fi integrate fără probleme în mediile deja existente.

Ericsson este un susținător important al transformării rețelelor mobile core în platforme de rețea deschise, ușor de programat, utilizând rețele software-defined și abilități distribuite de cloud. Compania lucrează de ani de zile cu un număr mare de parteneri, clienți și vendori pentru a creiona și stabili standarde globale.

„Multe idei extraordinare se nasc din colaborarea directă și deschisă cu operatorii, iar aceștia pot să creioneze abordări pe bază de cloud pe care să le folosească în avantajul lor și să implementeze arhitecturi noi care să asigure eficiența rețelelor și un timp mai scurt necesar lansării pe piață a unor servicii inovatoare”, a continuat Mirtillo.

Datorită unei combinații inedite între Hyperscale Cloud, Service Provider SDN și abordări de tip Network Functions Virtualization (NFV), operatorii au posibilitatea să-și simplifice rețelele, să reducă complexitatea topologiei acestora și procesul de creare a serviciilor, dar și să accelereze procesul de creare și livrare de noi servicii. În plus, cu toate că laboratorul de cloud este localizat în interiorul campusului Ericsson, operatorii îl pot accesa virtual de oriunde în lume s-ar afla.

Ericsson – 28 mai 2015

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: