Ericsson a demonstrat cum 5G poate revoluționa industria grea

În timpul Mobile World Congress 2015, echipa Ericsson Research a demonstrat tuturor celor prezenți cum se pot controla, de la distanță, excavatoare de mare tonaj.

10409596_949501385062128_7035147904816607027_n

Demonstrația a testat limitele tehnologiilor de rețea existente deja, subliniind potențialul extraordinar al tehnologiei 5GUn exemplu în acest sens a fost demonstrația realizată de Ericsson în timpul Mobile World Congress prin care membrii echipei au putut controla, în timp real, prin intermediul unor conexiuni mobile 4G de mare viteză, un excavator aflat la sute de kilometri distanță. Mai multe detalii pot fi găsite în acest video de prezentare.

Ericsson - MWC 5G demo - excavatoare

Astfel, dintr-un scaun comod, cu ajutorul unui headset de realitate virtuală Oculus Rift, vizitatorii au fost „transportați” în Suedia și au putut controla cu un set de joystick-uri realiste brațul uriaș al unui excavator Volvo real. În viitor, datorită vitezelor sporite de transfer de date, dar și a stabilității rețelelor 5G, astfel de moduri de a opera va deveni obișnuit, schimbând industrii și aducând noi beneficii de cost și siguranță a personalului.

Dacă 4G a reprezentat o evoluție firească a standardelor de rețelistică, trecerea către 5G va necesita un plus de inovație și un nou mod de gândire în contextul tehnologiei mobile. De aceea, deși standardele 5G nu au fost încă definite, iar primele rețele comerciale sunt așteptate abia în 2020, Ericsson testează deja caracteristici de funcționalitate 5G și moduri de operare ce vor fi vitale pentru adoptarea la scară largă a acestui tip de comunicații.

Ericsson – 9 martie 2015

Views: 0

Lasă un răspuns