Ergonomic wireless mouse Trust VOXX – review

Primavara aceasta mi-a adus printre ghiocei speranta ca totusi vom scapa de pandemie si de mobilierul din casa. Lucrul de acasa ne-a adus probleme fizice si fiziologice, care ne-au facut sa redescoperim ergonomia.

Ergonomia este un domeniu de activitate tehnico-stiintific din cadrul psihologiei muncii, care prin colaborarea dintre psihologi, fiziologi si tehnicieni studiaza si realizeaza o astfel de organizare a sistemului “om – masina – conditii de loc de munca” in asa fel, incat munca sa fie efectuata cu costuri biologice minime si maxima eficienta. Optimizarea functionarii sistemului “om-masina-conditii de munca” urmareste reducerea maxima pana la eliminare a bolilor profesionale.

Ergonomia este indispensabila pentru orice domeniu de activitate, fara de care nu se pot obtine cresteri deosebite de productivitate. Disciplinele care se intersecteaza in cadrul ergonomiei sunt: tehnologie (inginerie) industriala,  biomecanica, antropometrie, domeniu de cunoastere si descriere a capacitatilor umane (antropometrie statica si antropometrie dinamica), antropotehnica, domeniu de studiu a adaptarii sistemelor tehnice la capacitatile umane, tehnologie mecanica, design industrial, ergometrie, psihologie, fiziologie, informatica, conform Wikipedia.

Mouse-ul vertical ergonomic Trust Voxx are o baterie reincarcabila. Mouse-ul ergonomic Trust Voxx ofera un design vertical sofisticat, datorita caruia ofera un confort optim pentru sarcini ridicate de munca. In plus fata de cele 9 butoane de control, exista un afisaj LED de stare care ofera un control perfect asupra setarilor mouse-ului.

Ati schimbat o setare si ati ratacit setarile curente ale mouse-ului. Mouse-ul ergonomic Vox are un afisaj LED, care va permite sa urmariti cele mai importante setari, cum ar fi functionalitatea butoanelor, DPI, starea conexiunii si durata de viata a bateriei.

Mouse-ul Trust Voxx este alimentat de o baterie incorporata, pe care o incarcati printr-o interfata micro USB, deci nu trebuie sa cumparati baterii de unica folosinta tot timpul. Asa cum puteti vedea mai jos putem sa constatam continutul pachetului cu care vom introduce mouse-ul in viata noastra.

• Mouse wireless reincarcabil
• Cablu de incarcare
• Receptor USB
• Manual de utilizare

Prin Bluetooth pe laptopurile care accepta acest lucru, dar si pe tablete si smartphone-uri. Si daca laptopul sau computerul nu accepta Bluetooth, micro-receptorul USB va va salva. Puteti sa-l stocati cu usurinta in mouse-ul in sine si, prin urmare, intotdeauna in apropiere. Si chiar daca bateria mouse-ului este descarcata, poate fi folosita in continuare cu cablul de incarcare.

Caracteristici cheie ale mouse-ului vertical fara fir Trust Voxx

  • Designul ergonomic reduce solicitarea bratului si a încheieturii
  • Afisajul LED indica starea bateriei si a conexiunii, modul wireless si setarea DPI
  • Optimizeaza fluxul de lucru prin realocarea functiilor butoanelor din meniul afisajului LED
  • Se poate folosi prin USB sau Bluetooth pe PC, laptop, tableta sau smartphone
  • Ecologic, nu necesita baterii datorita acumulatorilor reincarcabili incorporati
  • 9 butoane, inclusiv butoane laterale operate cu degetul mare (inainte si inapoi) si butoane superioare cu aderenta suplimentara

In partea inferioara avem un comutator: 2,4 GHZ – OFF – BT dar si un switch cu cap de culoare bleu care asigura imperecherea Bluetooth cu alte deviceuri, atunci cand comutatorul este dat pe pozitia BT. Se poate configura Bluetooth pe un PC si pe alt PC se poate folosi USB wireless. Talpa este insotita de niste picioruse din teflon extrem de rezistente la frecarea cu suprafetele de contact.

Mouse-ul dintr-un plastic extrem de rezistent de culoare neagra, incape extrem de bine in mana, iar accesul la cele 9 butoane este propriu si extrem de accesibil. Trei butoane pot fi apasate numai cu degetul mare, pe una dintre fetele laterale, iar restul de 5 butoane plus rotita de scroll cu cele trei degete: aratator, mijlociu si inelar pe cealalta parte laterala, situata sub unghi. Apasarea pe butoane este lina si o cursa potrivita, insotita de un click, care nu deranjeaza activitatile curente. Are patru pozitii DPI: 1200,1600, 2000 si 2400.

Corpul mouse-ului este acoperit cu plastic negru mat, care arata foarte elegant si, datorita structurii sale fine, este moale la atingere. In plus, corpul mouse-ului este prevazut in jurul perimetrului cu creste oblice, care sustin prinderea si impiedica alunecarea mainii in jos de pe mouse.

Am fost curios sa vad ce avem in interiorul ce cantareste 149 g cu tot cu acumulatorul de 500 mAh, si am fost surprins sa observ o constructie tridimensionala a mouse-ului, care genereaza un schelet extrem de rezistent si stabil pentru placutele de comanda interioare.

Mouse-ul Voxx are o raza de acțiune de aproximativ 10 metri, atat pe conexiune 2,4 G, cat si pe Bluetooth, ceea ce este mai mult decat suficient pentru a fi utilizat intr-un birou normal. Am testat consumul mouse-ului in functionare normala, iar mouse-ul a functionat fara probleme timp de cam 3 saptamani, cu mai mult de opt ore de functionare zilnica, toate doar cu o incarcare normala, prin cablul USB din pachetul de vanzare.

Hits: 148

%d blogeri au apreciat: