Epson și DJI dezvoltă prima aplicație de realitate augmentată

Epson, producătorul ochelarilor inteligenți Moverio® pentru realitatea augmentată (AR), a anunțat parteneriatul cu DJI, cel mai mare producător mondial de drone. Parteneriatul va asigura dezvoltarea unor noi aplicații interesante pentru ochelarii inteligenți Moverio de la Epson, care vor îmbunătăți în mod semnificativ experiența de pilotare a dronelor DJI pentru pasionați și profesioniști.

Image converted using ifftoany

Pentru început, DJI va optimiza aplicația DJI GO pentru ochelarii inteligenți AR Moverio BT-300 de la Epson. Prin folosirea aplicației împreună cu ochelarii Moverio, utilizatorii de drone vor putea vedea clar imaginile transmise live (FPV) de camera dronei și în același timp vor putea menține contactul vizual cu aparatul de zbor. Aplicația DJI GO este compatibilă cu seria de drone DJI Phantom, Inspire și Matrice, dar și cu stabilizatorul de imagine portabil și camera Osmo.

Moverio BT-300 va fi promovat ca accesoriu licențiat DJI, împreună cu aplicația DJI GO, în cursul acestui an. Ochelarii inteligenți de la Epson vor putea fi achiziționați de pe site-ul DJI.com, în timp ce aplicația DJI GO va putea fi descărcată de pe Moverio Apps Market.

Parteneriatul dintre Epson și DJI respectă reglementările impuse de autoritățile aeronautice din Europa, dar și recomandările pentru UAV-uri (Unmanned Air Vehicle), în special cu cea potrivit căreia UAV-ul ar trebui să rămână în cadrul vizual al pilotului. Astfel, dronele pot fi utilizate pentru a obține imagini și video aeriene în foarte multe domenii de activitate. Sectoare precum construcțiile, asigurările, agricultura, serviciile de urgență, protecția mediului, cercetarea academică, producția de film și video utilizează în prezent drone.

„Moverio BT-300 marchează un avans impresionant la nivel de performanță și va crește siguranța zborului și a filmărilor, ajutând în același timp utilizatorii să se conformeze reglementărilor”, a spus Michael Perry, director parteneriate strategice, DJI. „Suntem încântați să descoperim aplicațiile incredibile care pot fi realizate cu Moverio BT-300 și recenta relansare a DJI SDK, așadar putem spune că posibilitățile sunt cu adevărat nelimitate.”

Valerie Riffaud-Cangelosi, Manager de Dezvoltare pentru Piețe Noi – Dispozitive Portabile & Conectate, Epson EMEA a declarat: „Este un eveniment de referință – pentru prima dată, ochelarii inteligenți AR vor fi disponibili prin intermediul unei aplicații dedicate utilizatorilor. Piața dronelor a devenit o prioritate pentru Epson și credem că parteneriatul cu DJI va revoluționa modul în care utilizatorii vor pilota dronele, într-o industrie care înregistrează o evoluție foarte rapidă. Ochelarii Moverio BT-300 sunt concepuți pentru pilotarea dronelor, iar senzorii de urmărire permit pilotului dronei să vizualizeze la 360 de grade, menținând în același timp contactul vizual cu dispozitivul. Acesta este un factor important în ceea ce privește regulile și experiența de pilotare, pentru că ajută pilotul să se concentreze asupra sarcinilor pe care le are de efectuat și să ia decizii mult mai rapid.”

Pe lângă gradul de siguranță, un alt obiectiv al parteneriatului include noi instrumente AR de creștere a productivității dedicate utilizatorilor de drone și producătorilor de film. Epson și DJI vor lucra împreună pentru a oferi noi experiențe unui număr din ce în ce mai mare de pasionați și companii și vor depune eforturi comune de vânzare și marketing la nivel mondial.

Epson a lansat prima generație de ochelari inteligenți în 2011. Moverio BT-300 sunt cei mai ușori ochelari inteligenți din lume, fiind prevăzuți cu un ecran OLED. Împreună cu tehnologia de afișaj digital OLED din siliciu și sistemul de operare Android 5.1, Moverio BT-300 oferă experiențe AR cu adevărat mobile. Ochelarii Moverio BT-300 de la Epson vor fi disponibili la sfârșitul anului 2016.. Pentru o prezentare generală a ochelarilor Moverio BT-300, vă rugăm să accesați următorul link.

21 octombrie 2016 – Epson

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: