Epson prezintă ghidul alegerii unui proiector în timpul Campionatului European de Fotbal

Epson prezintă ghidul alegerii celei mai bune soluții pentru vizionarea meciurilor din Campionatul European de Fotbal de anul acesta. Cei care nu au reușit să prindă un loc pe stadionul din Franța, cu siguranță vor aprecia meciurile văzute la televizor sau pe proiector, acasă în living sau cu prietenii.

Cele mai importante criterii de diferențiere între cele două soluții sunt dimensiunea imaginii, luminozitatea, conectivitatea și flexibilitatea amplasării.

Projector_image_football

Dimensiunea imaginii

Dimensiunea imaginii este probabil principalul element distinctiv între un proiector și un televizor. Un proiector home-cinema va oferi întotdeauna o imagine impresionant de mare cu o diagonală de la 30 la 300 inci (0.78-7.62 m). Sunt puține televizoare care oferă aceeași dimensiune a imaginii, dar la un preț mult mai ridicat. Distanța de vizionare ideală este egală cu 2x lățimea ecranului. Astfel, la o suprafață de proiecție de 2 metri lățime și 1,5 metri înălțime, distanța optimă dintre privitor și imagine este de 4 metri.

Chiar dacă nu ai un ecran de proiecție, peretele este o alternativă bună şi fără costuri pentru utilizarea ocazională. În plus, dacă vrei să proiectezi zilnic, poți îmbunătăți suprafața pe care va fi afișată imaginea pe perete prin aplicarea unei vopsele speciale de proiecție.
Dacă vrei să proiectezi o imagine cât tot peretele, trebuie să aşezi proiectorul la o anumită distanță față de acesta. Cele mai multe proiectoare au o lentilă cu zoom graţie  căreia poți redimensiona imaginea, fără să miști proiectorul. Dacă vrei să știi distanța ideală dintre proiector și suprafața de proiecție, poți folosi calculatorul de distanțe pentru proiecție pe pagina Epson dedicată.

Flexibilitatea amplasării

Din punctul de vedere al spațiului, un videoproiector este cu siguranță mai atractiv decât un televizor. Un proiector ocupă mai puțin loc și proiectează o imagine de dimensiuni mari. Pentru seara de meci, poți instala proiectorul aproape oriunde în cameră sau în grădină, pe tavan, pe o măsuță sau pe o comodă, chiar și pe podea, datorită corecției trapez.

De exemplu, corecția trapezului (pe orizontală și/ sau verticală), unul dintre punctele forte ale modelului Epson EB-U04, este o caracteristică ce îți permite să ai un format perfect al imaginii. Nu este necesar ca proiectorul să fie amplasat perfect perpendicular pe suprafața de proiecție, așa că poate fi o soluție potrivită pentru o petrecere cu mai mulți prieteni adunați acasă pentru vizionarea unui meci de fotbal.

Luminozitatea

Calitatea imaginii unui proiector este influențată de lumina incidentă. Așadar, dacă proiectorul este instalat într-o cameră luminoasă, trebuie să optezi pentru un model de proiector cu o luminozitate ridicată. Cele mai bune proiectoare home-cinema pentru acasă au o luminozitate măsurată pe culoare* conform standardului CLO între 2.000 și 3.000 de lumeni. De exemplu, dacă vrei să vezi meciul într-o grădină, va trebui să alegi un proiector cu o luminozitate ridicată (minimum 2.000 lumeni).

Volumul

Cu siguranță atunci când vezi un meci, îți dorești să auzi strigătele din tribune ca și cum ai fi pe stadion. Pentru experiența home-cinema, atât televizorul, cât și proiectorul au nevoie de un sistem audio extern pentru a reda sunet mai bun.

Conectivitate

Proiectorul nu are un tuner încorporat cum se întâmplă în cazul televizorului. Proiectorul este așadar un hub la care pot fi conectate diverse surse fără a fi necesar un fir. Mai mult, cele mai multe videoproiectoare au acum conectivitate wireless (în standard sau opțional) pentru a te putea conecta cu ușurință la diverse dispozitive prin rețeaua Wi-Fi. Încurcătura de cabluri de lângă proiector este acum de domeniul trecutului.

*Proiectoarele Epson au aceeași luminozitate pe culoare ca pe alb, spre deosebire de proiectoarele DLP cu 1 cip, unde luminozitatea culorilor este mult redusă față de luminozitatea pe alb. Mai multe despre standardul CLO aici: http://www.colorlightoutput.com/

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 67.000 de angajaţi în 90 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

www.global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”

http://eco.epson.com/

București, 23 iunie 2016: Epson

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: