Epson obține o cotă de 41% din piața videoproiectoarelor în T2

Epson obține o cotă de 41% pe piața locală de proiectoarelor în cel de-al doilea trimestru al anului, menținându-și poziția de lider detașat pe o piață în creștere. Impactul evenimentelor sportive de anul acesta s-a văzut în ambele trimestre de până acum. Per total, piața a înregistrat în primul semestru al anului 2016 o creștere cu peste 30%, față de primul semestru al anului trecut, conform datelor raportului Futuresource pe T2*.

Poziția de lider a fost susținută de noile modele lansate în prima jumătate a acestui an. Comparativ cu 2015, Epson a dublat numărul de proiectoare livrate, cu mult peste evoluția pieței. Chiar dacă modelele de vârf cu rezoluții wide Full HD au înregistrat cele mai mari evoluții, modele entry, cu prețuri începând de la 400 de euro, sunt în continuare cele care fac volumul pieței.

Simona Decuseara - Sales  Marketing Manager Epson Romania si  Bulgaria

“Suntem în al doilea trimestru de creștere, cu o cotă de piață semnificativă, și estimăm că piața de proiectoare va ajunge la un volum de 26.000 de unități până la finalul anului 2016. Campionatul European de Fotbal din 2016 a avut un impact puternic asupra vânzărilor de proiectoare din mai toate gamele, cu precădere asupra celor wide și credem că și Jocurile de la Rio, dublate de o intensificare generală a consumului, vor influența pozitiv volumele livrate în perioada următoare”, spune Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Epson propune o gamă extinsă de proiectoare business și home-cinema cu rezoluție WUXGA la prețuri accesibile. Cele opt proiectoare versatile – EB-U32, EB-U04, EB-W32, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31, EB-S04 – pot fi transportate cu ușurință și sunt ideale atât acasă, cât şi pentru birou. Pe lângă acestea, portofoliul Epson include și trei noi proiectoare home-cinema Full HD de calitate superioară: EH-TW5350, EH-TW5300 și EH-TW5210, capabile să furnizeze imagini Full HD la o rezoluție 1080p, cu imagini luminoase și clare 2D sau 3D. Mai mult, un avantaj al noii game de proiectoare este conectivitatea wireless.

În gama extinsă Epson se numără și primul proiector laser cu tehnologie de amplificare 4K, modelul EH-LS10000 pentru proiecții cu imagini de o calitate excepțională.

*Sursa: Claire Kerrison, Senior Market Analyst, Global Quarterly Projector Market Tracker, Futuresource Consulting Ltd 2016

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 67.000 de angajaţi în 90 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro.

București, 04 august 2016Epson

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: