Epson L810 imprimanta inkjet pentru fotografii la review
Poate ca fotograf iti pui problema cum poti realiza o imprimare de calitate la un pret optim.
Epson L810 la a carui lansare am fost prezent si am scris aici s-a dovedit a fi o alegere inspirata pentru testele pe care le-am efectuat, pentru ca am putut sa fac lucruri ce cu alte imprimante nu le realizam, cum ar fi imprimarea direct de pe cardul de memorie al aparatului foto ori de pe un memory stick fara prea mare efort si totusi utilizand displayul imprimantei pentru vizualizare, dar si functiile touchului pus la dispozitie de imprimanta impreuna cu functiile inteligente, asigurand o ergonomie ce nu o poti gasi pe alte echipamente.Operarea imprimantei este extrem de facila pentru ca accesul este optimizat pentru a avea cat mai putine batai de cap, atunci cand nu iti mai doresti utilizarea unui PC si timpi intermediari irositi, mergand direct pe mana aparatului foto, fara a edita fotografia, pe care tocmai iti doresti sa o imprimi.
Daca siguranta calitatilor obtinute cu aparatul foto necesita o editare suplimentara, desigur ca o poti face, utilizand sculele obisnuite si cunoscute de editare foto urmate de o imprimare direct din editorul utilizat asa cum se procedeaza in mod obisnuit. Siguranta imprimarii in culorile dorite se poate totusi obtine dupa mai multe incercari, pentru ca aprecierea ochiului se stie ca in cea mai mare parte este subiectiva. Deci cateva teste in preambul te pot edifice pe ce nuante sa poti merge cum sa alegi borderele, sau dimensiunea optima pentru o foto ce tocmai intentionezi sa o inramezi pe perete.
In principal o astfel de imprimanta nu este complicat construita, pentru a asigura functiile de imprimare foto, insa precizia de realizare a stropilor de cerneala este definitorie. Nu multi fabricanti se pot lauda cu astfel de precizii, iar Epson are deja o traditie ce vine din cateva decenii de experienta. Epson foloseste sistemul ITS cu alimentare continua cu cerneala si poate printa inclusiv pe CD/DVD, functie pe care nu am testat-o. Rezervoarele cu cele 6 culori primare de cerneala sunt situate in partea dreapta a imprimantei si sunt conectate din cutia laterala detasabila prin niste furtunase flexibile, care mi s-au parut destul de rezistente la un presupus soc mecanic produs din neatentia utilizarii. Bine sa nu ma intelegeti gresit, dar, nici nu va sfatuiesc sa exagerati cu tragerea de acestea pentru ca precis exista si niste limite pe acolo pe undeva.
In rest celelalte componente ale traseului mecanic ce conduce hartia catre prelucrarea finala sunt amplasate perfect pentru utilizare, si nu iti trebuie o experienta nemaipomenita sa poti pune in functiune aceasta mica fabrica de tablouri de perete. Daca poate fi considerat ceva ciudat, ar fi cablul de date care intra in imprimanta printr-un loc neasteptat, dar care nu deranjeaza cu nimic. In utilizare imprimanta este silentioasa si destul de rapida tinand cont de operatiunile pe care trebuie sa le efectueze cu stropii de cerneala.
Inscriptionarile de pe pupitrul de comanda sunt destul de sugestive, astfel incat sa nu incurci borcanele, iar touchul, destul de responziv. Pe mine m-a impresionat si faptul ca iti poti vedea pozele pe displayul mic si sa poti da cateva comenzi de imbunatatire a performantelor de imprimare, nu sunt de ignorat.
Desigur mi-am propus sa listez o gama cat mai variata de foto asa cum este si in viata pentru a putea constata diferentele de culoare si practic am ramas surprins de multumit de ceea ce am obtinut, adica, o micro expozitie cu foto pe care le-am realizat asa cum puteti vedea si in galeria de mai jos:
Views: 0