Epson L550 imprimanta multifunctionala… 4 in 1 la review

De foarte mult timp imi doresc sa testez si un multifunctional, pentru ca se afla printre necesitatile mele curente de acasa, fiind conectat mai mereu la lumea tehnologica, nu ma pot desfasura asa cum ar trebui. Si iata ca dorinta mai veche mi s-a indeplinit primind in teste o imprimanta foarte calitativa de la EPSON Romania si anume Epson L550 care spre norocul meu este si color, promitandu-mi si posibilitatea de a imprima fotografiile color pe care le fac pe suport de hartie cu tehnologia Dye Ink pentru picaturi de cerneala de dimensiuni variabile.

1908218_958423994169867_1838871052356720687_n 10408683_958425054169761_4688495766743991612_n

Imprimare, scanare, copiere si fax sunt principalele functiuni pentru care mi-am dorit asa ceva si unde multifunctionalul m-a ajutat sa patrund prin maldarul de sute de documente de pe acasa care asteptau insirate o noua organizare.

Si pentru acest lucru cand ai volum iti trebuie un multifunctional cat mai fiabil. Iar EPSON este o marca recunoscuta cu care m-am mai intalnit pe la inceputul profesiunii mele, adica la ICI cand detineam serviceul unor imprimante EPSON si de care cam uitam pentru ca in principal singura preocupare era inlocuirea consumabilelor.

Ah si imi aduc aminte de prin liceu cand faceam practica tehnologica pe platforma Pipera, prin anii ’80, EPSON chiar crease o divizie de imprimante in Bucuresti care aveau rate de caderi si rebuturi de sub 1%. Cei care lucrau pe acolo erau foarte multumiti de conditiile de lucru asigurate dar si de modul in care se respecta procesul tehnologic, practic imprimantele EPSON fiind apreciate si atunci pe intreg globul.

Dar sa lasam trecutul si sa vedem cat de frumos a evoluat tehnologia.

Pai in primul rand greutatea acestui multifunctional s-a redus considerabil la numai 6,2 Kg, avand un format extrem de ergonomizat pentru utilizator, si niste dimensiuni destul de acceptabile pentru acasa/birou tinand cont ca de prea mult spatiu vital nu dispune prea multa lume.

Aspectul este foarte elegant cu muchii si colturi rotunjite, pupitrul si displayul LCD de comanda monocrom, cu text pe 2 randuri situandu-se in pozitii utile facand cautarea comenzilor cu usurinta, designul aratand ca inginerii de la EPSON isi cunosc foarte bine meseria si traditia in ale tiparitului. Pe partea dreapta a multifunctionalului se afla rezervoarele cu cerneala, dotate si cu un comutator ce trebuie activat pentru transportarea echipamentului dintr-un loc in altul. Conectorii pentru calculator, fax si alimentare de la reteau electrica sunt situati in partea din spate a multifunctionalului. Alimentarea cu hartie se face in mod vertical pe la tava din spate, care are o capacitate de 100 coli, iar tava din fata, unde ajung paginile printate, are o capacitate de 30 coli.

Pachetul de vanzare vine cu urmatoarele: 4 recipiente individuale de cerneala de cate 70 ml fiecare (Cartus Epson Yellow – C13T66444A, Cartus Epson Negru – C13T66414A, Cartus Epson Magenta – C13T66434A, Cartus Epson Cyan – C13T66424A), plus 2 recipiente suplimentare de cerneala neagra, Drivere si programe utile (CD), Manual de instalare / securitate, Cablu alimentare, Ghid introductiv, Software (CD), Manual de utilizare, Instructiuni de folosire (CD) as putea spune cam tot ceea ce este necesar sa poti demara cat mai rapid procesele pe care ti le-ai propus. Epson Easy Photo Print, Epson Event Manager, Epson Scan, EpsonNet Print sunt tocmai acele softulete care te ajuta sa ajustezi in mod favorabil punctele calitative ale conectarii si printarii.

Scannerul produce imagini color cu senzor CIS si la o rezoluție de 1200×2400 dpi. Timpul maxim de scanare variaza in functie de rezolutia si densitatea dpi pe care o alegeti, inainte de scanare. Este nevoie de 2 pană la 6 minute pentru fiecare scanare, o viteza buna pentru un scanner cu asemenea rezolutie. Puteti trimite un fax fara efort cu acest Epson Inkjet L550. Acesta va permite sa trimiteti faxuri, atat alb-negru cat si color. Faxul poate stoca pana la 180 de pagini in memorie. Porturile USB 2.0 și Ethernet, dau o conectivitate foarte buna. Acestea va permit sa partajati imprimanta cu usurinta in cadrul grupului de lucru. Caracteristica iPrint va permite sa imprimati direct de la orice dispozitiv intelligent prin retea Wi-Fi. Cand este conectat la un router Wi-Fi, puteti imprima si de pe telefonul mobil, configuratie pe care totusi personal nu am testat-o.

Precizia este 1440×5760 puncte pentru fiecare pixel pentru pagini mono colorate. Textul imprimat s-a dovedit a fi ascutit, chiar si in font complicat cu margini inguste. In ceea ce priveste pozele, am tiparit o multime de diferite pagini care contin imagini si text impreuna, iar rezultatele au fost foarte bune. Din pacate, imprimanta nu accepta imprimarea dublu fata automata. Pe langa calitatea neasteptata de imprimare, de asemenea, a reusit sa imprime mai mult de 30 de pagini pe minut (alb-negru). In ceea ce priveste paginile colorate, a reusit aproximativ 20 de pagini pe minut.

Un punct bun mi s-a parut ca multifunctionalul cere service tocmai dupa 30.000 de pagini, prag pe care nu il intalnesti pe la prea multi producatori.

Visits: 0

Lasă un răspuns