Echipa națională de darts a României a obținut cea mai bună performanță

Echipa națională de darts a României a încheiat cea de-a patra participare consecutivă la Campionatul European, obținând cele mai bune rezultate din istoria țării noastre. Delegația României și-a îndeplinit obiectivul în competiția din Olanda, acela de a trece de faza grupelor. Mai exact, selecționata masculină a încheiat Campionatul European pe locul 21 din 32 posibile, în vreme ce echipa de feminin s-a clasat pe poziția 16-a din cele 26 existente.

Adrian Frim, campion național la darts

La masculin, țara noastră s-a duelat în grupa sa cu Anglia, Cehia și Italia, fază pe care a încheiat-o pe locul doi, fiind surpriza plăcută din acel stadiu al competiției. De cealaltă parte, adversarele României la feminin au fost Lituania și Irlanda, conaționalele noastre clasându-se pe locul secund din grupa lor.

„Ne bucurăm că ne-am atins obiectivul la această ediție de , mai ales pentru că fost o competiție frumoasă, cu răsturnări de situație. În faza grupelor, când nimeni nu se mai aștepta să ne revenim, fiind conduși cu 5-0 de Cehia, am reușit să întoarcem scorul și să câștigăm cu 9-7! A fost o ediție specială pentru noi, cu de toate, cu emoții și cu bucurie la final”, a declarat Adrian Frim, campionul național la darts.

Această prezentare necesită JavaScript.

Între timp, campionatul național e în plină desfășurare, urmând ca pe 15 octombrie 2016 să se joace a patra etapă din circuitul intern, în apropiere de Cluj. Concursul va avea loc în Complex Capus, fiind special prin faptul că este organizat de Cluj Darts Club, la care este legitimatși Adrian Frim, iar valoarea premiilor va depăși 4.800 de lei.

Despre Federația Română de Darts

Federația Română de Darts a fost înființată în anul 2008 și a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive și recunoașterea ca federație națională. În tot acesttimp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaționale, a organizat Campionatul European de Darts din 2014 și urmează ca țaranoastră să găzduiască, în 2019, Campionatului Mondial, după ce Federația Română de Darts a câștigat licitiația pentru organizarea acestei competiții.

București, 10 octombrie 2016 – Echipa națională de darts a României

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: