EA SPORTS FC FUTURES și adidas aduc fotbalul grassroots la UEFA EURO 2024™ prin organizarea unor sesiuni de antrenament pentru tinerii din Berlin

În contextul campionatului UEFA EURO 2024, tinerii locali au participat împreună cu Ian Wright – ambasadorul adidas – la antrenamente conduse de UEFA și găzduite de FC FUTURES, care să inspire următoarea generație prin intermediul acestui sport 

EA SPORTS FC FUTURE a găzduit un eveniment al Festivalului de Fotbal UEFA 2024 chiar în mijlocul Fan Zone-ului din Berlin, la Home of adidas Football. După ce fotbalul grassroots a ajuns la peste 170.000* de oameni în cursul primului său an, evenimentul de anul acesta a adus împreună FC FUTURES, adidas și UEFA în scopul organizării antrenamentelor pentru peste 50 de adolescenți și adolescente, printr-un efort continuu de a dezvolta acest joc pentru toată lumea.

Antrenamentele conduse de antrenorii oficiali ai UEFA și ai Asociației Germane de Fotbal (DFB) au fost preluate din Academia FC FUTURES, care este o bibliotecă online, gratuită și disponibilă în prezent în șase limbi, inclusiv germană. Biblioteca folosește imagini din joc pentru a-i ajuta pe jucători să-și îmbunătățească abilitățile fotbalistice. Utilizarea de către FC FUTURES a imaginilor din joc,  pentru biblioteca exercițiilor de antrenamente, are scopul de a minimiza diferențele dintre fotbalul fizic și digital, oferind jucătorilor și antrenorilor un mod inovator de a stimula participarea la acesta.

„Să fii aici, la UEFA EURO 2024, te inspiră nu doar prin faptul că îi vezi pe cei mai buni jucători de fotbal din Europa cum concurează, ci și prin modul în care găzduiesc antrenamentele FC FUTURES pentru următoarea generație”, a declarat James Salmon, Senior Marketing Director, EA SPORTS FC. „Suntem incredibil de recunoscători pentru faptul că partenerii noștri la UEFA și adidas sunt la fel de dedicați să dezvolte programe accesibile și pentru comunitate. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm investițiile pentru anul viitor al FC FUTURES și să dezvoltăm fotbalul cât mai mult, pentru toți”.

Antrenamentele au avut loc la House of adidas Football în Fan Zone-ul UEFA EURO 2024 și au fost concentrate asupra vitezei – inspirate de reintroducerea ghetei de fotbal F50 de la adidas, prezentată în EA SPORTS FC 24. După o pauză de 9 ani, gheata autentică F50 marchează revenirea sa prin tehnologia avansată cu care a fost construită, pentru a ajuta sportivii de astăzi să-și folosească viteza pentru a sparge tiparele rigide de joc și pentru a experimenta plăcerea de a juca fotbal în propriul lor stil.

„Suntem încântați să aducem fotbalul grassroots în acest an la turneul UEFA EURO 2024 din Germania, cu EA SPORTS FC.” a declarat Oliver Doglia , UEFA Head of Technical Education & Development. „Metodele inovatoare de antrenament ale EA SPORTS FC FUTURE îmbină perfect experiențele de fotbal virtuale și reale și, împreună, ne propunem să inspirăm generația următoare să iasă pe teren și să participe la World’s Game, exact ca eroii lor naționali de pe teren la UEFA EURO 2024”.

FC FUTURES și ambasadorul Ian Wright s-au alăturat, de asemenea, antrenamentelor și le-au oferit tinerilor amintiri cu adevărat memorabile, împărtășind amintiri din propriile sale experiențe cu fotbalul grassroots, subliniind cât de importante pot fi inițiativele precum FC FUTURES pentru generațiile tinere.

„Sunt entuziasmat să fiu aici la UEFA EURO 2024 pentru un turneu incredibil și să văd cum EA SPORTS FC FUTURES și adidas se unesc pentru a sprijini generația următoare de tineri jucători,” a declarat Ian Wright. „Aducerea fotbalului la nivel de comunitate la astfel de evenimente servește drept mare inspirație pentru acești tineri jucători locali și evidențiază cu adevărat importanța sprijinirii fotbalului la toate nivelurile”.

The Home of adidas Football, situată în Fan Zone-ul UEFA EURO 2024 în fața Reichstagului, va fi activă pe întreaga durată a turneului. Această zonă de 18.000 m² oferă vizitatorilor șansa de a experimenta un festival al fotbalului, unde sunt invitați să participe, să urmărească, să socializeze și să sărbătorească bucuria jocului. Fanii pot juca și ei autenticul campionat UEFA EURO 2024 în jocul EA SPORTS FC 24 în zona special dedicată de gaming EA SPORTS FC 24.

Află mai multe despre FC FUTURES și accesează antrenamentele Academiei FC FUTURES aici.

Comunitatea EA SPORTS FC poate fi urmărită pe Facebook și Instagram sau pe X la @easportsfc.

Pentru mai multe informații despre EA SPORTS FC, inclusiv știri, videoclipuri, bloguri, forumuri și aplicații de joc, vizitează www.easports.com/fc.

Materialele EA SPORTS FC pot fi descărcate de pe site-ul oficial de presă EA după înregistrare la PRESS.EA.COM. 

*Pe baza numărului mediu anual de vizitatori la terenurile din Seoul; rezidenți din apropierea terenurilor din Singapore, Spania și Mexic; utilizatori ai terenului Rocky & Wright Arena și al terenului Sam Kerr; participanți la programele FC FUTURES sau programe partenere FC FUTURES; și numărul de mingi de fotbal furnizate prin inițiativele partenere.


______________________________________________

Views: 5

Lasă un răspuns