EA SPORTS FC™ FUTURES ANUNȚĂ PARTENERIATUL CU UNICEF ȘI PUBLICĂ IMPACTUL ACESTUIA PE UN AN DE ZILE

FC FUTURES este inițiativa globală a EA SPORTS FC prin care contribuie la a face fotbalul mai accesibil pentru toată lumea.

BUCUREȘTI – 22 mai 2024 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) anunță că proiectul EA SPORTS FC FUTURES a ajuns la peste 170.000 de oameni în decursul primului an și – ca nouă demonstrație a angajamentului său de a face sportul accesibil pentru cât mai mulți – prezintă un nou program complex, Namibia Futures, dezvoltat în parteneriat cu UNICEF. Parterneriatul se desfășoară pe parcursul mai multor ani și folosește fotbalul pentru a genera schimbări sociale pe termen lung în Namibia și nu numai. Parteneriatul ar impacta peste 46.000 de copii și adolescenți.

Jumătate dintre copiii din Namibia se confruntă cu sărăcia multidimensională, ceea ce limitează oportunitățile de mobilitate socială, crește riscul de exploatare și abuz și, în mod particular, scade șansele fetelor de a-și termina studiile. UNICEF colaborează deja cu parteneri din țară pentru a oferi pârghii facile și accesibile prin care fetele să poată dobândi noi cunoștințe și abilități profesionale și de viață, de multe ori, prin intermediul sporturilor. Prin proiectul Namibia Futures, UNICEF va putea susține încă 46.000 de tineri din Namibia să își atingă potențialul atât pe teren, cât și în afara lui, prin intermediul fotbalului și al antrenamentelor disponibile în joc. 

„Suntem încântați să extindem parteneriatul dintre cele două organizații, după mai bine de cinci ani de colaborare de succes între EA SPORTS și Soccer Aid for UNICEF”, a declarat Andrea Hopelain, GM & SVP of Publishing, EA SPORTS. „Prin acest program, ne dorim să avem un impact semnificativ asupra multor vieți tinere din Namibia, datorită puterii fotbalului și a platformei noastre EA SPORTS FC”.

„În prezent, există 300 de milioane de adolescente în întreaga lume. Cu resursele, rețelele și oportunitățile potrivite, ele ar putea deveni niște ambasadori redutabili ai schimbării”, a declarat Jon Sparkes, director executiv al Comitetului pentru UNICEF din Marea Britanie (UNICEF UK). „Noul nostru parteneriat cu EA SPORTS FC, prin proiectul Namibia Futures, va sprijini peste 46.000 de adolescenți namibieni pentru a-și construi un viitor mai bun atât pe terenul de fotbal, cât și în afara lui. Aș dori să mulțumesc EA SPORTS FC pentru că este alături de copii și contribuie nu doar la bunăstarea fizică a adolescenților, ci și la dezvoltarea unor abilități esențiale care să îi ajute să își transforme viața prin prisma acestui parteneriat”. 

Anul acesta se împlinesc cinci ani de parteneriat între EA SPORTS și Soccer Aid for UNICEF. Uniți de obiectivul de a contribui la protejarea jocului în rândul copiilor de pretutindeni, EA SPORTS a ajutat Soccer Aid for UNICEF să strângă aproape 100 de milioane de lire sterline pentru a sprijini activitatea UNICEF.

Shane Horgan, directorul general al Soccer Aid Productions, a declarat: „Suntem încântați să continuăm parteneriatul nostru de lungă durată cu EA SPORTS și, într-adevăr, să aprofundăm impactul extrem de pozitiv pe care această relație l-a avut deja asupra Soccer Aid for UNICEF. Suntem cu toții extrem de mândri să facem parte dintr-o activitate atât de importantă, care știm că va continua să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor din întreaga lume”.

De-a lungul unui prim an de succes, FC FUTURES a adus jocul mai aproape de peste 170.000 de copii de pe șase continente prin:

  • Dezvoltarea și publicarea, în parteneriat cu UEFA, a unei serii de 7 antrenamente cu acces gratuit, ca resurse pe care tinerii jucători și antrenorii să le utilizeze în antrenamente. Aceste practici FC FUTURES ACADEMY sunt integrate în prezent în 54 de asociații naționale de fotbal și în programele lor de formare a antrenorilor.
  • Sprijinirea creării și reamenajării a 11 terenuri de sport la nivel mondial, din sudul Londrei până la Sydney.
  • Furnizarea a peste 12.000 de mingi de fotbal pentru cluburile de bază, antrenori și copii, precum și a altor articole, inclusiv ghete, conuri, salopete și altele.
  • Parteneriatele desfășurate cu mai multe organizații, branduri și organizații caritabile, inclusiv UEFA Grassroots, Premier League, LA LIGA și acum UNICEF, pentru a face toate acestea posibile și pentru a oferi programe cu un impact de lungă durată.  
  • Acordarea premiului FC FUTURES Hero Award ambasadorului FC FUTURES, Ian Wright, în semn de recunoaștere a muncii sale remarcabile prin care a inspirat lumea să iubească fotbalul, alături de promisiunea de a dona 10.000 de lire sterline pentru o cauză legată de fotbalul grassroots la alegerea sa.

„A fost un prim an foarte plin și extrem de productiv pentru FC FUTURES”, a declarat James Salmon, Senior Marketing Director, EA SPORTS FC. „Suntem incredibil de mândri de ceea ce am realizat până acum și le mulțumim partenerilor noștri, ambasadorilor noștri și tuturor liderilor remarcabili ai comunității care au ajutat la apariția FC FUTURES. Mai sunt încă atât de multe de făcut pentru a sprijini fotbalul la nivelul comunităților peste tot în lume, însă am certitudinea că efortul nostru comun va face ca investiția să fie resimțită de comunitățile din întreaga lume, care se vor putea bucura pe deplin de beneficiile fotbalului”. 

„Este o onoare pentru mine să primesc primul premiu FC FUTURES Hero Award și sunt foarte mândru să văd progresele pe care această inițiativă le-a făcut în lume în ultimul an”, a declarat ambasadorul FC FUTURES, Ian Wright. „Să știu că primul teren de joc care a rezultat din această inițiativă se află în vechea mea comunitate, la fosta mea școală primară, este o moștenire cu adevărat specială pentru mine și Rocky. Rocky & Wrighty Arena de la Turnham Academy nu s-ar fi realizat fără FC FUTURES și este uimitor să vezi impactul pozitiv pe care terenul nostru îl are asupra tinerilor din comunitate”.

În ceea ce privește al doilea an, pe lângă Namibia Futures, FC FUTURES va continua să inaugureze noi terenuri, să creeze și să publice mai multe antrenamente, să furnizeze mai multe echipamente de joc și să își extindă în continuare parteneriatele, astfel încât FC FUTURES să poată continua să dezvolte jocul pentru toți.

Mai multe detalii despre FC FUTURES sunt disponibile pe FC FUTURES ACADEMY, biblioteca digitală gratuită de practici de formare, aici. Mai multe informații despre parteneriatul dintre FC FUTURES și UNICEF sunt disponibile aici.

Views: 9

Lasă un răspuns