Dezvoltatorul de produse software Control F5 Software mizează pe o cifră de afaceri în creștere cu 10% datorită soluțiilor bazate pe Inteligență Artificială și a celor create pentru domeniul financiar-bancar.

Ștefan Iorgulescu, CEO Control F5 Software: IT-ul va deveni un domeniu în care oamenii noi vor intra mai greu pentru că utilizarea Inteligenței Artificiale pentru rapiditate va presupune ca specialiștii să aibă mai multe abilități.

  • Creștere a afacerilor de 10% și păstrarea unei marje de profit de 15%
  • Compania lucrează pentru clienți precum EY, Investimental, Honda, BitSoft, Travel Planner și UNTRR – organizația care deține site-ul e-rovinieta.ro
  • O stagnare la nivelul pieței de IT
  • Inteligenta Artificială – tendința anului în IT la nivel global
  • Control F5 Software, dezvoltator de soluții software personalizate, mizează pe o creștere a cifrei de afaceri de 10% anul acesta până la aproximativ 0,85-0,9 milioane de euro, avansul fiind determinat mai ales de lansarea de soluții bazate pe Inteligența Artificială, dar și de produse software pentru domeniul financiar-bancar. Printre clienții Control F5 se numără EY, Investimental, Honda, BitSoft, Travel Planner și Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) – organizația care deține site-ul e-rovinieta.ro.

Control F5 Software este o companie de dezvoltare de soluții software lansată în 2012 de către antreprenorul Ștefan Iorgulescu, de-a lungul anilor compania lucrând pentru peste 50 de proiecte din domenii precum financiar-bancar, consultanță, auto, sănătate, transporturi, turism, telecomunicații, comerț electronic, media.

„În primele nouă luni ale anului, cifra de afaceri a companiei a crescut cu aproximativ 10% comparativ cu perioada similară din 2023 și estimăm că vom păstra acest trend pentru tot anul. Rezultatele noastre au fost determinate atât de câștigarea unor clienți noi, dar și de continuarea unor proiecte pentru clienți cu care lucrăm de mai mulți ani. Printre cele mai importante proiecte din 2024 sunt cele care se bazează foarte mult pe Inteligența Artificială, o suită de soluții utilizate de câteva dintre cele mai mari instituții bancare din România, dar și mai multe produse pentru investiții financiare”, a afirmat Ștefan Iorgulescu, fondator și CEO Control F5.

Astfel, pentru 2024, managerul Control F5 estimează o cifră de afaceri de aproximativ 850-900.000 de euro, comparativ cu în jurul a 790.000 de euro în 2023. Marja de profit se va menține în jurul a 15%.

Printre clienții Control F5 se numără EY, Investimental, Honda, BitSoft, Travel Planner, Informat.ro, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), AiGIA Health și Baby Stem.

O stagnare la nivelul întregii piețe

„Contractele pe care le-am semnat anul acesta au fost cele mai mari din ultimii ani, dar, pe de altă parte, am simțit o frânare în zona de vânzări. Nu am simțit scăderi de bugete, însă discuțiile pentru posibili clienți noi au fost mai rare. Observăm o stagnare la nivelul întregii piețe, iar acest lucru se poate vedea și în cifrele noastre pentru că anul acesta am avut o creștere mai mică decât în anii precedenți. Pare că o parte dintre clienți așteaptă să vadă ce se întâmplă. Este ceva ce am văzut mai ales în SUA, dar în ultimele luni am observat și în România. Însă orice perioadă grea vine cu oportunități și cred că este foarte important ca în astfel de momente să ne concentrăm pe soluțiile pe care trebuie să le realizăm pentru clienți”, a explicat Vlad Moise, Chief Operating Officer în cadrul Control F5.

Inteligența Artificială – tendința anului în IT la nivel global. IT- ul va deveni un domeniu în care oamenii noi vor intra mai greu ca urmare a utilizării Inteligenței Artificiale

Compania are o echipă de aproximativ 30 de specialiști care oferă servicii software pentru dezvoltarea de aplicații web & mobile, dezvoltare MVP, UI / UX Design, Dev Ops, testare software, cercetare & dezvoltare.

„Inteligența Artificială a fost cea mai importantă tendință în IT anul acesta în toată lumea. Noi am folosit foarte mult Inteligența Artificială atât pentru clienți, cât și pentru activitățile noastre de marketing sau de programare pentru a crește viteza cu care lansăm proiectele. AI-ul nu va reuși să înlocuiască curând programatorii, dar vor avea de câștigat cei care vor reuși să folosească AI-ul în munca lor. Pentru că va fi o paradigmă diferită față de modul în care programăm în prezent și mai ales va fi o schimbare majoră în privința abilităților pe care un programator va trebui să le aibă. Dezvoltarea tehnologiei va accelera, iar IT-ul va deveni un domeniu în care, cel puțin în viitorul apropiat, oamenii noi vor intra mai greu tocmai pentru că paradigma aceasta în care utilizăm Inteligența Artificială pentru rapiditate va presupune ca specialiștii să aibă mai multe abilități decât până acum. Va fi nevoie ca oamenii să știe mai multe pentru a se diferenția de ceilalți. Va însemna că oamenii să fie mai versați și mai ales să aibă abilități soft, să își dezvolte partea socială, de leadership. Practic, AI-ul acoperă foarte mult în special zona de hard skills, dar partea de soft skills va rămâne mereu oamenilor”, a adăugat Ștefan Iorgulescu.

Control F5 a implementat anul acesta soluții bazate pe Inteligența Artificială pentru clienți precum agenția de turism Travel Planner sau site-ul Informat.ro. Pentru Travel Planner, specialiștii Control F5 au creat diverse instrumente care contribuie la procesul de ofertare personalizată, dar și o soluție chatbot de interacțiune între clienți și agenție.

Printre cele mai utilizate tehnologii în cadrul proiectelor Control F5 se numără PHP, Laravel, Node JS, Vue JS, Flutter, Swift, Java și AWS sau DigitalOcean (pentru servicii cloud).

„Clienții noștri își doresc să le dezvoltăm soluții software personalizate – acesta este un element comun în toate discuțiile. Ulterior, diferențele variază foarte mult în funcție de dimensiunea businessului, de tipul de software necesar și chiar de experiența clientului pentru că sunt companii care își doresc o soluție anume și vin în discuții cu o serie de specificații foarte bine documentate. Astfel, sunt clienți care au nevoie de o companie care să dezvolte soluția respectivă, dar sunt și clienți care își doresc un partener care să înlocuiască echipa actuală de software development. În astfel de cazuri devenim partenerul de tehnologie care preia atât partea de mentenanță, cât și partea de dezvoltare de soluții și module noi peste ceea ce există deja”, a spus Vlad Moise. 

Views: 12

Lasă un răspuns