Dell transportă, în premieră în cadrul industriei, primele ambalaje realizate din plastic oceanic reciclat

  • Prin programul pilot sunt furnizate primele pachete de ambalaje din cadrul industriei tehnologice cu un conţinut de 25% realizat din reziduuri plastice oceanice reciclate şi se previne pătrunderea maselor plastice în apa oceanelor
  • Programul susţine obiectivul Dell Legacy of Good de ambalaje 100% sustenabile până în 2020
  • Dell publică studiul privind reziduurile plastice oceanice pentru a încuraja industria să adopte tehnologii globale de reciclare a maselor plastice din oceane

Dell anunţă primul transport de ambalaje din reziduuri plastice oceanice din cadrul industriei de tehnologie, ca rezultat al unui program inovator, la scară comercială. Dell a colectat reziduuri plastice din ape şi de pe plaje marine pentru a le reutiliza în  noile ambalaje pentru produsul Dell XPS 13 2-in-1, consolidândastfel strategia Dell de viziune mai amplă privind sustenabilitatea lanţului de aprovizionare-desfacere. În anul 2017, cu ajutorul acestui program pilot, circa 8000 de kilograme de reziduuri plastice vor fi oprite de la a mai infesta apele oceanice.

ocean_plastic-symbol (1)

Dell va face tranziția către noile ambalaje realizate din plastic reciclat din oceane pentru produsul său premiat XPS 13 2-în-1 începând cu 30 aprilie 2017. De asemenea, compania va introduce informaţii educative pe ambalaje, pentru a creşte nivelul global de conştientizare şi de acţiune în privinţasoluţiilor de însănătoşire a ecosistemului oceanic, o zonă de interes împărtăşită între Dell, Adrian Grenier, Social Good Advocate of Dell, şi LonelyWhale Foundation. Pentru a evita ca ambalajele să ajungă înapoi în apele oceanului, Dell va ştampila fiecare container cu simbolul de reciclare No.2 şi cu însemnele HDPE (ceea ce,în mod obişnuit, în multe locuri înseamnă ambalaj reciclabil). Echipa de Packaging de la Dell proiectează ambalajele pentru produse astfel încât să fie reciclabile în proporție de peste 93% şi să poată fi reutilizate ca parte a economiei circulare.

Procesul de aprovizionare-desfacere cu ambalaje din reziduuri plastice oceanice reciclate include mai multe etape: partenerii Dell colectează reziduurile plastice oceanice la sursă, din cursurile de apă, de pe țărmuri şi plaje, înainte ca reziduurile să ajungă în ocean. După aceea, plasticul recuperat este procesat şi rafinat. Apoi plasticul oceanic (25%) este amestecat cu alte materiale plastice reciclate HDPE (restul de 75%) din surse precum sticle de plastic şi containere de depozitare a mâncării. În cele din urmă,materialul rezultateste modelat în noi ambalaje, iar apoi acestea sunt trimise pentru utilizare în ambalarea finală şi livrarea către clienți.

Programul pilot Dell- o altă premieră în protecția mediului din cadrul industriei de tehnologie – a apărut ca urmare a unui studiu de fezabilitate lansat în martie 2016 în Haiti. Compania are o lungă istorie de încorporare a materialelor reciclate şi sustenabile în produsele şi ambalajele sale. Din 2008, Dell a inclus materiale plastice reciclate în desktopuri, iar din ianuarie 2017 şi-a atins deja obiectivul pentru anul 2020 de a utiliza 25 de milioane de kilograme de materiale reciclate în produsele sale. Compania s-a concentrat tot mai mult pe livrarea de produse într-o manieră circulară – atunci când materialele rezultate ca reziduuri pot fi utilizate ca sursă primară în noi produse şi ambalaje. Dell a fost prima companie – şi continuă să fie singura – care oferă computere şi monitoare ce conţin materii prime rezultate din materiale plastice şi fibre de carbon reciclate.

În parteneriat cu Adrian Grenier şi The LonelyWhale Foundation, Dell ajută la creşterea gradului de înţelegere a problemelor de sănătate a oceanelor folosind tehnologia de realitate virtuală pentru a determina oamenii să vizualizeze mai bine problemele cu care se confruntă oceanele. Un studiu recent (1) arată că numai în cursul anului 2010 apele mărilor şi oceanelor au fost infestate de un volum cuprins între 4,8 şi 12,7 milioane tone metrice de reziduuri plastice aruncate la voia întâmplării. Dell a publicat un whitepaper pe tema strategiilor şi planurilor legate de stabilirea unui grup de lucru trans-industrial care să abordeze problema reziduurilor plastice oceanice la scară globală.

 World Ocean Summit, Bali, Indonezia – 22 februarie 2017 – Dell

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: