Dell lansează cel mai avansat portofoliu de servere, astfel adresând cea mai mare plajă de nevoi informatice din mediul de afaceri

Chiar dacă rata de adoptare a dispozitivelor de tip flash (cu acces foarte rapid) este în mod clar în creştere în cadrul companiilor, Dell a constatat că aproape toţi clienţii săi (98%) preferă folosirea unor astfel de dispozitive într-un cadru hibrid, unde ele sunt utilizate împreună cu dispozitivele clasice, de tip discuri mecanice, cu rotire. Noile echipamente de stocare Dell SC4020, lansate în iunie anul acesta, au început să fie livrate la nivel global din data de 2 septembrie.

Noile echipamente de stocare de la Dell oferă flexibilitate în suportarea discurilor flash, a celor rotative sau a unui mix hibrid de discuri, iar o astfel de abordare este larg recunoscută de clienţii companiei:

• În luna august, compania de cercetare IT Brand Pulse a anunţat detalii legate de ultimul ei sondaj 2014 SSD Brand Leaders, efectuat în rândul utilizatorilor de tehnologie. Dell a fost votat de utilizatorii de echipamente de stocare date ca fiind Lider de Preţ la nivel general pentru echipamente hibride SSD/HDD şi pentru toate echipamentele All-Flash Fibre Channel, iSCSI şi NAS, precum şi pentru aplicaţiile de management flash. Cum preţul a constituit principalul obstacol istoric în calea adoptării tehnologiei flash, Dell a depus eforturi pentru a furniza o astfel de tehnologie la cel mai bun raport economic din industrie.

• Într-un sondaj independent Storage Strategies NOW, efectuat cu câteva luni în urmă, Dell a fost desemnat drept prima alegere în rândul liderilor IT atunci când e vorba de selectarea unui furnizor de echipamente pentru tehnologia flash.

Anul trecut, Dell a constatat o creştere de şapte ori a volumelor de livrări de echipamente flash, iar în 2014 tendinţa se păstrează. Dell oferă echipamente sută la sută flash (dotate cu MLC şi SLC) în condiţii economice de piaţă extraordinare – un echipament echipat exclusiv cu discuri flash la preţul unei soluţii clasice, cu discuri funcționând la 15.000 rotații /minut, cum ar fi noul Dell Storage SC4020. Este important de remarcat aici că în cazul a 98% din echipamentele Compellent şi 97% din echipamentele EqualLogic dotate cu tehnologie flash, clienţii au optat pentru includerea, în cadrul soluţiei finale, şi a tehnologiei cu disc.

O astfel de abordare hibridă conferă clienţilor cea mai bună soluţie economică pentru diversele lor încărcări ale prelucrărilor de date, precum şi o soluţie unitară de software de management. Conform IDC, piaţa globală a echipamentelor hibride valorează actualmente 8,3 miliarde USD, fiind de zece ori mai mare decât piaţa echipamentelor sută la sută flash, care atinge 800 milioane USD, iar pentru viitorul apropiat se aşteaptă evoluţii ale acestor pieţe în condițiile păstrării acestui raport.

• Noutăţile din cadrul tehnologiilor revoluţionare software-defined (definite prin software) permit clienţilor să accelereze performanţele înregistrate de aplicaţiile folosite până la un nivel de 11 ori mai mare (1) şi să-şi îmbunătăţească aspectele legate de economia afacerii; portofoliul de echipamente include primul server hibrid de stocare date din industrie, care foloseşte discuri flash de 1,8 inci şi discuri SATA de 3,5 inci.
• Un timp de instalare de până la de zece ori mai mic (2) prin intermediul capabilităţilor de management de sistem pentru grade noi de automatizare şi management; automatizarea fără atingerea dispozitivelor reduce timpul de configurare cu până la 99%.
• Prima soluţie Near Field Communication (NFC) de management al serverelor, din cadrul industriei de profil, împinge mai departe graniţele monitorizării managementului sistemelor mobile şi ale capabilităţilor de setare iniţială prin faptul că are nevoie de un timp cu 84% mai mic de colectare a datelor legate de inventar (2).

Dell a lansat cel mai avansat şi uşor de gestionat portofoliu de servere PowerEdge, proiectate pentru a ajuta clienţii să abordeze, de oriunde, şi să optimizeze spectrul tot mai larg de cerinţe de calcul legate de aplicaţii şi fluxuri de lucru. Portofoliul de servere Dell PowerEdge din generaţia 13 dispune de soluţii constructive, inspirate de utilizatori, în optimizarea performanţelor legate de preţ pentru cea mai largă gamă de aplicaţii web, de întreprindere şi hyperscale, şi include ultimele inovaţii în materie de tehnologii de stocare date, procesare şi memorie, cuplate cu capabilităţi de top privind managementul sistemelor.

Noul portofoliu Dell PowerEdge – care începe cu cinci factori de formă pentru servere blade, rack şi tower – oferă clienţilor posibilitatea de a alege modul în care ei abordează tendinţele din industria IT, incluzând aici cloud computing, mobilitatea, big data şi SD (software-defined). Peste 80% din decidenţii privind IT-ul declară că aceşti factori reprezintă priorităţi de investiţii în următoarele 12 luni, conform studiului Future Ready IT, o cercetare recentă la nivel mondial comandată de Dell şi Intel.
Primele servere noi din gama Dell PowerEdge includ modelele rack PowerEdge R730xd, R730 şi R630, modelul blade M630 şi modelul tower T630, toate fiind construite pe baza ultimei familii de procesoare E5-2600v3 Xeon de la Intel. Împreună cu portofoliul de oferte Dell legate de infrastructură, software şi servicii, noile servere PowerEdge permit nivele crescute de eficienţă operaţională şi flexibilitate pentru cele mai pretenţioase aplicaţii şi medii de lucru.

Stocarea de date de ultimă generaţie îmbunătăţeşte performanţele aplicaţiilor
Pe măsură ce firmele continuă să ruleze aplicaţii tot mai mari consumatoare de date precum analytics în timp real şi calcul tranzacţional, accesul cât mai rapid la date devine tot mai critic. De fapt, studiul Future Ready IT arată că 70% din decidenţii în materie de IT (IT Decision Makers – ITDMs) au fost afectaţi în mod negativ de chestiuni legate de performanţe atunci când au rulat aplicaţii care necesită acces rapid la date.

Noile servere PowerEdge de la Dell sunt proiectate în sensul tehnologiilor moderne de stocare date care să permită clienţilor să accelereze aplicaţiile rulate prin apropierea datelor de procesor, cu scopul creşterii performanţelor aplicaţiilor.

• Prin intermediul discurilor flash SATA de 1,8 inci, eficiente din punct de vedere al costurilor, modelul Dell PowerEdge R630 poate furniza utilizatorilor până la de 2,4 ori mai multe operaţiuni input/output pe secundă (IOPS), în acelaşi spaţiu fizic precum SSD-urile de 2,5 inci. (3)
• Prin intermediul modelului PowerEdge R730xd, Dell furnizează până la 100 TB spaţiu de stocare date pentru fluxuri majore de lucru precum Microsoft Exchange, în acelaşi timp furnizând o creştere de până la 50% a dimensiunii spațiului dedicat unui utilizator de poștă electronică (mailbox) faţă de serverele de generaţie anterioară. (4).

Noua tehnologie de stocare date in-server permite utilizatorilor să:
• Accelereze fluxurile cele mai importante de date prin oferirea de performanţe ridicate utilizând tehnologia de stocare NVMe Express Flash şi implementarea soluțiilor de tip Dell Fluid Cache pentru SAN şi SanDisk DAS cache.
• Seteze fluxuri mai mari de date prin dublarea performanţelor RAID cu ajutorul controller-elor opţionale PERC9.
• Suporte stocarea de date definită software şi plasarea optimizată de date prin intermediul configuraţiilor hibride de stocare date din interiorul nodului de procesare care activează capabilităţile de stratificare.

De asemenea, Dell a lansat oferte de stocare date de tip ataşare-directă, special proiectate pentru noile servere PowerEdge. Noile produse Dell Storage MD1400 şi MD1420 oferă capabilităţi de extindere spaţiu de stocare, securizare date prin intermediul discurilor cu criptare automată (SED) şi management continuu al datelor între server şi mediul de stocare date.

Îmbunătăţiri de top din industrie face managementul sistemelor mai uşor ca oricând
60% din managerii IT, chestionaţi în cadrul studiului Future Ready IT, au declarat că au ca priorităţi reducerea complexităţii operaţionale şi simplificarea managementului centrului de date prin alocarea de resurse IT. Capabilităţile Dell actualizate privind managementul sistemelor şi incluse în noul portofoliu de servere PowerEdge sunt construite pentru a satisface aceste priorităţi ale clienţilor, prin intermediul unor nivele mai ridicate de automatizare şi prin posibilitatea acordată administratorilor de sistem de a monitoriza şi remedia diverse probleme apărute în centrul de date de pe orice dispozitiv portabil, de oriunde din lume.
Portofoliul OpenManage de management sisteme furnizează, de asemenea:
• Management îmbunătăţit la server de oriunde: Dell lansează iDRAC Quick Sync, folosind Near Field Communication (NFC), o premieră în industrie, pentru a permite forţei de lucru mobile a clienţilor să intervină, având nevoie de până la 84% mai puţin timp de colectare a datelor de inventar. Pentru clienţii care preferă managementul din locaţie, această nouă capabilitate lansată de Dell transmite informaţii legate de starea de sănătate a serverului şi informaţii legate de setările de bază ale acestuia prin intermediul unui dispozitiv mobil inteligent ce rulează OpenManage Mobile, prin intermediul simplei conectări la server. OpenManage Mobile permite administratorilor, de asemenea, să monitorizeze şi să gestioneze mediul de lucru oricând şi de oriunde, cu ajutorul dispozitivelor lor mobile.
• Noi nivele de automatizare: Administratorii pot economisi timp şi pot câştiga eficienţă prin intermediul caracteristicilor de automatizare a managementului, fără atingere, cum ar fi stocarea, accesarea şi instalarea unui Profil de Configuraţie Server sau actualizarea echipamentelor dintr-un depozitar central. Zero-Touch Repository Manager de la Dell şi actualizările automate reduc timpul de actualizare a echipamentelor cu până la 92%. (5)

Activare fluxuri de lucru de orice dimensiune
Peste 60% din decidenţii în materie de IT chestionaţi în studiul Future Ready IT declară că firmele lor se bazează pe un amestec de aplicaţii de afaceri tradiţionale şi emergente. Ca atare, centrele de date de astăzi trebuie să suporte o mare varietate de fluxuri de lucru şi aplicaţii. Noile servere PowerEdge de la Dell oferă platforme flexibile şi arhitecturi inovatoare, care permit clienţilor să-şi configureze sistemele astfel încât să satisfacă în mod optim propriile lor cerinţe legate de aplicaţii şi fluxuri de lucru, incluzând aici procesele de calcul legate de afacere, comunicaţiile unificate şi colaborarea, virtualizarea şi calculele tehnice.

 

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: