De la EVA vine – stii?! – dezlegare de Florii 

Dupa Bunavestire, Floriile sunt al doilea moment – si ultimul – din Postul Pastelui in care crestinii au dezlegare la peste. Zi asteptata cu bucurie, chiar daca perioada pe care o traversam este una tare grea.

Chiar daca cei care poarta nume de flori nu vor mai putea sarbatori alaturi de prieteni, insemnatatea acestei zile ramane la fel de mare. Dar poate ca celebrarea ei alaturi doar de cei dragi din casa va reprezenta un moment de mai profunda reflectie asupra a ceea ce reprezinta familia pentru fiecare dintre noi.  Si cat de important este sa ne purtam de grija unii altora, sa ne protejam si sprijinim unii pe ceilalti tocmai pentru a ne bucura impreuna de sarbatori precum aceasta, in inima propriului camin. Este un exercitiu de iubire, respect si responsabilitate caruia ii suntem datori in orice imprejurare, dar cu atat mai mult acum.

Masa de sarbatoare poate ramane de sarbatoare chiar si in conditiile actuale. Poate nu neaparat atat de imbelsugate ca in alti ani, dar cu siguranta respectand traditia straveche, de a consuma peste. Pentru ca pestele este simbolul crestinilor din primele veacuri, ramas simbol pana azi.

Cand vei merge la cumparaturi nu uita sa pui in cos si cateva conserve EVA Sardine in ulei vegetal cu lamaie sau EVA Sardine in sos tomat. Sunt o incantare pentru vrednicii postitori, dar nu numai pentru ei. Si asta deoarece sardinele, pescuite in Marea Adriatica, sunt – ca si specie de pesti – o sursa excelenta de proteine si acizi grasi Omega – 3.  Pot fi servite ca atare dar intr-o prezentare festiva, ori pot fi ingredientul unor preparate surprinzatoare. In salate, de exemplu, sau alaturi de paste. Si pentru ca timpul cu siguranta iti permite, le poti face o supriza celor dragi preparandu-le o… piza cu peste. Ramane sa alegi tu ce tip de peste din generoasa oferta a savuroaselor conserve EVA. Poate fileuri de macrou sau  hering, poate bucati de ton…

Foarte multi consumatori apreciaza in mod deosebit – de exemplu – sprotul. De ce? Pentru ca pe langa faptul ca este gustos, este si foarte versatil. Din conserve EVA Sprot in ulei vegetal poate fi preparata o diversitate de aperitive. Imaginatie sa fie, ca variantele sunt inepuizabile. De la bruschetti cu usturoi si rucola sau ridichi, la salate cu cartofi, masline si castraveti acri sau salata verde ori sfecla. Ca sa nu mai spunem de o delicioasa pasta de sprot si branza de vaci… Vrei reteta? Iat-o!

Ai nevoie de: o conserva EVA Sprot in ulei vegetal, o conserva EVA Ton in suc propriu, trei linguri de branza de vaci, 100 g unt, o legatura de ceapa verde, sare si piper.

Mod de preparare

Scurge bine conservele de peste si branza de vaci. Pune-le in blender impreuna cu untul si mixeaza pana obtii o pasta fina. Taie foarte fin ceapa verde si adaug-o in pasta obtinuta, apoi potriveste gustul de sare si piper. Se poate servi pe felii de paine prajita. Este cu adEVArat delicioasa! Pofta bună!

Si „La multi ani!” tuturor celor cu nume de floare!

%d blogeri au apreciat: