Daniel Ilinca vorbește la F64 despre secretele fotografiei nud

, F64 găzduiește prezentarea de portofoliu a fotografului Daniel Ilinca, recunoscut mai ales pentru fotografiile nud și pentru prelucrările desăvârșite în Photoshop. Evenimentul se va derula pe 28 aprilie, de la ora 19:00, în sala expozițională a magazinului F64. Pentru acest eveniment, Daniel a pregătit și un set de imagini de tipul “înainte și după” și va discuta cu cei prezenți despre cât de mult contează procesarea fotografiilor, cum o scenă banală poate fi transformată într-un decor fantastic și cât de importantă este relația fotografului cu modelul.

Daniel Ilinca prezentare portofoliu la F64 2
În cele mai multe imagini nud pe care Daniel Ilinca le-a realizat și publicat, modelul este AISII, numele “de scenă” al soției sale Ana-Maria. Fie că aceasta este într-un decord minimalist, într-un cadru alb-negru, fie că se regăsește într-o lume de basm, Daniel susține că importantă, de fiecare dată, este conexiunea între cei doi. “Legătura între model și fotograf este rețeta succesului. Modelul este un simbol pentru putere, frumusețe, curaj, pasiune și chiar dragoste. Este datoria noastră ca fotografi să transpunem în imagini această experiență”, explică Daniel Ilinca. Fotografiile sale au fost prezente de-a lungul timpului în reviste din România și din străinătate și succesul său este un exemplu de cât de mult poți evolua, dacă vrei cu adevărat, el fiind un fotograf autodidact.

Daniel Ilinca prezentare portofoliu la F64
“Daniel Ilinca este atât un model de determinare și creativitate, cât și un exemplu al succesului în fotografie atunci când ai o viziune pe care vrei să o prezinți lumii. La evenimentul găzduit de F64, Daniel va împărtăși cu cei din sală secretul din spatele celor mai spectaculoase fotografii ale sale, va povesti despre creativitate, pasiunea sa pentru fotografie și despre cum este să lucrezi alături de partenerul de viață”, a declarat Ana Măreșescu, community manager F64.
Înainte să ajungă fotograful cunoscut din prezent, Daniel Ilinca a început prin a studia stilurile altora și a vedea ce poate învăța de la ei și cum poate aplica viziunea sa asupra fotografiei. Unul dintre lucrurile care l-au ajutat a fost feedback-ul primit pe site-uri naționale sau internaționale. Fotografiile lui Daniel Ilinca pot fi văzute pe site-ul său și pe pagina de Facebook.

București, 23 aprilie 2015 – F64

Views: 2

Lasă un răspuns