Cu EVA la cină, cu muzică în surdină…

„Unde dragoste nu e, nimic nu e.” Dar și unde e… Fluturi, curcubee, artificii! Și pentru că februarie este Luna iubirii și ai așteptat un an de zile să-i spui sau reamintești ce simți, uite că se apropie momentul! Ai două ocazii excelente: pe 14 februarie, de Valentine’s Day, sau zece zile mai târziu, pe 24.

Romantism în farfurie? Sigur că se poate! La o cină în doi. Clasică sau modernă. La lumina lumânărilor sau confortabil așezați pe canapea, la un film. Ori în vârful patului, de ce nu? O dată pe an, la zi mare, e voie. Nu o fi tonul afrodisiac, așa cum sunt stridiile, dar cu siguranță este delicios, se pretează multor combinații și este potrivit pentru o masă ușoară, de seară. Și de pregătit, și de digerat. Un preludiul al unei nopți lungi…

Visați împreună la vacanțe uimitoare? Vă puteți face planuri de călătorie descoperind aromele unor ținuturi în care veți spera să ajungeți vreodată! Faceți cunoștință cu gusturile tradiționale mediteraneene, dalmate sau mexicane. Simplu de tot: cu EVA Salată de Ton Mediteraneană, EVA Salată de Ton Dalmată sau EVA Salată de Ton Mexicană. Dornici să explorați Orientul? Atunci alegeți pentru cina cu… pricina, EVA Salată cu Cous Cous, EVA Salată cu Quinoa Roșie sau EVA Salată cu Orez sălbatic.

Sau poate vrei să prepari chiar tu o salată, lăsându-te de el admirată… Îți dăm noi două rețete și rămâne secretul nostru, da?

Salată cu ton și ouă

Ai nevoie de: două conserve EVA Ton bucăți în ulei de măsline, EVA Ton bucăți în ulei vegetal sau EVA Ton în suc propriu, două ouă fierte tari, o salată Iceberg, doi ardei grași roșii, 100 g boabe de porumb, un castravete verde, o ceapă roșie sau o legătură de ceapă verde, 10 măsline negre, 100 g brânză de oaie; pentru dressing – uleiul din conservă sau 100 ml ulei dacă folosești varianta în suc propriu, 100 ml oțet balsamic, 100 ml vin alb, o linguriță de zahăr, sare, piper, busuioc proaspăt.

Cum se prepară

Scurge uleiul/sucul propriu din conserve. Spală salata și rupe-o cu mâna în bucăți mai mari, curăță și taie ceapa, castravetele și ardeii. Sfărâmă brânza.

Pregătește dressingul amestecând uleiul din conservă sau uleiul pregătit pentru salată cu oțetul balsamic și vin. Adaugă zahărul, sare și piper după gust și frunzele de busuioc tocate mărunt.

Într-un bol încăpător pune salata verde, apoi ceapa, ardeiul gras și castravetele. Stropește cu dressingul pregătit și amestecă ușor. Pune apoi peștele, ouăle tăiate în sferturi, măslinele și brânza.

Salată cu ton, țelină și nuci

Ai nevoie de: trei tulpini de țelină Apio, un castravete, două conserve EVA Ton mărunțit în ulei vegetal, un ardei iute, 50 g miez de nucă, 15 g amestec de semințe (floarea soarelui, dovleac și susan), două legături de ceapă verde, un avocado, sucul de la o jumătate de lămâie, sare și piper.

Cum se prepară

Spală legumele, toacă mărunt ceapa verde, curăță castravetele de coajă, taie-l pe lung și scoate semințele cu o linguriță, apoi taie-l în felii. Feliază tijele de țelină și ardeiul iute. Avocado se curăță și se taie cubulețe. Mărunțește nucile cu cuțitul.

Pune într-un bol tonul cu tot cu ulei, adaugă legumele, nucile și semințele, sarea, piperul și sucul de lămâie și amestecă bine pentru ca salata să fie omogenă.

Visits: 0