Cu dronele Evolio iFly in teste pe aerodromul Ilfoveni

Am vazut teste cu drone organizate prin mai multe locuri cu jurnalisti si bloggeri, insa, nu cred ca m-as fi simtit mai bine, decat cu cei de la Evolio, care, au adus pe piata primele drone “romanesti”, sau, mai binezis, pentru toate buzunarele, asa cum, sunt aproape toti romanii, adica, avand buget limitat.

Cu preturi cuprinse intre 180 si 580 RON le puteti gasi aici, sunt mult mai accesibile, decat dronele profesionale DJI, pe care le-am vazut testate, ce pot ajunge la 1200 EURO, insa de complexitate mai mare.

Cele trei modele: Micro, Mini si Pro le-am facut deja cunoscute intr-un articol anterior aici.

Zis si facut, astfel, microbuzul cu jurnalisti si bloggeri tech, invitati, a descins joi, 21.07.2016, impreuna cu echipa de la Evolio, intr-un loc aprobat de lege, adica, la aerodromul Ilfoveni, situat la liziera unei paduri, pe drumul dintre Bucuresti si Targoviste, “Zona nationala de testare drone”. Legea romaneasca, inca, este indecisa cu privire la utilizarea dronelor in spatii publice, si de aceea, sunt preferate locuri de agrement, asa cum este acesta, unde, te poti intalni lesne cu aparate aeroportate de tip deltaplan, sau, avioane de dimensiuni mici, dar, totusi aprobate de lege.

13692606_1244839878861609_4145836961647024853_n

Daca ma intrebati dintre cele trei modele testate, sunt fan al dronei echipata cu camera video, iFly Pro, care mi se pare a fi cel mai usor controlabila si orientabila de la sol si practic si cea mai vizibila, atunci cand, ai de urmarit anumite evenimente prin camera video insotitoare.

Mini si Micro sunt foarte bune pentru antrenament cu comenzile de pe joystickul insotitor, pentru a putea fi in forma atunci cand il vei folosi pe Pro.

Am ramas placut surprins de portanta, care, se poate realiza cu cele 4 elici, si, viteza pe care o pot prinde dronele, chiar daca raza de actiune radio este de numai aproximativ 150 m de sol. De asemenea, este impresionanta si intoarcerea la punctul de plecare prin actionarea unui singur buton (One Key Return).

Asa cum ne-a asigurat domnul Liviu Nistoran, se asteapta un target de 3000 de unitati vandute, ceea ce vad a fi realizabil in perioada de vacante, in care au fost lansate aceste produse si distractia este in toi, iar starea meteo este in parametri utili.

De asemenea, compania Evolio asigura garantia legala in caz de defectare normala si piese de schimb in cazul accidentelor mecanice ce pot surveni din cauza utilizarii defectoase.

De asemenea, este necesara o citire cu mare atentie a manualului de utilizare si cateva ore de antrenament pentru a putea avea sub control toate comenzile dronei, ceea ce mie recunosc, imi cam lipsesc, si promit ca in scurt timp ma voi pune la punct.

Cateva foto de la eveniment le puteti vedea in galeria de mai jos.

Hits: 11

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: