Controlaţi viteza cu ajutorul celui mai aşteptat model Canon: EOS-1D X Mark III

Canon Europe lansează astăzi cel mai bun aparat foto pentru fotografie sportivă şi natură, modelul EOS-1D X Mark III, oferind fotografilor profesionişti posibilităţi nelimitate la viteze fenomenale. Având performanţe vizibil îmbunătăţite în ceea ce priveşte urmărirea AF, calitatea imaginii şi funcţiile de comunicare, modelul reprezintă vârful de gamă al seriei Canon EOS-1. Noul model vârf de gamă al companiei Canon este dotat cu viteze de fotografiere umitoare – cele mai bune din industrie – de până la 20cps cu urmărire AF, care împreună cu sensibilitatea ISO îmbunătăţită, vă garantează de fiecare dată fotografia perfectă. Senzorul AF al modelului EOS-1D X Mark III are o rezoluţie de 28 de ori mai mare la centru decât a modelului precedent şi vine în întâmpinarea nevoii fotografilor profesionişti de mai multă acurateţe şi focalizare mai clară pe subiecte într-o gamă extinsă de scenarii. În plus, modelul oferă înregistrare internă video în format RAW 5,5K pe 12 biţi, fiind primul aparat foto Canon dintr-o serie care nu se adresează cineaştilor, care este dotat cu o astfel de funcţie ce le permite fotografilor profesionişti să realizeze filmări şi fotografii de o calitate fără egal.

Modelul EOS-1D X Mark III a fost dezvoltat pe baza feedback-ului primit din partea comunităţii noastre de fotografi care folosesc modelele EOS-1D X şi EOS-1D X Mark II, inclusiv Ambasadori Canon renumiţi. Tradiţia îndelungată a companiei Canon în topul producătorilor de echipamente optice de înaltă calitate se reflectă în feedback-ul primit de la fotografii profesionişti în timpul perioadei de testare, care au apreciat schimbarea în trepte la focalizarea automată, calitatea semnificativ îmbunătăţită a imaginii şi a calităţii video şi abilităţile de comunicare rapidă ale modelului EOS-1D X Mark III, toate acestea fiind funcţii care îi vor ajuta pe fotografii profesionişti să obţină imagini uluitoare şi să le ofere clienţilor mai repede ca niciodată.

Eddie Keogh, fotograf sportiv profesionist şi Ambasador Canon, spune: „Întotdeauna prezente pe margine la cele mai importante evenimente sportive ale lumii, modelele Canon DSLR continuă să domine fotografia profesionistă. De-a lungul anilor, fiabilitatea şi capacitatea aparatelor foto din seria EOS-1 a rămas neegalată şi de aceea am folosit aceste modele încă din anul 2002, începând cu modelul EOS-1D. În domeniul meu viteza este cea mai importantă, aşa că sunt absolut încântat să folosesc modelul EOS-1D X Mark III cu o rată cps vizibil îmbunătăţită, o focalizare automată excepţională şi abilităţi de comunicare rapide, deoarece, în industria competitivă a fotografiei sportive, câteva milisecunde ar putea însemna diferenţa dintre o fotografie care ajunge pe paginile ziarelor naţionale şi o fotografie care nu reuşeşte să ajungă acolo.“

Focalizare automată inegalabilă pentru obţinerea fotografiei perfecte

Creat pornind de la montura Canon EF şi având mai multe obiective AF decât oricare alt echipament, modelul EOS-1D X Mark III este dotat cu un nou sistem şi senzor AF. Această tehnologie dezvoltată de Canon asigură stabilitate şi urmărire îmbunătăţite şi oferă fotografilor profesionişti un nou nivel de flexibilitate şi acurateţe la fotografierea subiectelor în diverse condiţii.

În domeniul mereu competitiv al fotografiei profesioniste nu există loc pentru imagini sau subiecte neclare. Dotat cu un nou senzor AF, modelul oferă o rezoluţie de 28 de ori mai mare la centru decât cea a modelului anterior şi de trei ori mai multe puncte AF[i], asigurând o precizie fără egal şi oferind fotografilor mai multe şanse de a obţine fotografia perfectă. Datorită procesorului DIGIC 8 dedicat cu care este dotat modelul, acum este posibilă şi focalizarea pe subiecte în condiţii de luminozitate la intensitate diferită; aceste condiţii ar împiedica sistemele AF cu un nivel de calitate mai mic să realizeze o fotografie cu focalizare corectă. Pe lângă precizia focalizării în condiţii de luminozitate scăzută, acest model este ideal pentru fotografiere cu contrast mic, pentru fotografiere de modele, detalii fine şi linii diagonale – toate acestea fiind greu de surprins cu precizie în trecut.

Fiind programat prin învăţare rapidă, sistemul AF al aparatului foto poate identifica subiecte umane în diverse ipostaze sportive, realizând focalizarea pe acestea – la viteze mari – cu ajutorul noului sistem de urmărire avansată. Datorită acestei capacităţi de învăţare rapidă, imaginea se va fixa pe capul sau faţa subiectului – locul principal de focalizare al ochiului uman atunci când priveşte o imagine – chiar şi în situaţiile în care ochii subiectului sunt acoperiţi cu articole precum căşti sau ochelari de protecţie. De asemenea, modelul a fost dotat cu o nouă setare pentru cazuri Auto AF pentru a putea regla setările AF astfel încât să se potrivească fiecărui subiect, astfel simplificând foarte mult setarea sistemului AF, ideal pentru fotografii profesionişti care surprind subiecte ce ocazional pot fi blocate.

Oportunităţi creative nelimitate

Datorită noului procesor DIGIC X dezvoltat de Canon, senzorului de 20,1 megapixeli, a sistemului de oglinzi şi obturatorului, modelul EOS-1D X Mark III este extrem de competitiv, atingând viteze uimitoare – 16 cps.

Esenţial pentru fotografierea evenimentelor sportive majore şi a animalelor în sălbăticie, vizorul optic oferă fotografilor o conectare mai bună cu subiectul, având vizibilitate clară, fără întârzieri. În modul Live View, modelul poate fotografia la 20cps, cu obturatorul mecanic sau electronic cu full AF, extinzând posibilităţile creative.

Pentru a obţine aceste rate de cadre atât de rapide, nemaiîntâlnite la alţi producători de aparate foto, tehnologia inovatoare Canon a reinventat sistemul de oglinzi SLR. Bazându-se pe superioritatea tehnicilor de inginerie mecanică dezvoltate de Canon, acest model are o rată de mişcare a oglinzii aproape redusă la zero, adică oglinzile sale revin în poziţie extrem de rapid şi precis şi direcţionează lumina către senzorul AF al aparatului, astfel încât informaţia este citită mai rapid ca niciodată.

Standarde de imagine de generaţie viitoare

EOS-1D X Mark III este primul model Canon dotat cu senzor de imagine de generaţie viitoare, care facilitează citirea mai rapidă şi reducerea zgomotului şi se adresează fotografilor profesionişti care simţeau nevoia unui DSLR cu zgomot redus şi performanţe mai înalte. Senzorul CMOS full-frame, de 20,1 megapixeli oferă cel mai mare interval ISO disponibil vreodată într-un aparat foto Canon. Cu setările extinse pentru sensibilitatea ISO de la ISO 50 la ISO 819.200, EOS-1D X Mark III le oferă fotografilor profesionişti flexibilitatea de a fotografia în condiţii variate.

Datorită capacităţilor de contracarare a zgomotului de către senzor, utilizatorii profesionişti pot modifica expunerea imaginilor în timpul post-procesării fără ca zgomotul să afecteze zonele întunecate ale imaginii, asigurând astfel un interval dinamic şi mai flexibil decât cel al modelelor precedente. EOS-1D X Mark III este primul aparat foto de pe piaţă care foloseşte un nou High Detail Low-Pass Filter revoluţionar ce distribuie punctul de lumină peste un număr mai mare de puncte pentru a obţine imagini mai clare, cu rezoluţie mai bună, totodată evitând efectul de moiré. De asemenea, accesta este primul model EOS compatibil cu HEIF (High Efficiency Image File Format). Acest format de generaţie viitoare, bazat pe codecul HEVC, permite salvarea imaginilor cu date pe 10 biţi într-un fişier cu dimensiunea echivalentă unui fişier JPEG, fără a fi afectat de artefactele care apar în urma comprimării. Aparatul foto foloseşte şi cardurile de memorie CFexpress, de generaţie viitoare, care oferă o viteză de scriere de trei ori mai mare decât viteza celor mai rapide carduri CFast, facilitând astfel fotografierea în rafală a peste 1000 de imagini în format raw.

Ne adresăm celor care îşi doresc materiale video de înaltă calitate

Datorită noului senzor şi noului său procesor, EOS-1D X Mark III este acum şi cel mai avansat produs Canon cu obiective interschimbabile din afara gamei Cinema EOS pentru realizarea de materiale video, asigurând filmare 4K Full Frame şi înregistrare internă în format RAW pe 12 biţi. Acesta este primul echipament Canon nededicat cineaştilor care beneficiază de înregistrare în format RAW, oferind o gamă extinsă de culori şi tonuri care pot fi extrase în postproducţie, pentru a obţine imagini de cea mai înaltă calitate. În plus, folosind acest model, puteţi realiza materiale video sub forma unui fişier CRM pe 12 biţi la rezoluţie 5,5K (5472×2886), ceea ce permite o filmare foarte detaliată 4K cu supraeşantionare şi răspunde cererii de conţinut video de înaltă calitate.

De asemenea, modelul poate înregistra folosind Canon Log Gamma, înregistrat sub forma unui fişier HEVC/H.265 pe 10 biţi, oferindu-le utilizatorilor profesionişti numeroase posibilităţi de editare şi de creativitate nelimitată. Pentru cei care au nevoie de viteză, EOS-1D X Mark III poate înregistra în format MP4, pentru transmiterea rapidă a fişierelor. În plus, este primul model din seria EOS-1 dotat cu Move Digital IS, asigurând o stabilizare în 5 axe pentru a face faţă mişcărilor cât mai variate – o funcţie întâlnită doar la echipamentele Canon high-end de cinema, precum EOS C500 Mark II.

Folosind modelul EOS-1D X Mark III, Dual Pixel CMOS AF poate fi realizată în format 4K şi RAW[ii], iar în combinaţie cu Movie Digital IS, utilizatorii profesionişti pot avea siguranţa că filmările lor vor beneficia de focalizare precisă şi vor avea o imagine stabilizată, indiferent de condiţii sau mediul de filmare – ideal pentru filmările spontane.

Livrare de conţinut la viteze competitive

Conceput pentru a ţine pasul cu termenele-limită tot mai scurte şi pentru a răspunde nevoii utilizatorilor profesionişti de furnizare rapidă şi eficientă de conţinut, EOS-1D X Mark III este primul model din seria EOS-1 care beneficiază de Wi-Fi şi Bluetooth încorporate. Wi-Fi poate fi folosit pentru FTP sau pentru conectare prin EOS Utility, dar şi pentru conectare la un telefon inteligent. Conectivitatea prin Bluetoorh foloseşte protocolul Bluetooth Low Energy, asigurând conectarea constantă la un dispozitiv inteligent cu consum minim al bateriei – ideal pentru zilele în care echipamentul este utilizat intensiv. Deschizând Canon Camera Connect, EOS-1D X Mark III se conectează în mod automat la dispozitivele disponibile[iii], permiţând verificarea şi partajarea imaginilor şi fotografierea la distanţă cu Live View printr-o simplă atingere.

Cu ajutorul GPS-ului inclus, utilizatorii profesionişti pot salva date referitoare la locaţie aferente imaginilor, ideal mai ales pentru fotografii sportivi care au nevoie să călătorească şi pentru fotografii de natură. Acest aparat foto transferă datele cu o viteză mai mare decât viteza de transfer a modelului EOS-1D X Mark II atunci când foloseşte ethernet-ul încorporat sau noul transmiţător wireless opţional pentru fişiere – WFT-E9. Având setări de reţea mai simple, echipamentul îmbunătăţeşte foarte mult fluxul de lucru al utilizatorilor profesionişti.

O extindere a creativităţii utilizatorilor profesionişti

Facilitând navigarea şi având o ergonomie excelentă, utilizatorii echipamentelor din seria EOS-1D vor manevra cu uşurinţă modelul EOS-1D X Mark III. Carcasa făcută din aliaj de magneziu asigură durabilitatea caracteristică echipamentelor din gama Canon EOS-1 – rezistenţă în condiţii atmosferice extreme şi impermeabilitate excepţională. De asemenea, EOS-1D X Mark III facilitează fotografierea în întuneric sau în condiţii de luminozitate redusă datorită butoanelor sale luminate – o funcţie adăugată în urma feedback-ului obţinut de la utilizatorii profesionişti. Anumite butoane ale aparatului foto se luminează atunci când apăsaţi butonul pentru afişaj, astfel încât să puteţi identifica mult mai uşor celelalte butoane şi să vă puteţi bucura de posibilităţi de fotografiere nelimitate.

De asemenea, modelul este dotat şi cu un buton suplimentar de control pentru selectarea punctelor AF, încorporat în butonul AF-ON, care permite fotografilor să schimbe punctele AF din mers pentru a obţine cea mai bună compoziţie şi pentru a-şi simplifica şi mai mult munca. Utilizatorii profesionişti se pot bucura acum şi de o durată de viaţă îmbunătăţită a bateriei – folosind acelaşi model LP-E19 – ceea ce le va permite să realizeze 2850 de fotografii per încărcare, reducând astfel pericolul de a rata fotografia perfectă atunci când schimbă bateria.

[i] Dispune de 191 de puncte AF selectabile, dintre care 155 sunt puncte în cruce

[ii] Dual Pixel CMOS AF nu este posibilă la 50/60p, cu excepţia formatului 4K decupat

BUCUREŞTI, ROMÂNIA, 07 ianuarie 2020 – Canon Europe

Hits: 21

%d blogeri au apreciat: