Companiile olandeze b.lay și MindingCorp. intră pe piața IT din România prin filiala b.sorted

Piața de IT din România se extinde cu trei noi jucători. b.lay, MindingCorp. și b.sorted sunt specialiști în domeniul Software Asset Management, oferind o gamă variată de soluții adresate atât companiilor producătoare de software, cât și end-user-ilor.
b.sorted este centrul de expertiză pentru serviciile oferite de MindingCorp. (www.mindingcorp.com) și b.lay (www.b-lay.com), companii originare din Olanda, cu o bază internațională de clienți. Companiile activează în ramura IT care se ocupă de managementul activelor software (SAM), iar în portofoliul lor intră colectarea de cunoștințe și expertiză, precum și crearea de procese SAM. Încă de la început, trioul s-a bucurat de independență financiară, lucru care a rămas neschimbat până în prezent.

b.lay logo b.sorted logo
“Am ales să transpunem cunoștințele dobândite de-a lungul timpului în România începând cu anul 2010 și, încă de atunci, am lucrat la construirea acestei filiale. Personalul nostru efectuează o mare parte din totalitatea serviciilor și produsului finit.
Suntem o companie tânără, vibrantă care consideră că munca joacă un rol important în viața oamenilor, precum și în felul lor de a fi. Prin urmare, vom face tot posibilul pentru a ne face munca atrăgătoare, plăcută și captivantă și așteptăm aceeași atitudine de la persoanele cu care colaborăm.” declară Mark van Wolferen, CEO
Compania b.sorted a fost înființată în anul 2010 de către Bogdan Rotaru împreună cu doi asociați olandezi, Mark van Wolferen și Patrick de Veer. În anul 2013, al patrulea partener, Richard Spithoven, a amplificat puterea celor trei. În primii trei ani, compania și-a focalizat atenția pe dezvoltarea filozofiei sub care operează acum, alături de construirea de procese și expertiză SAM, care au generat cuantumul de servicii oferite în prezent. În 2013, compania și-a extins numărul de angajați cu 6 persoane, iar în prezent are 21 de angajați, dar și posturi vacante.
“Ne așteptăm să menținem ascensiunea centrului de expertiză. În ultimii patru ani am înregistrat o creștere a veniturilor de peste 400%. Compania noastră nu are niciun împrumut, este autofinanțată și independentă financiar. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a lua decizii care nu sunt bazate pe maximizarea profitului și de a acționa în interesul personalului și al companiei.” Mark van Wolferen
Experiența anterioară le-a demonstrat olandezilor faptul că românii posedă calități necesare tipului de activitate prestat de companie. Forța de muncă de pe piața locală este tot mai orientată către domeniul IT, angajații români dând dovadă de capacitate de analiză, orientare către rezultat, pasiune și dorință de a învăța constant.
“Există o serie de competențe și o atitudine etică pe care le vedem în personalul nostru. Dorința de a învăța și mândria de a face o treabă bună sunt calități pe care le prețuim cu adevărat.” concluzionează Mark van Wolferen
Prin prisma acestei experiențe anterioare s-au pus bazele unei relații de încredere pentru a iniția b.sorted în România. Povestea celor patru parteneri a început în urmă cu mai mult timp, atunci când aceștia lucrau pentru companiile producătoare de software, Oracle și Adobe, fiecare ocupând funcții importante de management.
În planurile de viitor ale companiei intră, alături de extinderea din punct de vedere numeric al angajaților, și dezvoltarea competențelor acestora. Biroul b.sorted din București reprezintă centrul de expertiză al companiei, iar angajații de aici încep să își lărgească orizonturile, mare parte dintre aceștia intrând în contact direct cu clienții, în calitate de reprezentant al companiei.
În anul 2015 se așteaptă ca numărul de angajați să crească cu aproximativ 10 persoane. Printre calitățile pe care compania le are în vedere atunci când vine vorba de potențiali angajați se numără curiozitatea, motivația și autodeterminarea. Astfel, nu doar persoanele cu o vastă experiență în câmpul muncii pot aplica pentru un post, ci și tinerii absolvenți ai facultăților de profil.
Structura grupului poate fi descrisă prin poziționarea b.sorted în centrul unei diagrame venn, iar b.lay și MindingCorp. la extremități.


MindingCorp. este entitatea care oferă atât servicii complete de SAM, cât și servicii de suport companiilor medii și mari, producătoare de software. Aceste servicii pot fi specifice și focalizate doar pe un singur punct, dar se pot extinde până la externalizarea completă a departamentului de SAM.
b.lay vine în ajutorul end-user-ului, dar și a companiilor cu infrastructuri IT dezvoltate, care dețin un număr ridicat de active software. b.lay a fost fondat având la bază principiul conform căruia nucleul fiecărui proces SAM trebuie să fie compus dintr-o înregistrare bine structurată și de încredere a datelor.
b.sorted, fiind centru de expertiză, este împărțit în echipe specializate pe serviciile diferite oferite de fiecare companie, făcând din acest trio, așa cum au demonstrat până acum în proiectele anterioare, o formulă de succes.
București, 19 noiembrie 2014 – b.lay &  MindingCorp. & b.sorted

Visits: 0

Lasă un răspuns