Cisco Next-Generation Firewall trece la un nou nivel

Cisco acordă domeniului securității IT o importanță semnificativă și anunță noi inovații la soluția Next-Generation Firewall. Astfel, prima soluție complet integrată, care se concentrează pe amenințările de natură informatică, Cisco Firepower™ Next-Generation Firewall (NGFW), marchează o schimbare semnificativă de abordare, față de soluțiile tradiționale NGFW, care se axează pe controlul aplicațiilor. Concentrându-se, în schimb, pe apărarea împotriva amenințărilor de natură informatică, prin noua soluție Cisco va ajuta companiile să administreze mai bine și să minimizeze riscul de a fi victimă a atacurilor informatice.

IMG_20160219_110549_1CS

Pentru a explica mai bine noua soluție, specialiștii Cisco fac următoarea analogie: spre deosebire de soluțiile tradiționale NGFW care ar proteja o „casă”, asigurând doar ușile și ferestrele, abordarea Cisco e diferită – noua soluție este orientată în a identifica, detecta și proteja împotriva tuturor „hoților” potențiali, indiferent de modul de acces al acestora în interiorul proprietății.

Cisco lansează, de asemenea, Security Segmentation Service, un serviciu de consultanță care ajută companiile să creeze instrumente de control al securității IT care duc la o creștere a respectărilor politicilor de securitate, la limitarea efectelor breșelor în rețea, la detectarea amenințărilor de natură informatică, la securizarea conținutului și la prevenirea pierderilor de date la nivelul întregii infrastructuri IT.

Ambele soluții au ca scop protecția împotriva amenințărilor tot mai numeroase și atacurilor cibernetice din ce în ce mai sofisticate.

Firepower NGFW țintește amenințările IT

Soluțiile tradiționale NGFW continuă să se axeze pe aplicații și pe controlul acestora, ceea ce limitează abilitatea de protecție împotriva numărului foarte mare de tipuri de amenințări din mediul de business al zilelor noastre. Abordarea Cisco este diferită. Cisco dă posibilitatea clienților să administreze soluția ușor și să actualizeze dinamic, în timp real, protecția infrastructurii IT, fie că vorbim de terminalul individual, de rețea sau de cloud, mergând dincolo de aplicații și identificând și oprind amenințările de natură informatică, atât cele cunoscute, cât și pe cele necunoscute, potențiale.

Cisco Firepower NGFW este prima soluție din industrie care combină informațiile contextuale despre modul de folosire al aplicațiilor de către utilizatori, cu informațiile despre amenințările de natură informatică și modul de aplicare al politicilor de securitate IT. Având astfel acces la un nivel sporit de vizibilitate asupra întregului mediu de business, detecția amenințărilor se face mai rapid. Se îmbunătățește și timpul de răspuns, reducând astfel anvergura atacurilor, dar crescând, totodată, protecția în fața viitoarelor atacuri.

Soluția NGFW poate, de asemenea, automatiza și regla în detaliu măsurile de securitate pentru a spori rapid apărarea împotriva amenințărilor la adresa securității IT și împotriva atacurilor cibernetice, pe baza abilităților acesteia de a observa vulnerabilitățile, activele și amenințările.

Firepower NGFW integrează funcții de control, detecție a atacurilor și răspuns pentru a permite dezvoltarea business-ului

Noua soluție Cisco Firepower™ NGFW îmbunătățește semnificativ viteza, simplitatea și eficiența detecției atacurilor și a răspunsurilor la acestea. Combină tehnologia Cisco Firewall și serviciile axate pe amenințările de natură informatică într-o singură soluție. Astfel, aceste servicii care au în prim plan amenințările la adresa securității IT, duc nivelul de protecție dincolo de vizibilitatea aplicaților și controlul acestora și includ soluțiile Next-Generation Intrusion Prevention System, Advanced Malware Protection și filtrarea bazată pe reputația URL-urilor

NGFW încorporează atât soluții Cisco, cât și soluții complementare, aparținând unor terțe părți și permite partajarea de informații și de contexte între soluții. Astfel, companiile pot corela acum informație disparate, chiar și mai vechi, pentru a identifica și opri mult mai rapid atacurile sofisticate. Iar acest lucru oferă avantaje competitive pentru companiile care sunt interesate de implementarea serviciilor de cloud, mediu virtual sau soluții IoT.

Noi echipamente Firepower pentru aplicații de înaltă performanță

Cisco lansează noile echipamente Cisco Firepower 4100 Series pentru aplicații de înaltă performanță, destinate companiilor mijlocii și mari. Sunt cele mai bune echipamente din clasa lor, optimizate pentru a obține cele mai înalte performanțe, fiind printre primele echipamente de acest fel care asigură conectivitate la rețea de 40 GbE, într-o singură unitate compactă.

Firepower Management Center integrează soluțiile de securitate într-un singur sistem central

Noul Cisco Firepower Management Center poate fi considerat sistemul nervos central al soluției Firepower NGFW. Astfel, Cisco pune la dispoziția utilizatorilor un sistem de control și de administrare unificat și cuprinzător. Cisco Firepower Management Center folosește informații din mai multe surse, utilizează analiza contextuală și ia in calcul regulile de aplicare a politicilor de securitate, ținând cont și de existența altor soluții Cisco pentru infrastructura de rețea și pentru securitatea acesteia. În plus, Cisco Firepower Management Center, integrează soluții third-party, cum este, spre exemplu, Radware pentru Distributed Denial of Service (DDoS).

București, 29 martie 2016 – Cisco

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: