Cisco lansează platforma de colaborare Cisco Spark pentru conferințe all-in-one
Cisco a anunțat o nouă versiune a Cisco Spark, un instrument de colaborare care integrează funcții de chat, video și telefonie pentru întâlniri mai flexibile și mai eficiente. Cisco Spark este o aplicație în cloud, disponibilă pe bază de abonament. Odată cu noua versiune Cisco Spark, Cisco lansează Cisco Spark Meetings și Cisco Spark Board.
Întâlnirile continuă să fie cea mai frecventă formă de colaborare în echipă – atât față în față, cât și virtual. Cu toate acestea, de multe ori, întâlnirile de astăzi nu sunt eficiente, din cauza lipsei unei structuri de bază: de la planificarea și pregătirile pentru întâlnirea reală, până la acțiunile de urmărire a sarcinilor de lucru. Cisco Spark abordează exact acest proces, fiind o platformă de colaborare ce poate fi utilizată înainte de întâlniri, în timpul acestora și după ce acestea s-au încheiat.
Potrivit unui studiu din 2016 realizat de Harvard Business Review, 72% din liderii mediului de business consideră că, o comunicare eficientă în cadrul echipei a câștigat teren în ultimii doi ani. 68% din respondenți cred că o colaborare cu organizațiile externe, inclusiv parteneri, furnizori, clienți și consultanți, precum și colegi din alte locații a crescut, de asemenea, în importanță. Cele mai frecvente critici în ceea ce privește instrumentele de colaborare în cadrul organizațiilor se referă la faptul că acestea nu sunt integrate cu celelalte procese de afaceri (38%), nu sunt aliniate cu modul de lucru al utilizatorilor (35%) și, în consecință, sunt utilizate prea puțin de către angajați (44%). Următoarea generație de instrumente de colaborare va fi bazată pe cloud, orientată către mobilitate și deschisă, pentru a integra diverse fluxuri de lucru. Se estimează că piața mondială de tehnologie de colaborare se va dubla între 2016-2020, ajungând la 50 de miliarde de dolari.
Noile caracteristici Spark
Cisco Spark integrează diverse canale de comunicare, cum ar fi chat, video, telefonie și partajare de conținut într-o singură aplicație. Fluxul de lucru se desfășoară la fel pe toate dispozitivele, iar Cisco Spark este independent de sistemele de operare. Rulează pe Windows, iOS, Android, dar și ca și client web. Prin intermediul unor interfețe deschise (APIs) poate fi integrat cu aplicații suplimentare. Vizitând https://depot.ciscospark.com, utilizatorii au acces la o gamă largă de aplicații integrate, inclusiv Box, Dropbox, GitHub, Google Drive, Jira, OneDrive, Salesforce Alerts, Twitter, SmartSheet, Splunk, dar și la diverse instrumente de traducere și dicționare.
Cisco Spark Board
Cisco a creat Cisco Spark Board pentru o organizare mai eficientă în sălile de conferință și pentru a conecta sălile fizice cu cele virtuale, acolo unde se desfășoară o bună parte din sarcinile de lucru. Cisco Spark Board este un dispozitiv multifuncțional, în cloud:
- Dispozitiv pentru prezentări wireless pentru toată lumea, oriunde
Oriunde există acces la Cisco Spark Board oriunde în lume – propriu sau nu – cu un singur clic puteți partaja conținut. Pe măsură ce vă apropiați de dispozitiv, panoul de bord vă va recunoaște și va afișa un mesaj de întâmpinare. Nu sunt necesare conexiuni Bluetooth, Wi-Fi sau de rețea. Aveți control total de pe PC, Mac, tabletă sau de pe telefonul mobil, fiind vorba, practic, despre partajarea ecranului. Cisco a realizat acest lucru prin integrarea cu platforma Cisco Spark și revoluționara tehnologie wireless de asociere cu ultrasunete. Telecomenzile sunt de domeniul trecutului.
- Tablă digitală interactivă pe care oricine poate edita
Prin intermediul dispozitivelor whiteboards pot lua naștere unele dintre cele mai bune idei. Însă whiteboard-urile tradiționale prezintă unele probleme. În afară de captura unei fotografii, salvarea și partajarea documentelor lucrate se realizează cu dificultate. Fotografia rezultată nu este deloc de ajutor în cazul în care utilizatorii vor să revină asupra documentului și să facă modificări. Versiuni anterioare de whiteboards au încercat să rezolve astfel de probleme, însă nu au fost ușor de utilizat, astfel că gradul de adopție a fost foarte scăzut.
Cisco Spark Board se asigură că întreg conținutul este partajabil, editabil și securizat.
Caracteristici principale:
Lucrați de la distanță? Oricine poate face completări în timp real, chiar de pe telefonul mobil. De fapt, dacă au instalată aplicația Cisco Spark, toți participanții pot lucra simultan pe whiteboard.
– Salvează automat documentele la care lucrați într-o locație la care are acces întreaga echipă. În cazul în care faceți o pauză, puteți relua lucrul mai târziu de unde ați rămas.
– Vreți ca toate documentele să fie disponibile pe un apel video în timp ce sunteți conectat la whiteboard? Acest lucru este, de asemenea, posibil.
– Datorită tehnologiei de criptare Cisco Spark, fiecare acțiune pe care o întreprindeți prin intermediul dispozitivului este în siguranță.
- Audio și video la calitate cinematografică
Cisco Spark Board aduce calitatea cinematografică audio și video la un preț accesibil. Camera 4K oferă o vedere de ansamblu și clară a încăperii fără să fie intruzivă. Incredibila rețea de microfoane și tehnologia VoiceTrack se asigură că mesajul se va recepta perfect la celălalt capăt. Instalarea este foarte simplă, prin montarea pe un perete și conectarea la o priză.
Cisco Spark Meetings
Întâlnirea fizică este doar un element dintr-o serie mai lungă de interacțiuni. Avem nevoie de o experiență foarte bună pentru a susține acest flux. De aceea, astăzi Cisco anunță Cisco Spark Meetings. Prin adăugarea unora dintre cele mai populare capabilități de colaborare de la Cisco WebEx, întâlnirea este extinsă pentru a include și perioada de dinainte și după întâlnire – creând astfel o modalitate nouă de a desfășura întâlniri. Acest lucru a fost posibil datorită integrării hardware, software, aplicațiilor și mediului cloud. Și, pentru că este livrat de platforma Cisco Spark, oferă securitatea și fiabilitatea de care au nevoie companiile.
Caracteristici principale
Cisco Spark Meetings reprezintă soluția Cisco Spark Board de buzunar. Puteți să vă conectați la whiteboard alături de alți utilizatori – chiar dacă nimeni nu are Cisco Spark Board. L-am integrat în toate aplicațiile noastre Cisco Spark.
Odată cu planificarea unei întâlniri în aplicație, va fi creat un spațiu dedicat echipei, astfel încât puteți stabili programul, implica persoanele potrivite, partaja conținutul și conversa.
Soluție extrem de facilă – o simplă atingere inițiază întâlnirea.
Ideile apărute pe parcursul întâlnirii pot fi capturate și salvate ușor în spațiul Spark.
Comentariile post-întâlnire, acțiunile de follow-up sau notițele din timpul întâlnirii sunt păstrate în același spațiu. Tot ceea ce este necesar pentru colaboarea continuă se află într-un singur loc.
Prețuri și disponibilitate
Noile caracteristici Spark sunt disponibile imediat. Integrarea WebEx va fi disponibilă din martie 2017. Comenzile pentru Spark Board pot fi făcute imediat, însă livrările vor începe din luna martie 2017. Clienții pot comanda versiunea Cisco Spark Board de 55 de inch de la partenerii Cisco, la sfârșitul acestei luni, la prețul recomandat de vânzare de 4.990 de dolari. Costul abonamentului lunar este de 199 de dolari. Abonamentul lunar include serviciile cloud, help desk și actualizările de software. De asemenea, clienții pot achiziționa produsul prin intermediul Cisco Spark Flex Plan. Cisco Spark™ Flex Plan integrează serviciile de colaborare on-premise și în cloud într-o singură ofertă pe bază de abonament. Versiunea de 70 de inch a produsului va fi disponibilă în cursul acestui an.
SAN FRANCISCO, 25 ianuarie 2017 – Cisco
Views: 0