Cele 16 echipe finaliste Innovation Labs 2020 se întâlnesc pentru finala programului, Demo Day, în transmisiune directă

Programul Innovation Labs 2020 anunță marea finală, Demo Day – Space Edition, în transmisiune live din studio, pe 15 octombrie, ora 18:00. Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții maxime de siguranță, întregul concept al Demo Day a fost reimaginat. Având în vedere dificultățile de la sol din anul acesta, evenimentul va avea loc în studioul Innovation Labs din spațiu și va fi deschis publicului online. Demo Day Space Edition vine la finalul programului de mentorat de șapte luni care a debutat în martie și aduce laolaltă 16 start-up-uri finaliste, din București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara.

 

Innovation Labs invită în premieră publicul larg să participe la mare finală a programului, în 15 octombrie, la ora 18:00, pentru o transmisie în direct moderată de către Andrei Pitiș și Pavel Bartoș, pe pagina de Facebook Innovation Labs – www.fb.com/ilabsro.

Programul Innovation Labs, ajuns anul acesta la a 8-a ediție, este organizat de Asociația Tech Lounge, Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și ROSENC cu sprijinul partenerilor principali Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, OMV Petrom, Atos, precum și al partenerului strategic The Romanian-American Foundation, în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Innovation Labs este cel mai mare program de pre-accelerare dedicat start-up-urilor tehnice și are ca scop principal creșterea generațiilor tinere de noi de antreprenori români prin crearea unui context actualizat de învățare, practică și debutare în mediul business.

În cele cinci orașe, programul se dezvoltă an de an cu susținerea a zece universități de top din România: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea Babeș–Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Evenimentul Innovation Labs 2020 Demo Day Space Edition

Finala Innovation Labs Demo Day Space Edition va avea loc online pe data de 15 octombrie, la ora 18:00, și va fi transmisă live, direct din studio. Evenimentul este deschis în premieră publicului larg și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a programului – www.fb.com/ilabsro.

Detalii sunt disponibile pe pagina oficială a evenimentului – https://www.facebook.com/events/459316498315952.

Evenimentul va fi moderat de către co-fondatorul programului, antreprenorul Andrei Pitiș, împreună cu actorul și prezentatorul de televiziune Pavel Bartoș. Aceștia vor crea atmosferă de sărbătoare pentru această zi de celebrare a antreprenoriatului inovator românesc și vor augmenta experiența celor din fața ecranelor prin informații și detalii de culise foarte interesante.

În cadrul evenimentului, cele 16 echipe finaliste, alese în cadrul finalelor locale și semifinalelor naționale din întreaga generație de 74 de startup-uri ce au trecut prin programul Innovation Labs 2020, vor susține o prezentare a produsului lor sub forma unui pitch de două minute transmis în direct, în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori. Acestea concurează pentru cele patru premii Innovation Labs de anul acesta: Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Produs, Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Business, Premiul Innovation Labs pentru Scale-up-ul Anului, Premiul Innovation Labs pentru Start-up-ul Anului. De asemenea, cei cinci partenerii principali ai programului, Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, OMV Petrom și Atos vor oferi premiile speciale Innovation Labs, a căror selecție va fi realizată pe baza criteriilor proprii din cadrul companiilor.

În cadrul Demo Day 2020, un rol aparte va fi alocat evocării întregii comunități din jurul Innovation Labs. Sub motto-ul “Make it Real”, programul Innovation Labs ajută tineri antreprenori, în fiecare an, să își transforme ideile de business în realitate prin valorificarea puterii comunității întregului ecosistem antreprenorial din România, iar acest lucru merită notat și apreciat ca atare.

Schimbarea programului Innovation Labs în 2020

Pe parcursul anului 2020, ca parte a noii normalității, programul Innovation Labs s-a adaptat activ prin diverse schimbări strategice și de structură, pentru a continua să ofere o experiență educațională de calitate pentru echipele din program.

Astfel, programul și-a schimbat durata de la 10 săptămâni la 7 luni, iar structura săptămânală a workshop-urilor practice și a cursurilor a fost transferată în totalitate în online. Evenimentul de verificare Boost Day s-a transformat într-o serie de Pitch Evenings, pe parcursul programului, în care echipele au prezentat produsul în fața mentorilor și colegilor, pentru a putea primi feedback.

Datorită pivotării rapide în modul de desfășurare al programului, dar și a flexibilității antreprenorilor, mentorilor și partenerilor, desfășurarea programului Innovation Labs a fost posibilă și în 2020 cu rezultate excepționale. Peste așteptări, modul nou de lucru din mediul virtual a reușit să aducă beneficii pentru program, precum posibilitatea acomodării unui număr mai mare de participanți în cadrul activităților, fără limite logistice, o mai mare disponibilitate a mentorilor, o receptivitatea mai mare a comunității la nevoia de sprijin către start-up-uri, dar și o responsabilizare activă a participanților.

Cu 8 ani în urmă, programul Innovation Labs și-a asumat provocarea de a consolida procesul de formare a noilor generații de antreprenori din România. Innovation Labs a susținut, astfel, peste 380 de start-up-uri tehnice. La fel ca în fiecare an, finaliștii programului vor avea șansa să se întâlnească pentru a-și prezenta pe scena Innovation Labs produsele minim viabile (MVP) dezvoltate – în transmisie live pe 15 octombrie, ora 18:00, pe pagina de Facebook – www.fb.com/ilabsro.

Parteneri și susținători ai programului Innovation Labs în București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara

Innovation Labs 2020 este un program organizat de către Asociația Tech Lounge, Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și ROSENC cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, Atos precum și The Romanian–American Foundation ca partener strategic, și cu susținerea Adobe, Eximprod Grup, Ericsson, Fitbit, IXIA (a Keysight Business), Medicover, NXP, Ortec, Pentest-Tools.com, PSS Prosoft Solutions, Softbinator Technologies, Windsoft și Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) în București, AROBS Transilvania Software, Macadamian, Wolfpack Digital și Linnify în Cluj, Bentley în Iași, Visma la Sibiu, Intel, imobiliare.ro și Ascent Soft în Timișoara, împreună cu partenerii academici Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea Babeș–Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

Hits: 18

%d blogeri au apreciat: