Castile wireless Auto NC Optimizer SONY WH-1000XM5 – review

Desigur se pune problema de ce as da niste bani pe niste casti nu tocmai ieftine, atunci cand piata abunda de fel si fel de oportunitati. Pe langa traditia unui brand japonez si seriozitatea dobandita in timp, nu trebuie sa ne rapim posibilitatea de a asculta vreo sursa audio de calitate, cu niste casti ieftine. Diferenta este de clasa in clipele libere in care ne permitem sa ascultam repertoriul preferat avand capacitatea de a purta ore in sir fara niciun disconfort. Seria denumita WH-1000X de la Sony a fost un succes masiv. Modelul original a fost lansat in 2016 si a avut o lupta dificila de a merge impotriva standardului din industrie, care a fost Bose. In timp ce primul model a fost promitator, iteratiile de-a lungul anilor au consolidat pozitia Sony in segment si au ajutat-o ​​sa ia coroana pentru cea mai eficienta anulare a zgomotului de pe piata.

Sony vrea sa le ofere utilizatorilor ocazia de a ramane conectati si de a se bucura ore intregi de muzica artistilor favoriti, asigurandu-se ca nimic nu interfereaza cu experienta de auditie. Astfel, castile WH-1000XM5 vin cu o autonomie impresionanta a bateriei, de 30 de ore, in asa fel incat sunetul la superlativ sa ii insoteasca si in calatoriile lungi. Iar pentru cei care se afla pe fuga, castile ofera un timp remarcabil de ascultare de 3 ore cu doar 3 minute de incarcare printr-un cablu USB Power Delivery (PD). Desi 250 g nu este chiar o greutate prin comparatie cu alte casti ANC, WH-1000XM5 sunt suficient de usoare pentru a va scuti de presiunea extrema, impreuna cu captuseala de pe bentita. Sony a renuntat la driverele de 40 mm in favoarea alternativelor compozite din fibra de carbon de 30 mm. Noile drivere au domuri de rigiditate ridicata si margini moi, despre care producatorul japonez spune ca imbunatateste claritatea mai sus in spectrul de frecventa si imbunatateste eficacitatea anularii zgomotului. Tehnologiile unice Sony includ lipire fara plumb cu elemente din aur, pentru conectivitate excelenta si optimizarea circuitului, detalii care garanteaza ca utilizatorii se bucura de sunet clar si consistent pentru fiecare melodie.

In sine are un design cu tija de frecare in loc de pista cu crestatura a castilor fara fir Sony mai vechi. Dupa ce ati folosit castile pentru un timp, este posibil sa incepeti sa observati ca se ocupa de o multime de lucruri la care nu va ganditi. Senzorul de ureche este destul de bun la intreruperea muzicii dupa ce ati scos castile de pe cap. 

Confortul cum ar fi optiunea de a permite trecerea zgomotului ambiental prin trecerea mainii peste cupa dreapta a urechii fac, de asemenea, o diferenta. Este frumos sa poti tine cupele aprinse in timp ce cineva iti arunca ceva pe birou, mai degraba decat sa le scoti si sa le pui la loc de o suta de ori in timp ce se opreste si incepe o conversatie neconexa. Auto NC Optimizer care se ocupa de optimizarea automata a nivelului de anulare a zgomotului, in functie de mediul in care se afla utilizatorul. Aceasta anulare a zgomotului este ajutata si de o crestere a numarului de microfoane. Numarul de microfoane a crescut de la cinci la opt pe WH-1000XM5, iar Sony spune ca acest lucru, combinat cu puterea procesorului integrat Sony V1 si a procesorului Sony HD Noise Cancelling QN1, are ca rezultat cel mai mare pas inainte in anularea zgomotului. Astfel, fie ca utilizatorul incearca sa se concentreze la munca sa intr-o cafenea aglomerata sau isi doreste sa se relaxeze pe durata drumului pana la birou, castile WH-1000XM5 contureaza un mediu de ascultare imersiv.

WH-1000XM5 vin cu o evolutie frumoasa la nivel de stil – un nou design fara elemente perturbatoare, cu un finisaj fin, intr-o banda de prindere peste cap din piele moale, complet noua si ea, alaturi de un slider fluid. Noul material moale al cupelor, din piele sintetica, se ofera o purtare confortabila, eliminand presiunea asupra urechilor si blocand zgomotul extern, in asa fel incat utilizatorii pot continua auditia intreaga zi, fara niciun fel de disconfort. Calitatea constructiei este, asa cum era de asteptat de la Sony, foarte buna, fiind utilizate materiale de calitate si fara defecte evidente la constructie se simte robust si durabil.

Pernitele pentru urechi sunt, de asemenea, destul de moi si suficiente pentru a gazdui urechi si mai mari. Izolarea pasiva este destul de buna, deoarece este suficienta pentru a elimina majoritatea zgomotelor cu volum redus, inclusiv persoanele care vorbesc cu volum redus. In general, nu este comparabil cu o izolare buna oferita de castile intraauriculare bine izolate, dar este suficient sa nu te fortezi sa ridici volumul muzicii.

Modelul WH-1000XM5 vine si cu o carcasa practica ce isi poate reduce volumul, in asa fel incat sa devina mai subtire si sa poata fi depozitata foarte usor, in asa fel incat castile sa poata sa-i insoteasca pe posesori in orice calatorie.

Principalele comenzi pentru Sony WH-1000XM5 sunt foarte asemanatoare cu ultimele trei iteratii ale seriei, folosind un panou tactil capacitiv pe cupa din dreapta. Toate gesturile vechi isi revin, dupa cum se subliniaza mai jos:

Pe urechea stanga a WH-1000XM5 exista doua butoane: un buton de pornire si un buton de mod ANC. Daca tineti apasat butonul de pornire, castile vor porni, iar dupa trei secunde va incepe modul de asociere. De acolo, puteti asocia modul obisnuit cu telefonul sau puteti urma procesul de asociere pentru computer. Apasand o data butonul de pornire, se citeste nivelul actual al bateriei. Apasarea butonului NC/AMB va comuta in modul ANC. Puteti selecta fie ANC, ANC dezactivat, fie modurile de sunet ambiental – cel din urma dintre acestea va permite sa auziti tot ce se intampla in jurul vostru, introducand zgomotul exterior inregistrat de matricea de microfoane. Atat a codecului LDAC, cat si suportul DSEE Extreme sunt aici pentru a oferi cea mai buna calitate posibila a sunetului de la dispozitivele conectate. LDAC este optiunea audio de inalta rezolutie, comprimand si decomprimand melodiile din mers pentru a oferi o latime de banda fara fir mult mai mare decat ar putea evoca o conexiune Bluetooth standard. Dar chiar daca utilizati un serviciu de streaming cu rezolutie standard scăzuta prin Bluetooth, DSEE Extreme scoate putin mai multe detalii prin utilizarea tehnicilor de upscaling AI pentru a restabili unele dintre datele audio care altfel ar fi pierdute.

Pachetul de vanzare cu amanuntul include castile Sony, o husa de transport, un adaptor pentru avion, un cablu audio de 3,5 mm de 47 inchi si un cablu USB-A la USB-C. 

Durata de viata a bateriei ramane la pana la 30 de ore de redare audio, o cifra care sare la 40 de ore daca dezactivati anularea zgomotului. Controlul adaptiv al sunetului, Speak-to-Chat, detectarea uzurii, comenzile tactile, modul Atentie rapida si suportul hands-free pentru asistetii vocali Google si Alexa sunt toate prezente si corecte, la fel ca algoritmul de upscaling DSEE Extreme de la Sony si tehnologia Precise Voice Pickup. WH-1000XM5 sunt compatibile cu aplicația Sony Headphones Connect, care ofera o multime de modalitati de a va personaliza experienta si poate oferi, de asemenea, informatii despre utilizarea castilor daca sunteti dispus sa va creati un cont.

Modelul WH-1000XM5 este compatibil si cu Google Assistant si Alexa, in asa fel incat sa fie de ajutor si pentru situatiile intampinate zilnic, pentru suport hands-free si atunci cand cei care le poarta se afla in miscare. Acestia se pot conecta cu prietenii si familia, pot sa obtina informatiile de care au nevoie, sa asculte muzica, sa seteze memento-uri si multe altele, doar prin utilizarea cuvintelor „OK Google” sau „Alexa”, activand astfel asistentul vocal favorit. Constientizarea locatiei prin asocierea cu smartphone-ul castile WH-1000XM5 va pot invata rutina zilnica si pot ajusta setarile de control al sunetului ambiental in functie de locatie. Castile vad ca sunteti nemiscat acasa, acestea ar putea sa sara la un nivel mai putin intens de anulare a zgomotului in comparatie cu atunci cand sunteti asezat la birou, in functie de preferinte. Si daca iesi la o plimbare, s-ar putea sa difuzeze mai mult sunet exterior pentru a te mentine in siguranta in timp ce traversezi strada.

Hits: 32

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: