CÂȘTIGĂTORII COMPETIȚIEI DIN 2024 AU FOST ANUNȚAȚI CÂȘTIGĂTORII CATEGORIILOR PROFESSIONAL, OPEN, STUDENT ȘI YOUTH

World Photography Organisation a anunțat lista completă a câștigătorilor competiției Sony World Photography Awards 2024 în cadrul unei ceremonii speciale care a avut loc la Londra.  Ajunsă la cea de-a 17-a ediție, ceremonia de decernare a premiilor reprezintă un moment anual important care recunoaște cea mai bună fotografie contemporană din lume și celebrează imaginile și poveștile care au rezonat cu publicul larg în ultimul an. Imaginile câștigătoare, finaliste și cele selectate pe lista scurtă pot fi admirate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2024 la Somerset House, Londra, începând cu data de 19 aprilie.  

Prestigiosul titlu Photographer of the Year a fost acordat fotografei Juliette Pavy pentru seria sa Spiralkampagnen: Forced Contraception and Unintended Sterilisation of Greenlandic Women. Pavy a câștigat un premiu de 25.000 de dolari, o serie de echipamente de imagistică digitală Sony și, de asemenea, posibilitatea de a expune o nouă serie de lucrări în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2025.

Pavy a fost selectată dintre cei 10 câștigători ai categoriilor incluse în competiția Professional, care au fost anunțați, alături de finaliștii de pe locuile 2 și 3 din fiecare categorie. De la povești care documentează schimbările climatice și relația noastră cu lumea înconjurătoare, până la portrete intime ale persoanelor și comunităților, câștigătorii și finaliștii competiției Professional din acest an ilustrează o gamă extraordinară de practici fotografice din întreaga lume.

Ceremonia a onorat, de asemenea, premiul Outstanding Contribution to Photography atribuit fotografului de renume internațional Sebastião Salgado, ale cărui lucrări distinctive realizate în alb-negru au captivat imaginația în ultimele cinci decenii din cariera sa. Salgado a fost recunoscut pentru contribuția sa perpetuă la limbajul vizual al fotografiei.

În cadrul ceremoniei au fost premiați, de asemenea, și câștigătorii competițiilor Open, Student și Youth, precum și câștigătorul Premiului pentru Sustenabilitate. Susținând fotografi aflați în diferite etape ale carierei lor, competiția Open celebrează puterea unei singure imagini, în timp ce competițiile Student și Youth evidențiază efortul și munca viitoarelor generații. Înființat anul trecut, Premiul pentru Sustenabilitate reprezintă o platformă pentru fotografii care evidențiază o schimbare pozitivă pentru planeta noastră.

Expoziția Sony World Photography Awards 2024 va putea fi vizitată la Somerset House, Londra, în perioada 19 aprilie – 6 mai 2024. Printre cele mai interesante evenimente fotografice din calendarul cultural de primăvară al Londrei, această expoziție majoră prezintă peste 200 de fotografii print și sute de imagini suplimentare în afișaj digital ale artiștilor fotografi câștigători și ale celor nominalizați, și include o retrospectivă a lucrătilor realizate de Sebastião Salgado, laureat al Premiului Outstanding Contribution to Photography.

FOTOGRAFUL ANULUI

Spiralkampagnen: Forced Contraception and Unintended Sterilisation of Greenlandic Women de Juliette Pavy (Franța) este un proiect documentar care explorează impactul sever și de lungă durată al campaniei de control involuntar al nașterilor condusă de autoritățile daneze în Groenlanda în anii 1960 și 1970.  Această serie examinează spiralkampagnen, în cadrul căreia câteva mii de femei inuite, unele cu vârsta de doar 12 ani, au fost implantate cu dispozitive intrauterine fără consimțământul lor. Proiectul urmărește originile programului până în prezent, inclusiv ancheta în curs de desfășurare a guvernului danez.

Plasând perspectivele victimelor în prim-plan, structura narativă a proiectului lui Pavy este modelată de aceste reflecții dificile și importante asupra traumei colective trăite de o comunitate. Seria folosește o varietate de formate fotografice – de la fotografii de localizare a orașului Nuuk și a spațiilor sale clinice, la radiografii și fotografii de arhivă ale tinerelor femei implicate, alături de portrete recente ale victimelor și ale medicilor care au lucrat în Groenlanda în timpul și după acest program, până la parlamentarul danez care investighează spiralkampagnen în prezent. 

Comentând proiectul câștigător al lui Pavy, Monica Allende, președintele juriului competiției Professional 2023, a declarat: „Juriul Sony World Photography Awards a apreciat portretizarea empatică făcută de Juliette Pavy, care a surprins subiecții săi într-o manieră demnă și, în egală măsură, profund intimă, evidențiind astfel talentul său excepțional. Dedicarea lui Pavy de a expune realitățile crude cu care se confruntă comunitățile marginalizate, alături de abordarea sa narativă convingătoare, nu numai că i-a adus prestigioasa recunoaștere din partea Sony World Photography Awards, dar subliniază și încrederea juriului în potențialul ei și importanța susținerii traiectoriei sale profesionale.”

CÂȘTIGĂTORII CATEGORIEI PROFESSIONAL

Fotografii câștigători ai categoriei Professional au fost selectați de un grup de jurați experți, pe baza unei serii de 5 până la 10 imagini, demonstrând măiestrie tehnică și o abordare puternică a tehnicii narațiunii.

Toți câștigătorii categoriilor vor primi un kit de imagistică digitală de la Sony. Câștigătorii din acest an sunt:

ARHITECTURĂ & DESIGN

CÂȘTIGĂTOR: Siobhán Doran (Irlanda) pentru seria sa Sala Mayor

Finaliști: locul 2 – Karol Pałka (Polonia); locul 3 – Yaser Mohamad Khani (Republica Islamică Iran)

CREATIVE

CÂȘTIGĂTOR: Sujata Setia (Marea Britanie) pentru seria sa A Thousand Cuts

Finaliști: locul 2 – Mackenzie Calle (Statele Unite ale Americii); locul 3 – Tine Poppe (Norvegia)

PROIECTE DOCUMENTARE

CÂȘTIGĂTOR: Juliette Pavy (Franța) pentru seria sa Spiralkampagnen: Forced Contraception and Unintended Sterilisation of Greenlandic Women

Finaliști: locul 2 – Brent Stirton (Africa de Sud); locul 3 – Davide Monteleone (Italia)

MEDIU

CÂȘTIGĂTOR: Mahé Elipe (Franța) pentru seria sa Echoes of the Hive

Finaliști: locul 2 – Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni (Italia); locul 3 – Maurizio Di Pietro (Italia)

PEISAJ

CÂȘTIGĂTOR: Eddo Hartmann (Olanda) pentru seria sa The Sacrifice Zone

Finaliști: locul 2 – Jim Fenwick (Marea Britanie); locul 3 – Fan Li (China Continentală)

PORTFOLIU

CÂȘTIGĂTOR: Jorge Mónaco (Argentina) pentru seria sa Portraits and Landscapes

Finaliști: locul 2 – Aly Hazzaa (Egipt); locul 3 – Angelika Kollin (Estonia)

PORTRET

CÂȘTIGĂTOR: Valery Poshtarov (Bulgaria) for his series Father and Son

Finaliști: locul 2 – Adali Schell (Statele Unite ale Americii); locul 3 – Drew Gardner (Marea Britanie)

SPORT

CÂȘTIGĂTOR: Thomas Meurot (Franța) pentru seria sa Kald Sòl (Cold Sun)

Finaliști: locul 2 – Angelika Jakob (Germania); locul 3 – Tommaso Pardini (Italia)

NATURĂ STATICĂ

CÂȘTIGĂTOR: Federico Scarchilli (Italia) pentru seria sa Flora

Finaliști: locul 2 – Peter Franck (Germania); locul 3 – Beth Galton (Statele Unite ale Americii)

NATURĂ ȘI VIAȚĂ SĂLBATICĂ

CÂȘTIGĂTOR: Eva Berler (Grecia) pentru seria sa Suspended Worlds

Finaliști: locul 2 – Haider Khan (India); locul 3 – Jasper Doest (Olanda)

Pentru a afla mai multe despre câștigătorii de anul acesta și despre proiectele finaliste, vizitați pagina online cu galeria câștigătorilor.

PREMIUL PENTRU SUSTENABILITATE

Kathleen Orlinsky (Statele Unite) a fost desemnată câștigătoarea Premiului pentru Sustenabilitate din acest an pentru seria sa America’s First Wilderness, primind un premiu în valaore de 5.000 de dolari.

Seria lui Orlinsky documentează peisajul, animalele sălbatice și oamenii din Gila Wilderness din sud-estul statului New Mexico, explorând eforturile de conservare care au contribuit la menținerea mediului natural neatins și la protejarea biodiversității din zonă. Proiectul lui Orlinsky analizează modul în care oamenii care locuiesc în sălbăticie coexistă în mod pașnic cu natura din jurul lor și promovează conservarea acestui spațiu.

Despre obținerea acestei distincții, Orlinsky a declarat: „Sunt încântată și onorată că am fost premiată și, mai ales, încântată de faptul că pot sensibiliza publicul cu privire la problemele urgente de mediu și de conservare, chiar acum, în plină criză climatică.”

Premiul pentru Sustenabilitate face parte din Creators for the Planet, un program global de implicare pe tot parcursul anului, stabilit de Creo și dezvoltat în colaborare cu Fundația Națiunilor Unite și Sony Pictures, care recunoaște poveștile, persoanele și organizațiile ale căror acțiuni pun în evidență unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite în domeniul mediului.

FOTOGRAFUL ANULUI ÎN GATEGORIA OPEN

Categoria Open celebrează puterea și dinamismul unei singure imagini. Fotografiile câștigătoare sunt alese pentru capacitatea lor de a comunica o narațiune vizuală remarcabilă, combinată cu excelența tehnică. Ales dintre cei 10 câștigători ai categoriei Open, Liam Man (Marea Britanie) este Fotograful Anului 2024 la categoria Open și câștigătorul unui premiu cash de 5.000 de dolari, al unui kit de imagistică digitală Sony și va beneficia de expunere internațională.

Liam Man a câștigat acest premiu pentru fotografia intitulată Moonrise Sprites over Storr, care înfățișează bine-cunoscuta formațiune stâncoasă Old Man of Storr de pe Insula Skye, Scoția, evidențiată de luminile dronelor și de luna portocalie care răsare. Realizată târziu în noapte, în timpul unui viscol puternic, această imagine pune în evidență peisajul montan vast și cerul impresionant de iarnă.        

Despre reușita sa, Man spune: „În fiecare an admiram fotografiile câștigătoare și îmi imaginam că lucrările mele vor fi expuse printre ele. Faptul că am fost ales Fotograful Anului 2024 la categoria Open în cadrul Sony World Photography Awards este un vis devenit realitate și mă face să mă simt profund recunoscător, bucuros și absolut fără cuvinte!”

FOTOGRAFUL ANULUI ÎN CATEGORIA STUDENT

Pentru competiția Student din acest an, participanții au fost invitați să trimită o serie de cinci până la 10 imagini care să răspundă temei „Acasă”, subliniind perspectivele lor personale asupra locului, comunității, identității și apartenenței.

Kayin Luys (Belgia) din cadrul LUCA School of Arts Sint Lukas Brussels a primit titlul de Fotograful Anului la categoria Student și a câștigat un echipament de imagistică digitală Sony în valoare de 30.000 de euro pentru universitatea sa. Seria de lucrări Don’t Trust Pretty Girls a lui Luys este un portret intim al socrilor săi, subliniind modul în care a ajuns să cunoască familia partenerei sale și a devenit parte din tradițiile și ritualurile lor zilnice. 

Despre victoria sa, Luys a declarat: „Fotografia a fost o modalitate importantă pentru mine de a explora mai departe mediul înconjurător. În lucrările mele mă raportez la și mă inspir din poveștile care îmi sunt încredințat. Sunt emoționat și onorat de faptul că aceste povești mari și mici ajung la un public mai larg și primesc o recunoaștere suplimentară, datorită Sony World Photography Awards.”

FOTOGRAFUL ANULUI ÎN CATEGORIA YOUTH

Anul acesta, cei înscriși la categoria Youth au fost invitați să răspundă temei „Prin ochii tăi” (Through your eyes) și să împărtășească modul lor unic de a înțelege lumea din jurul lor. Selectat dintr-o listă de 10 fotografi cu vârste de până la 19 ani, Daniel Murray (Marea Britanie, 15 ani) este Fotografului Anului 2024 la categoria Youth, primind un kit de imagistică digitală Sony și expunere la nivel mondial.

Fotografia câștigătoare a lui Murray ce înfățișează un surfer solitar pe o plajă pustie din Cornwall surprinde atmosfera liniștită a sfârșitului sezonului estival, peisajele și plaja extinsă de pe litoralul englezesc. Prin tonurile sale blânde, imaginea captează lumina caldă a sfârșitului de vară. 

Despre premiul său, Murray spune: „Sunt foarte fericit și mândru de mine, deoarece este o mare realizare pentru un tânăr fotograf. Acest lucru mă motivează să continui și să mă perfecționez ca fotograf. Mulțumesc competiției Sony World Photography Awards pentru această oportunitate!”

PREMIUL PENTRU O CONTRIBUȚIE EXCEPȚIONALĂ ÎN DOMENIUL FOTOGRAFIEI

Premiul pentru Contribuție Excepțională în Domeniul Fotografiei din acest an a fost acordat apreciatului fotograf Sebastião Salgado. Fiind unul dintre cei mai buni fotografi din prezent, Sebastião Salgado a fost apreciat la nivel internațional pentru remarcabilele sale compoziții alb-negru realizate de-a lungul unei cariere de peste 50 de ani.

Peste 40 de imagini ale fotografului vor putea fi admirate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2024 de la Somerset House. Selecția, realizată de fotograf, evidențiază temele cheie și reperele din ultimele cinci decenii ale carierei sale, prezentând lucrări din primele sale proiecte emblematice, precum Gold (1986) și Workers (1993), dar și lucrări mai recente, precum Genesis (2011) și Amazônia (2019).

EDGAR MARTINS | PREZENTARE INDIVIDUALĂ

Pe lângă lucrările câștigătorilor din acest an și ale câștigătorilor categoriilor, expoziția Sony World Photography Awards cuprinde o prezentare individuală a lui Edgar Martins (Portugalia), câștigătorul titlului Fotograful Anului 2023.

Celebrul fotograf prezintă o selecție de imagini din seria sa Anton’s hand is made of Guilt. No muscle or bone. He has a Gung-ho Finger and a Grief-stricken Thumb. Pornind de la proiectul său câștigător din 2023, Our War, prezentarea expune un proiect pe termen lung al lui Martins, care comemorează pierderea prietenului său apropiat, fotojurnalistul Anton Hammerl, care a fost ucis în timpul Războiului civil din Libia în 2011.

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A CATEGORIEI PROFESSIONAL

ARHITECTURĂ & DESIGN Câștigătorul categoriei Siobhán Doran, Irlanda Locul 2: Karol Pałka, Polonia Locul 3: Yaser Mohamad Khani, Republica Islamică Iran   Lista scurtă Francesco Amorosino, Italia Maciej Czarnecki, Polonia Joseph Horton, Marea Britanie Marc Koegel, Canada Julia Mustonen-Dahlkvist, Finlanda Nick Ng, Malaezia Albrecht Voss, Germania  CREATIVE   Câștigătorul categoriei Sujata Setia, Marea Britanie Locul 2: Mackenzie Calle, Statele Unite ale Americii Locul 3: Tine Poppe, Norvegia     Lista scurtă Daniela Balestrin, Brazilia Diana Cheren Nygren, Statele Unite ale Americii Peter Franck, Germania Noru Innes, Finlanda Lei Jiang, China Continentală Romain Laurendeau, Franța Qiu Yan, China ContinentalăPROIECTE DOCUMENTARE Fotograful Anului Juliette Pavy, Franța Locul 2: Brent Stirton, Africa de Sud Locul 3: Davide Monteleone, Italia       Lista scurtă Raphael Alves, Brazilia Ernesto Benavides, Peru Natalia Garbu, Moldova Eddo Hartmann, Olanda Jens Juul, Dandemarca Frankie Mills, Marea Britanie Renaud Philippe, Canada
MEDIU Câștigătorul categoriei Mahé Elipe, Franța Locul 2: Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni, Italia Locul 3: Maurizio Di Pietro, Italia   Lista scurtă Javier Arcenillas, Spania Aletheia Casey, Australia Sachin Ghai, India Jonas Kakó, Germania Maximilian Mann, Germania Kathleen Orlinsky, Statele Unite ale Americii    PEISAJ   Câștigătorul categoriei Eddo Hartmann, Olanda Locul 2: Jim Fenwick, Marea Britanie Locul 3: Fan Li, China Continentală     Lista scurtă Liang Chen, China Continentală Hendrik J. Hunter, Olanda Kevin Kraugartner, Germania Alessio Paduano, Italia Ekrem Sahin, Turcia Yevhen Samuchenko, Ucraina Haozheng Wu, MacaoPORTFOLIU    Câștigătorul categoriei Jorge Mónaco, Argentina Locul 2: Aly Hazzaa, Egipt Locul 3: Angelika Kollin, Estonia       Lista scurtă Paweł Bojarski, Polonia Lydia Grizzle, Statele Unite ale Americii Horst Kistner, Germania Anna Neubauer, Austria Mojtaba Radmanesh, Republica Islamică Iran  
PORTRET Câștigătorul categoriei Valery Poshtarov, Bulgaria Locul 2: Adali Schell, Statele Unite ale Americii Locul 3: Drew Gardner, Marea Britanie   Lista scurtă Liang Chen, China Continentală Owen Harvey, Marea Britanie Jiatong Lu, China Continentală Michael O. Snyder, Statele Unite ale Americii  SPORT   Câștigătorul categoriei Thomas Meurot, Franța Locul 2: Angelika Jakob, Germania Locul 3: Tommaso Pardini, Italia     Lista scurtă Lorenzo Foddai, Italia Oles Kromplias, Ucraina James Rokop, Statele Unite ale Americii Piotr Sadurski, Polonia Kai Schwörer, Germania Luis Tato, Spania Lucas Urenda, ChileNATURĂ STATICĂ Câștigătorul categoriei Federico Scarchilli, Italia Locul 2: Peter Franck, Germania Locul 3: Beth Galton, Statele Unite ale Americii      Lista scurtă William Abranowicz, Statele Unite ale Americii Raúl Belinchón Hueso, Spania Kristina Kulakova, Austria Helen McLain, Statele Unite ale Americii Michael Young, Statele Unite ale Americii
VIAȚĂ SĂLBATICĂ & NATURĂ Câștigătorul categoriei Eva Berler, Grecia Locul 2: Haider Khan, India Locul 3: Jasper Doest, Olanda   Lista scurtă Steven Begleiter, Statele Unite ale Americii Kathryn Cooper, Marea Britanie Massimo Giorgetta, Italia Kathleen Orlinsky, Statele Unite ale Americii Jen Osborne, Canada Jacques Smit, Africa de Sud Lukas Zeman, Republica Cehă  

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A CATEGORIEI OPEN

ARHITECTURĂ            Câștigătorul categoriei Ana Skobe, Slovenia            Lista scurtă Mark Benham, Marea Britanie Lim Chien Ting, Malaezia Marcelo Cugliari, Argentina Sophia Li, Sstatele Unite ale Americii Markus Naarttijärvi, Suedia Anna Rossetti, Italia Yang Shu, China Continentală Chau Lun Shum, Hong Kong Eng Tong Tan, Malaezia Hadriel Torres, Italia Siu Hang Andrew Tsang, Marea Britanie Sheng Wang, China Continentală Huanzhen Yang, China Continentală Xiangsheng Zhang, China ContinentalăCREATIVE            Câștigătorul categoriei Rob Blanken, Olanda            Lista scurtă Laurence Cabantous, Franța Elizabeth Casasola, Mexic Murray Chant, Noua Zeelandă Jana Fašungová, Slovacia Alastair McLellan, Marea Britanie Margit Lisa Roeder, Germania Hiromichi Shimizu, Japonia Natalie Strohmaier, Germania Yang Tongyu, China Continentală Rob Trendy, Marea Britanie Maciej Wróblewski, Polonia Bin Yang, Statele Unite ale Americii Ann Zhulan, UcrainaPEISAJ Fotograful Anului la categoria Open Liam Man, Marea Britanie            Lista scurtă Marco Capitanio, Italia Barry Crosthwaite, Statele Unite ale Americii Garrett Davis, Statele Unite ale Americii Filip Hrebenda, Slovacia Guangming Hu, China Continentală Charles Janson, Statele Unite ale Americii
Li Jun, China Continentală Lisa K. Kuhn, Statele Unite ale Americii Juan Lopez Ruiz, Spania Ivan Padovani, Malta Vladimir Tadic, Bosnia și Herțegovina Zhihe Yang, China Continentală Marcin Zajac, Polonia
LIFESTYLE            Câștigătorul categoriei Alvin Kamau, Kenya            Lista scurtă Sergio Attanasio, Italia Anirudha (Robi) Chakraborty, Statele Unite ale Americii Tony Cowburn, Marea Britanie Argus Paul Estabrook, Statele Unite ale Americii Leo Huang, Taiwan Philip Joyce, Marea Britanie Mahesh Pamidimarthi, India Paul Robertson, Irlanda Amy Sacka, Statele Unite ale Americii Rosella Tapella, Italia Catherine Wang, Statele Unite ale Americii  FOTOGRAFIE ÎN MIȘCARE            Câștigătorul categoriei Samuel Andersen, Norvegia            Lista scurtă Matteo Baronio, Italia Serkan Dogus, Turcia Jelly Febrian, Indonezia ChenYu Hsieh, Taiwan Thusitha Jayasundara, Sri Lanka Herman Morrison, Indonezia Andrew Moss, Marea Britanie Ron Ratner, Statele Unite ale Americii John Studwell, Statele Unite ale Americii Frederic Volpato, Franța Sarah Wouters, Olanda F. Dilek Yurdakul, Turcia Ryszard Zembrzuski, PoloniaLUMEA NATURALĂ & VIAȚA SĂLBATICĂ            Câștigătorul categoriei Ian Ford, Marea Britanie            Lista scurtă Christopher Baker, Statele Unite ale Americii Jesus Frias, Spania Stuart James, Statele Unite ale Americii Pedro Jarque Krebs, Peru Jayaprakash Joghee Bojan, India Jonathan McSwain, Statele Unite ale Americii
Thien Nguyen Ngoc, Vietnam Francis Principe-Gillespie, Marea Britanie Christopher Ratcliff Iverson, Statele Unite ale Americii Elodie Ruelleux-Dagorne, Franța Rina Saito, Japonia Chris Schmid, Elveția Pui Sun Tang, Malaezia Chee Kin Wong, Malaezia
OBIECT            Câștigătorul categoriei Toni Rinaldo, Indonezia            Lista scurtă Petia Angelova, Bulgaria Robyn Barron, Australia Martina Ceravolo, Italia Aleksandra Garbarczyk, Polonia Ian Knaggs, Marea Britanie Tom Laszlo, Ungaria Doris Mangalu, Republica Unită a Tanzaniei Marcos Medina Garcia, Spania Daria Pietrasiewicz, Polonia Oliver Sequenz, Germania Natalie Strohmaier, GermaniaPORTRET            Câștigătorul categoriei Michelle Sank, Marea Britanie            Lista scurtă Frederic Aranda, Marea Britanie Jonah Atkins, Canada Jon Enoch, Marea Britanie Mark Harrison, Marea Britanie Lloyd Jonathan Wright, Marea Britanie Andreas Kanellopoulos, Grecia Vladimir Karamazov, Bulgaria Tetiana Nikitina, Ucraina Maira Ray, Brazilia Tyler Schiffman, Statele Unite ale Americii Amadeusz Świerk, PoloniaFOTOGRAFIE STRADALĂ            Câștigătorul categoriei Callie Eh, Malaezia            Lista scurtă Sonia De Wit, Belgia Deepbrata Dutta, India Seyed Ali Hosseini Far, Republica Islamică Iran Kathryn Mussallem, Canada Kathryn Mussallem, Canada Panfil Pîrvulescu, România Xavier Ponce, Ecuador Manuel Sáez Campillos, Spania Apolo Sales, Brazilia Stefano Valerio, Italia Carlo Yuen, Hong Kong
CĂLĂTORIE            Câștigătorul categoriei Yan Li, China Continentală            Lista scurtă Matthew DeSantis, Statele Unite ale Americii Nicola Ducati, Italia Wasiri Gajaman, Sri Lanka Todd Kennedy, Australia Setsuna Kurouzu, Japonia Oscar Manso, Spania Cziráki Orsolya Boglárka, Ungaria Alexandre Pietra, Elveția Joy Saha, Bangladesh Azlan Shah Sahubar Naina Mohamed, Malaezia John Seager, Marea Britanie Tran Tuan Viet, Vietnam Beatrice Wong, Hong Kong Beatrice Wong, Hong Kong    

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A CATEGORIILOR STUDENT & YOUTH

COMPETIȚIA STUDENT 2024   Fotograful Anului la categoria Student Kayin Luys, Belgia LUCA School of Arts Sint Lukas, Bruxelles, Belgia   Lista scurtă Brayan Enriquez,  Statele Unite ale Americii Georgia State University, Ernest G Welch School of Art and Design,  Statele Unite ale Americii   Frederik Rüegger, Germania Ostkreuzschule für Fotografie, Germania   Gaoge Ouchen, China Continentală Communication University of Zhejiang, China Continentală   Gaston Zilberman, Argentina Motivarte, Argentina   Juan David Aguirre, Columbia Universidad EAFIT, Columbia   Kazi Arifujjaman, Bangladesh Counter Foto – a Center for Visual Arts, Bangladesh   Makaziwe Radebe, Africa de Sud Michaelis School of Fine Art, University of Cape Town, Africa de Sud   Siphosethu Sanelisiwe Sikhosana, Africa de Sud University of Pretoria, Africa de Sud   Yufei Ma, China Continentală School of Visual Arts,  Statele Unite ale AmericiiCOMPETIȚIA YOUTH 2024   Fotograful Anului la categoria Youth Daniel Murray, Marea Britanie   Lista scurtă Afiq Sharkawi, Malaezia Chengchen Wang, China Continentală Isaac Friend, Marea Britanie Joyce Xu, Australia Kas Christiaens, Belgia River Lewis-Gosch,  Statele Unite ale Americii Shayna Cuenca,  Statele Unite ale Americii Sebastián Fernández Lora, Spania Zy Grei Zander M. Esperanza, Filipine

Views: 8

Lasă un răspuns