Cantar inteligent Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 – review

Asa cum spuneam intr-un review anterior Xiaomi s-a preocupat sa creeze un ecosistem in jurul deviceurilor sale. Si asa cum spuneam atunci cand am primit cantarul inteligent Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 la review nu a fost nicio problema sa il integrez langa bratara fitness Mi Band 4 si smartphoneul de serviciu sa fac cu usurinta deviceurile sa colaboreze in interesul meu, si la un pret asa cum doar Xiaomi stie, adica extrem de convenabil pentru utilizator.

Pe de alta parte nu imi explicam prin ce oare se va manisfesta inteligenta unui cantar care prin definitie este capabil sa poata masura doar greutatea pana la 150 kG, si doar atat. Nu este un proces dificil sa te sui pe cantar iar acesta sa iti afiseze greutatea, Nimic neasteptat si inteligent in treaba asta.

Nu am niste picioare frumoase (degetele de la picior sunt chiar caraghioase) si am considerat ca nu este edificator sa ma fotografiez pe mine pe cantar. Dar credeti-ma ca si la greutatea mea, care nu este mica, acest cantar m-a suportat in spatele lui afisand rapid greutatea prin afisajul vizibil pe partea frontala, cu o precizie foarte buna. Cu toate acestea fiind un cantar foarte precis acesta poate fi reutilizat si in alte feluri de masuratori de greutate, cum ar fi cele alimentare.

In cutia inteligent ambalata regasim cantarul si manualul de utilizare, mai putin bateriile pentru alimentarea uzuala.

Pentru a face mai bine cunostinta m-am gandit sa adaug specificatiile tehnice.

Dincolo de sarcinile de cantarire de baza, un cip de bioimpedanta de inalta precizie este capabil sa efectueze o citire a compozitiei corpului, calculand masa musculara, procentul de grasime corporala, masa osoasa si multe altele, in timp ce senzorii sai in forma de G asigura o acuratete de la 50g. De asemenea, poate inregistra date pentru pana la 16 profiluri / persoane cinclusiv modul vizitator care nu se inregistreaza in profil.

Cantarul are o dimensiune si o greutate similare cu cantarul de baie, dar are o estetica foarte diferita de cele pe care le-am vazut in magazinele de articole pentru uz casnic. Finisajul rafinat este tipic recentului design industrial Xiaomi.

Un patrat rotunjit, liniile curate ale suprafetei de sticla cu spate alb intarit sunt intrerupte doar de patru placi metalice incastrate care leaga procesorul de bioimpedanta de corp si un logo MI cromat care este vizibil sub sticla. Sub corpul alb al dispozitivului se curbeaza pana la patru picioare acoperite cu cauciuc gri. Designul minimalist beneficiaza de afisaj, care ramane ascuns pana cand interactionati cu scara. Odata activat, un afisaj mare, alb si stralucitor, apare intre cele doua tampoane metalice superioare. Cantarul necesita o „incarcare” de 5 kg pentru a-l porni (util pentru a sti daca intentionati sa-l utilizati pentru cantarirea bagajelor), dar nu este nevoie sa il atingeti daca va cantariti, pur si simplu urcati la bord si stati nemiscat pana cand afisajul clipeste de doua ori pentru a va confirma greutatea. Pentru etapa completa de scanare a compozitiei corpului, asigurati-va ca fiecare picior atinge doua dintre contactele rotunde din metal cu sigla „Mi” cu fata in sus intre picioare. Ramaneti nemiscat pe cantar dupa ce citirea clipeste va lumina apoi sase segmente in timp ce efectueaza procesul de scanare. Producatorul sugereaza ca bateriile vor rezista un an pe baza masurarilor de trei ori pe zi si efectuarea unui test de echilibrare o data pe saptamana. De indata ce bateriile trebuie inlocuite, simbolul „L” apare pe balanta. Dupa ce bateria a fost inlocuita, balanta reporneste automat. Desigur, acest lucru va depinde de bateriile utilizate, de temperatura ambianta si de alti factori externi.

Xiaomi ofera o gama larga de produse pentru a imbunatati viata oamenilor. Xiaomi Mi Scale 2 este o extensie excelenta pentru aceasta gama. Nu este doar un cantar, dar poate face mult mai mult prin intermediul aplicatiei Mi Fit. Dar aveti nevoie de toate aceste functionalitati si aceasta scala va poate ajuta atunci cand incercati sa va imbunatatiti starea de sanatate. Aplicatia Mi Fit de la Xiaomi este disponibila pentru Apple si Android. Aplicatia este simpla, dar eficienta si placuta de combinat cu MI Band si alte produse Xiaomi. Inregistrarea se poate face cu contul Mi, Facebook, Google sau adresa de e-mail. Dupa ce te-ai conectat, clic pe „+” si alegi „Scara”. Aplicatia va va spune sa calcati pe scara si sunteti imperecheati. Simplu dar eficient.

Xiaomi afirma ca imbunatatirea echilibrului poate reduce riscul de caderi si leziuni articulare. Acesta pare un pic un truc, desi unul distractiv. Pentru a accesa testul de echilibru, apasati „vizualizati mai multe” pe „starea mea” de pe ecranul de pornire al aplicatiei Mi Fit inainte de a apasa „Balans”. In partea de jos a ecranului urmator este un buton „masura”, apasati acest buton pentru a incepe exercitiul. La prima incercare, aplicatia va va explica faptul ca trebuie sa inchideti ochii si sa pasiti pe cantar cu un picior. De indata ce o faceti, porneste un ceas, inregistrand numarul de secunde in care ati ramas echilibrat la suprafata, cu orice sub 12 secunde considerat slab si orice peste 70 de secunde obtinand un rating „foarte bun”. Puteti efectua masuratorile ori de cate ori doriti si un grafic este reprezentat pe ecranul initial al testului de echilibru care arata progresul

Pentru a contracara efectul de yo-yo, uneori avem nevoie de un fel de autocontrol si contabilizare, astfel incat sa ne putem adapta rezultatele la obiectivele noastre si sa nu cadem in vechile tipare de comportament. Aici intervine Xiaomi Mi Scale. Cantarele inteligente de la Xiaomi inregistreaza urmatoarele masuratori corporale:

  • Greutate
  • Procentul de grasime corporala
  • Masa musculara
  • Procentul de apa: in medie 65% la adulti.
  • BMR (Rata metabolica bazala): rata metabolica care reprezinta cantitatea de energie de care organismul are nevoie pe zi, in repaus complet.
  • Grasime viscerala: grasime care inconjoara organele interne.
  • Greutatea masei osoase
  • IMC (indicele de masa corporala): indica daca sunteti normal, subponderal sau supraponderal.
  • masa corporala fara grasimi
  • Procentul de proteine

Designul si interfata aplicatiei sunt foarte frumoase, dar nu intotdeauna totul este clar, ci mai mult elegant. Aplicatia salveaza datele automat si calculeaza, deoarece ati introdus dimensiunea corpului etc., IMC-ul si alte valori masurate in aplicatie – chiar si in saptamani si luni.

Posibilitatea de a obtine actualizari de firmware de la producator este interesanta. Aceasta permite adaugarea de noi functii si imbunatatiri. Politica de actualizare a Xiaomi a fost mai mult decat laudabila tinand cont si de pretul de achizitie.

Hits: 88

%d blogeri au apreciat: