Canon prezintă soluţiile pentru producţii de televiziune şi cinema în cadrul IBC 2022

Canon Europe anunţă astăzi că îşi va prezenta portofoliul de soluţii la IBC 2022, cel mai important eveniment mondial pentru creare, gestionare şi livrare de conţinut. Standul Canon reflectă schimbările importante care au avut loc în industrie în ultimii ani, când a crescut nevoia de echipe eficiente şi de generare de conţinut low-cost, ceea ce a determinat dezvoltarea sistemelor de producţii virtuale şi de la distanţă. Vizitatorii vor putea vedea cum funcţionează Ecosistemul Canon de imagistică pentru producţii în direct, studio XR şi soluţia VR şi vor putea testa cele mai noi produse, precum EOS R5 C, XF605 şi camerele PTZ, în zona de touch&try.

Ryan Kamata, European Senior Product Marketing Manager la Canon Europe, afirmă: „Este minunat să fim din nou la IBC şi să prezentăm cele mai recente inovaţii. La ediţia din 2019, industria de creare de conţinut şi producţii arăta complet diferit. În pandemie, această industrie a fost nevoită să se adapteze şi să îmbunătăţească funcţiile de producţie virtuală şi de la distanţă pentru a putea fi folosite de echipe mai mici sau chiar de operatori independenţi, aşa cum puteţi vedea vizitând standul nostru. Am lucrat intens la inovarea soluţiilor integrate şi suntem încântaţi că vom putea discuta cu clienţii noştri despre ce putem îmbunătăţi în viitor.“

Ecosistemul Canon de imagistică pentru producţii în direct

Ca răspuns la cererea tot mai mare de soluţii pentru producţii în direct şi de la distanţă, Canon va prezenta configuraţii care pot fi personalizate, formate din mai multe camere. De la camere cinema de format mare la camere PTZ cu control de la distanţă, vizitatorii standului nostru vor vedea cum pot personaliza o configuraţie formată din mai multe camere, în funcţie de nevoile lor. Pentru a le vorbi despre cum a folosit în practică aceste echipamente, l-am invitat pe Sébastien Devaud, Ambasador Canon şi regizor. Cele mai noi camere Canon PTZ, compatibile cu numeroase protocoale IP, vor fi folosite împreună cu camere cinema high-end precum EOS C300 Mark III şi camera de filmat profesională XF605 prin intermediul protocolului Canon XC, iar imaginile vor fi redate pe monitoarele de referinţă Canon, pentru a demonstra posibilităţile pentru producţii în direct şi de la distanţă.

XR Studio

Soluţiile XR Studio aduc un nou standard în domeniul creării de conţinut high-end, oferind cineaştilor o configuraţie mai eficientă şi de înaltă calitate. În parteneriat cu Mo-Sys, producător de soluţii pentru producţii virtuale, Canon va arăta modul în care soluţia software XR comunică cu datele despre cameră şi obiectiv pe camerele cinema profesionale. Folosită împreună cu mai multe produse, precum EOS C500 Mark II şi obiectivele Flex Zoom, această soluţie activează o dioramă LED de înaltă rezoluţie când sunt acţionate camera şi obiectivul. Brett Danton, regizor şi cineast, va vorbi despre modul în care l-a ajutat kit-ul Canon în cel mai recent proiect, în care a folosit metodele de realitate extinsă (XR).

Zona VR

Vizitatorii care doresc să ia o pauză de la expoziţie se pot bucura de o experienţă completă, urmărind conţinut VR pe diverse teme, înregistrat cu Canon EOS R5, EOS R5 C şi cu obiectivul RF 5,2mm F2,8L DUAL FISHEYE. Invelon, furnizor de soluţii VR, va două experienţe VR: puteţi face o călătorie pe o motocicletă cu patru roţi într-o destinaţie deosebită sau puteţi ajunge în culisele unui concert rock şi puteţi experimenta sunetul ambisonic folosind căştile VR oferite de Varjo şi conectate la calculatoare Lenovo.

IBC are loc în perioada 9-12 septembrie 2022, în Amsterdam.
Puteți vizita Canon la Pavilionul 11, standul C45.

Views: 0

Lasă un răspuns