Canon încă odată revoluționează viitorul fotografiei și al filmării, cu noul sistem inovator EOS R

Canon Europe, lider mondial în soluții de imagistică, a trasat astăzi noi frontiere pentru fotografie și film, prin lansarea noului sistem revoluționar EOS R. După treizeci de ani de la lansarea primului EOS, care a făcut istorie, noul sistem EOS R va extinde și mai mult posibilitățile fotografice în nenumărate moduri. Noua montură RF a obiectivelor a fost concepută folosind combinația perfectă între designul optic, mecanic și electronic, pentru a obține imortalizarea momentelor unice cum nu a mai fost posibil până acum.


Sursa foto: https://www.theverge.com

O montură revoluționară, având la bază toată expertiza EOS de până acum
Încă de când a fost anunțat în 1987, sistemul EOS – inclusiv Cinema EOS – a devenit cel mai performat sistem de imagine din lume. Lansarea de astăzi duce platforma EOS la un nou nivel, încorporând cele mai bune elemente din sistemul existent, noi nivele de performață, flexibilitate și creativitate mai mare, oferite de designul noilor obiective. Noua montură RF a fost elaborată pornind de la calităţile monturii EF şi este rezultatul studiilor detaliate realizate de inginerii Canon care au conceput un sistem optic impresionant cu o distanță de 20mm între planul focal şi montura de 54 mm care permite o şi mai mare libertate în realizarea obiectivelor. Noua montură cu 12 pini permite o mai bună comunicare  de date şi transmisie a curentului între obiectiv şi aparatul de fotografiat, ceea ce extinde posibilitatile de realizare a obiectivelor, cu rezultate pozitive în ceea ce priveşte calitatea sporită a imaginii şi o mai mare fiabilitate.

Dl. Yuichi Ishizuka, Preşedinte şi CEO, Canon Europa, Orientul Mijlociu & Africa, a precizat: „Când am lansat Sistemul EOS în urmă cu 30 de ani, am transmis mesajul ferm că începe o nouă eră în fotografie. Acum, când a devenit unul dintre cele mai reprezentative sisteme de imagine din lume, rămânem fideli acestui angajament. Canon va investi în continuare în neegalata lume EOS cu aparate de fotografiat, obiective şi accesorii care vor impune noi standarde în ceea ce priveşte calitatea imaginii, excelenţa şi performanţa optică, venind, în acelaşi timp, în întâmpinarea nevoilor şi cererilor în continuă dezvoltare ale clienţilor săi.”

Calitate de excepţie în fiecare detaliu
Realizat de la zero, noul Sistem a fost reconceput, în procesul de dezvoltare, în baza observaţiilor făcute de fotografi şi cineaşti profesionişti şi amatori. Sistemul EOS R cu montură RF şi Dual Pixel CMOS AF oferă o inegalabilă excelenţă optică, cea mai rapidă  autofocalizare din lume [i]  şi cea mai rapidă comunicare dintre aparatul de fotografiat şi obiectiv. Caracteristicile specifice EOS – performanţa, ergonomia splendidă, calitatea superioară, ireproşabilă a imaginii – continuă să reprezinte esenţa Sistemului EOS R.

Datorită sistemului Dual Pixel CMOS AF și tehnologiei inovatoare de realizare a fotografiilor și a secvențelor  video, sistemul EOS R permite tuturor utilizatorilor să fotografieze și să filmeze în condiții de luminozitate extrem de scăzută cu focalizare precisă. Mic și discret, sistemul EOS R oferă flexibilitate și avantajul de a fotografia în mod silențios. În plus, oferă și cel mai înalt standard de realizare a clipurilor video dintre toate aparatele foto Canon cu sistem EOS, cu excepția gamei Cinema EOS, oferind utilizatorilor dornici de a filma posibilitatea de a-și spune povestea la nivelul următor în 4K cu transmitere în 10 biți prin HDMI. Întregul sistem poate fi manipulat ușor și dispune de ergonomie îmbunătățită, inclusiv de un vizor electronic și opțiuni de personalizare extinsă, permițând utilizatorului să se concentreze mai mult pe subiect decât pe aparatul foto.

Un sistem conceput pornind de la obiective
Sistemul EOS R preia toate avantajele sistemelor existente, compatabilitatea completă cu obiectivele EF și EF-S și accesoriile disponibile[ii], atunci când este folosit unul dintre cele trei inele adaptoare pentru obiective create recent, lărgind orizontul de capturare a imaginilor. Canon a lansat astăzi și patru obiective noi, compatibile cu sistemul EOS R – RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM și RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM. Continuând linia de obiective dezvoltate de Canon, aceste obiective de înaltă performanță vor împinge limitele creativității datorită sistemului optic de ultimă generație și a opțiunii de procesare avansată a imaginilor atât pentru imaginile statice, cât și pentru secvențelor video. În plus, utilizatorii aparatelor foto Canon EOS full frame sau APS-C DSLR existente se pot bucura de sistemul EOS R cu ajutorul obiectivelor lor EF și EF-S datorită inelelor adaptoare, păstrând același nivel de performanță ca în momentul utilizării unui DSLR și pot utiliza accesoriile EOS și blițurile Speedlite.

În completarea familiei full frame
Gama de echipamente EOS full frame se măreşte: Canon lansează astăzi primul aparat foto cu denumirea EOS R şi dotat cu montură RF şi impune noi standarde în domeniul foto. Având cea mai rapidă focalizare automată din lume[iii], modelul este şi primul aparat foto din lume care are capacitatea de a focaliza în condiţii de luminozitate extrem de redusă, precum -6EV[iv] şi de a fi complet silenţios când fotografiaţi, oferind de fiecare dată rezultate incredibile. EOS R redefineşte performanţa foto şi video oferind o calitate a imaginii de neegalat, conectivitate de ultimă generaţie, o ergonomie regândită şi manipulare facilă.

Dorind să extindă gama de echipamente EOS, Canon lansează astăzi şi EF-M 32mm f/1.4 STM – un nou obiectiv de 32mm pentru sistemul EOS M mirrorless, precum şi EF 400mm f/2.8L IS III USM şi EF 600mm f/4L IS III USM, două teleobiective profesionale, revoluţionare şi uşoare, pentru sistemul EF.

Bucureşti, România, 5 Septembrie 2018 – Canon Europe

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: