Canon Europe începe o etapă foarte importantă în domeniul echipamentelor digitale monocrome, odată cu instalarea a peste 1500 de echipamente Océ VarioPrint 6000 în Europa

Canon Europe a instalat peste 1500 de prese monocrome digitale Océ VarioPrint 6000 în Europa şi până acum a efectuat aproape 175 de instalări de echipamente Océ VarioPrint 6000 TITAN pentru coli pre-tăiate, de la lansarea gamei în august 2017.

Construită pe platforma de succes VarioPrint, gama Océ VarioPrint 6000 TITAN conţine cele mai rapide imprimante monocrome digitale B3 pentru coli pre-tăiate din lume şi este câştigătoarea Premiului European Digital Press (EDP) 2018 la categoria de imprimante monocrome pentru coli pre-tăiate.

Océ VarioPrint 6000 TITAN

Performanţă excepţională

Clienţii cu activitate în domeniul imprimării comerciale, în domeniul publicistic şi al comunicării tranzacţionale şi care au achiziţionat echipamente din gama Océ VarioPrint 6000 TITAN, au consatat deja o creştere a productivităţii pentru numeroase aplicaţii alb-negru de înaltă calitate, inclusiv manuale, cărţi, broşuri şi prospecte.

Elanders Hungary, companie care oferă soluții globale integrate de imprimare şi ambalare, a fost primul client Canon din Europa care a instalat două prese VarioPrint 6330 TITAN, în septembrie 2017, pentru a imprima manuale de produse. Făcând faţă unui volum de până la 10 milioane de imprimări A4 pe lună, cele două echipamente au produs fiecare câte 3,5 milioane de imprimări în primele două săptămâni de la instalare.

Maxi Renz, Assistant Site Manager, afirmă: „Noi oferim clienţilor noştri servicii excepţionale şi avem aceleaşi pretenţii de la furnizorii noştri. Folosim presa digitală VarioPrint 6000 din 2008. Imprimantele VarioPrint 6000 împreună cu serviciile oferite de Canon sunt exact ceea ce aşteptăm de la furnizorii noştri. Datorită performanţelor excelente ale primei generaţii de echipamente din gama Océ VarioPrint 6000 şi a experienţei noastre cu echipamentele de generaţie viitoare VarioPrint 6000 Ultra, am comandat fără reţineri noua generație de echipamente Océ VarioPrint 6000 TITAN. De la instalarea acestora, nu am avut niciun fel de probleme cu echipamentele şi suntem pe deplin mulţumiţi că acestea corespund perfect nevoilor noastre de business.“

Oportunităţi de creştere în domeniul publicistic

Construite pe platforma binecunoscutei game Océ VarioPrint 6000, care foloseşte tehnologia Gemini Instant Duplex pentru acurateţe perfectă la registraţie, presele din noua serie Océ VarioPrint 6000 TITAN sunt optimizate pentru a funcţiona împreună cu cea mai amplă gamă de suporturi de imprimare şi au fost create pentru a ajuta clienţii să îşi extindă portofoliul de aplicaţii şi să acceseze noi oportunităţi comerciale.

Clientul nostru, Bairle Druck & Medien GmbH, este o companie germană din domeniul imprimării, cu o tradiţie de peste 65 de ani şi specializată în imprimarea de instrucţiuni de utilizare pentru aparatura casnică. Tobias Bairle, Managing Director şi proprietarul companiei, ne explică: „Am ales Canon deoarece caracteristicile gamei Océ VarioPrint 6000 TITAN au fost foarte convingătoare. Timpul de nefuncţionare era o problemă cu care ne confruntam atunci când foloseam sisteme de la alţi furnizori, iar acurateţea imprimării nu era suficient de exactă în sectorul de imprimare al cărţilor, unde registraţia faţă-verso este critică. Ne confruntam cu prea multe probleme legate de calitate ridicate de clienţii noştri din domeniul publicistic şi cum acest segment este în continuă creştere, acesta a fost un criteriu important când am luat decizia. Pentru noi, viteza de producţie şi fiabilitatea au fost factori decisivi. Canon ne-a impresionat nu doar cu tehnologia sa avansată, ci şi prin parteneriatul de calitate pe care l-am dezvoltat împreună. Acum putem pătrunde pe pieţe noi cu potenţial de creştere pentru afacerea noastră, iar acest lucru include domeniul imprimării de cărţi monocrome, unde registraţia precisă este o condiţie esenţială.

Producţie superioară cu suporturi uşoare

Opţiunea TITAN Light Weight Media (LWM) cu tehnologie LWM Air Guide permite imprimarea pe substraturi uşoare chiar şi de 45 g/mp, oferind astfel utilizatorilor oportunităţi de produse noi.

Rattpack Print and Packaging din Viena, Austria, produce prospecte şi manuale de instrucţiuni pentru sectorul farmaceutic. În toamna anului 2017, Rattpack a investit în două prese din gama Océ VarioPrint 6000 TITAN: o presă VarioPrint 6330 TITAN cu opţiune Light Weight Media pentru prospecte şi o presă VarioPrint 6180 TITAN pentru manuale.

Martin Schmutterer, Business Development Manager, ne explică în detaliu de ce gama Océ VarioPrint 6000 TITAN le-a oferit soluţia ideală pentru afacerea lor: „Imprimarea pe hârtie foarte uşoară este deosebit de dificilă, deoarece hârtia este foarte subţire şi se poate rupe uşor. Nu este un substrat foarte stabil şi se deplasează destul de mult, ceea ce se dovedeşte a fi o provocare atunci când trebuie să imprimi şi apoi să pliezi hârtia respectivă pentru a se potrivi în ambalaj. Nu există pe piaţă altă soluţie care să asigure o imprimare fiabilă pe hârtie atât de subţire, la volume mari. Datorită imprimării digitale, putem produce broşuri farmaceutice în mod econom şi nu rămânem cu stoc suplimentar în cazul în care, de exemplu, specificaţiile suferă modificări. Acum imprimăm doar ceea ce ne cer clienţii în mod specific. Cu ajutorul echipamentelor VarioPrint 6000 TITAN, putem îndeplini mai multe sarcini într-un timp mai scurt.“

Presele din noua serie Océ VarioPrint 6000 TITAN practic nu generează niciun fel de emisii de ozon, toner rezidual sau miros, iar consumul lor de energie a fost calculat să fie cu 30% mai mic decât al oricăror altor echipamente din această categorie.

Peter Wolff, Senior Director, Customer Groups Commercial Printer & CRDs, Canon Europe, afirmă: „Deşi mulţi furnizori de servicii de imprimare s-au concentrat pe dezvoltarea funcţiilor de imprimare color, domeniul mono încă are potenţial de creştere şi oportunităţi de dezvoltare. Aşa cum bine afirmă clienţii noştri, inovarea în domeniul tehnologiei alb-negru poate aduce un succes comercial concret, nu doar prin creşterea productivităţii, ci şi prin diversitatea care generează noi aplicaţii rentabile.”

Bucureşti, România, 10 Decembrie 2018: Canon Europe