Canon dezvăluie câteva dintre specificaţiile modelului Canon EOS R5, “modelul ce se va descurca impecabil pe platourile de filmare de top.”

Canon Inc. face un pas fără precedent şi anunţă mai multe specificaţii ale modelului EOS R5 – o cameră foto full frame mirrorless, aflată în dezvoltare, având la bază revoluţionarul sistem EOS R ce redefineşte domeniul mirrorless. Această actualizare confirmă capacităţile de înregistrare incredibile ale modelului EOS R5, inclusiv capacitatea de înregistrare internă 8K RAW pînă la 29.97cps şi compatibilitatea acestuia cu fluxurile de lucru pentru producţii de top.

Dovedind statutul de lider de piață al companiei în ceea ce privește inovația în domeniul tehnologiei optice, modelul EOS R5 dezvoltat de Canon are funcţii  video pe care nu le poate oferi niciun alt model mirrorless de pe piaţă si calitati prezente doar la camerele de producție video ce au preţuri mult mai mari şi sunt folosite în industria cinematografică de top. Creat ca răspuns direct la cererea tot mai mare venită din partea creatorilor de conţinut, care îşi doresc calitate atât la filmare, cât şi la fotografiere, modelul EOS R5 va fi cel mai bun aparat foto folosit în producţii. Acesta este cu mult peste standardele impuse în industrie şi oferă rezultate 8K excepţionale.

Pe platourile de producţie de top, precum sunt cele pentru reclame, seriale şi documentare, modelul EOS R5 este un partener ideal pentru noul model Canon EOS C300 Mark III, o cameră video modulară de generaţie viitoare, care face parte din sistemul Cinema EOS.

Pe lângă specificaţiile excepţionale de fotografiere, ideale pentru surprinderea momentelor din spatele camerelor de filmat, EOS R5 este o cameră secundară de filmat ideală, ce oferă:

 • 8K RAW – pe toată suprafața senzorului , înregistrare internă de până la 29.97cps
 • Captură video internă 8K – până la 29.97cps în 4:2:2 10-bit în Canon Log (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
 • Captură video internă 4K – până la 119.88cps în 4:2:2 10-bit în Canon Log (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
 • 4:2:2 10-bit în Canon Log sau 4:2:2 10-bit cu ieşire HDR PQ via HDMI la 4K 59.94cps
 • Dual Pixel AF este disponibilă în toate modurile video pentru toate rezoluţiile şi ratele de cadru
 • Stabilizare optică internă pe cinci axe/ care permite combinarea opţiunii IS a obiectivului cu opţiunea IBIS a EOS R5
 • 2 sloturi pentru cardurile de memorie – 1x CFexpress şi 1x SD UHS-II

Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager, afirmă: „Luna trecută v-am dezvăluit câteva specificaţii şi am confirmat că am reuşit să obţinem <<imposibilul>> cu EOS R5. Acum facem un pas înainte şi vă arătăm provocarea pe care o lansăm pe piaţă, dezvăluindu-vă punctul nostru forte şi de neegalat – capacităţile de înregistrare video nemaiîntâlnite până acum la alte camere mirrorless.

Această prezentare necesită JavaScript.

Datorită capacităţii sale de a înregistra folosind formate şi codecuri standard pentru industria cinematografică, modelul EOS R5 este ideal pentru multe tipuri de producţie. În plus, datorită compatibilităţii sale cu fluxurile de lucru cinematografice, modelul poate fi folosit fără probleme pe platourile de filmare cele mai sofisticate.“

Printre specificaţiile modelului EOS R5 confirmate până acum de Canon Inc. în anunţurile anterioare referitoare la dezvoltarea produsului, amintim:

 • Modurile 8K şi 4K sunt compatibile cu funcţia Canon Dual Pixel CMOS AF.
 • Modelul EOS R5 are capacitate de focalizare automată avansată pe animale – recunoaşterea câinilor, pisicilor şi păsărilor.
 • Modelul EOS R5 aduce o schimbare de performanţă, cu 12 cadre pe secundă la fotografiere cu obturatorul mecanic şi 20 cadre pe secundă la fotografiere cu obturatorul electronic.
 • Modelul EOS R5 duce la nivelul următor tehnologia de ultimă generaţie, beneficiind de un nou sistem intern optic de stabilizare a imaginii recent dezvoltat de Canon, ce funcţionează în combinaţie cu sistemul de stabilizare al obiectivului.
 • Livrarea de conţinut a ajuns la fel de importantă ca realizarea de fotografii şi capturi video, aşadar EOS R5 va putea realiza transferul automat de fişiere cu imagini de pe echipament pe platforma cloud canon.

Bucureşti, România, 21 aprilie 2020 – Canon Inc.

Hits: 1

%d blogeri au apreciat: