Canon a primit patru premii TIPA World Awards 2019 – o recunoaştere la cel mai înalt nivel a calităţilor optice ale echipamentelor Canon

  • Canon EOS RP
  • Canon EF400mm f/2.8L IS III USM
  • Canon EF-M32mm f/1.4 STM
  • Canon RF50mm F1.2 L USM

Canon Europe anunţă astăzi că i-au fost acordate patru premii din partea Asociației Publicațiilor de Tehnologie a Imaginii (TIPA), confirmând astfel impresionanta tradiţie şi inovaţie Canon în domeniul opticii, dincolo de limite – de la obiectivele EF la revoluţionarul Sistem EOS R.

2019 reprezintă pentru Canon al 25-lea an consecutiv de recunoaştere din partea TIPA şi, după un an foarte important pentru Canon – odată cu lansarea Sistemului EOS R şi a monturii RF care marchează începutul unei ere noi – premiul de anul acesta confirmă expertiza susţinută şi de neegalat a companiei Canon în industria fotografiei.

Reprezentând 30 de reviste de profil din 15 ţări de pe cinci continente, TIPA World Awards este unul dintre cele mai importante evenimente mondiale de premiere din domeniul fotografiei şi imaginii.

Următoarele produse au fost recunoscute prin premii TIPA World Awards 2019:

Cel mai bun aparat full-frame pentru avansaţi: Canon EOS RP

Cel mai bun obiectiv fix profesional pentru DSLR: Canon EF400mm f/2.8L IS III USM

Cel mai bun obiectiv fix APS-C Mirrorless: Canon EF-M32mm f/1.4 STM

Cel mai bun obiectiv fix standard mirrorless: Canon RF50mm F1.2 L USM

Produsele care fac parte din noul sistem Canon full frame mirrorless au fost desemnate cele mai bune din industrie, câştigând două premii. Primul produs – EOS RP – a fost recompensat pentru body-ul său compact, uşor şi avantajos ca preţ, iar al doilea produs – RF50mm F1.2 L USM – pentru cel mai inovator obiectiv premium din seria L. Ambele produse setează noi standarde de performanţă în domeniul fotografiei, facilitând fotografia creativă, datorită avantajelor aduse de Sistemul EOS R – inclusiv cea mai rapidă focalizare automată din lume.[1]

Celelalte două premii vin ca o recunoaştere a calităţii şi a diversităţii liniilor de obiective Canon EF şi EF-M, de la cel mai uşor obiectiv din lume de 400mm f/2.8 [2] – obiectivul EF400mm f/2.8L IS III USM la obiectivul EF-M32mm f/1.4 STM, compact şi de înaltă calitate – subliniind efortul susţinut al companiei Canon de a inova tehnologia obiectivelor şi excelenţa optică, dezvoltând câte un kit pentru fiecare tip de utilizator, pentru toate gamele sale de produse.

Issei Morimoto, Vice-Preşedinte Senior al diviziei de Management şi Marketing, Canon Europe, afirmă: „Suntem mândri de faptul că TIPA ne-a acordat aceste patru premii. Pentru al 25-lea an consecutiv, a fost recunoscut efortul nostru susţinut de a dezvolta cele mai inovatoare produse de pe piaţă, concentrându-ne mereu pe obiective şi optică. Această recunoaştere la nivel global consolidează poziţia Canon ca lider de piaţă în fotografie, un lider care, pe măsură ce dezvoltă noi produse inovatoare, susţine fotografii din orice domeniu, indiferent de nivelul la care se află aceştia, pentru a putea obţine imaginea perfectă.“

Lăudând produsele Canon distinse cu premii, juriul TIPA a declarat următoarele:

Cel mai bun model full-frame pentru avansaţi: Canon EOS RP

Compact şi versatil, cu un preţ avantajos, modelul EOS RP este un aparat foto mirrorless compact şi uşor cu un senzor CMOS de 26,2 megapixeli, procesor DIGIC 8 şi sistem Dual Pixel CMOS AF. Vizualizarea şi încadrarea sunt realizate cu ajutorul unui ecran LCD de 3 inchi, cu unghi variabil şi un vizor de 2,36 milioane de puncte. Modelul poate realiza videoclipuri 4K 24/25p şi este dotat cu HDMI şi mufe pentru căşti şi microfon. Adresându-se celor care îşi doresc un model full-frame pentru avansaţi, dar care să fie simplu de utilizat, modelul EOS RP are o interfaţă pentru utilizatori ghidată ce permite utilizatorilor să vizualizeze pe ecran cum va fi afectată imaginea de schimbarea modurilor. Printre alte avantaje mai enumerăm capacitatea de focalizare automată în condiţii de luminozitate scăzută, când sensibilitatea AF poate atinge o valoare incredibilă de EV-5 la utilizarea unui obiectiv f/1.2.

Cel mai bun obiectiv fix profesional pentru DSLR: Canon EF400mm f/2.8 IS III USM

Greutatea redusă, stabilizarea imaginii echivalentă 5-stops şi manevrabilitatea uşoară sunt considerente importante care pot fi luate în calcul de fotografii care lucrează pe teren, iar obiectivul Canon EF400mm este cel mai uşor din această clasă. Funcţiile de manevrare sunt şi ele foarte importante, iar stabilizarea imaginii echivalentă 5-stops şi comenzile de blocare/activare a focalizării, cu posibilitate de comenzi manuale permanente, fac acest obiectiv suficient de uşor pentru fotografiere din mână şi versatil. Alte avantaje includ diafragma cu nouă lamele, motorul USM de tip inel şi distanţa minimă de focalizare de 2,5 metri. Obiectivul asigură focalizare manuală permanentă şi este construit cu 17 elemente dispuse în 13 grupuri, cu elemente tratate cu fluor şi super UD, precum şi cu straturi de protecţie Air Sphere, Super Spectra şi protecţie cu fluor.

Cel mai bun obiectiv fix APS-C Mirrorless: Canon EF-M32mm f/1.4 STM

Un obiectiv fix compact şi uşor pentru fotografii şi filmări. Fotografii şi cineaştii vor aprecia dotarea STM (motor în paşi) a acestui obiectiv EF-M, datorită focalizării sale discrete şi silenţioase la realizarea de fotografii şi datorită zgomotului aproape inperceptibil la focalizare pentru filmare. Având dimensiune şi greutate redusă (235g), obiectivul este dotat cu un inel amplu de focalizare, cu opţiune manuală permanentă. Dotat cu 14 elemente dispuse în opt grupuri, tehnologia Super Spectra Coating contribuie la reducerea artefactelor şi a reflexiilor. Diafragma maximă oferă un efect bokeh impresionant iar distanța de focalizare (0,23 m) şi mărirea maximă de 0,25x oferă numeroase posibilităţi creative.

Cel mai bun obiectiv fix standard mirrorless: Canon RF50mm F 1.2 L USM

Rapid şi extrem de clar, acest obiectiv fix ultra-rapid pentru aparatele foto Canon din seria EOS R este rezistent la intemperii şi este dotat cu 15 elemente dispuse în 9 grupuri, cu elemente tratate cu UD şi elemente asferice, precum şi cu straturi de protecţie Air Sphere, Super Spectra şi protecţie cu fluor. Obiectivul are o diafragmă cu zece lamele şi o distanţă minimă de focalizare de 40 cm, cu un inel de control care poate fi personalizat şi folosit pentru reglarea diafragmei, a timpului de expunere, a setării ISO şi a compensării expunerii. Focalizarea este rapidă şi silenţioasă datorită motorului ultrasonic de tip inel.

Pentru mai multe informaţii despre 2019 TIPA World Awards, vizitaţi:  https://www.tipa.com/en-en/index.html

[1] Valabil la data de 13 februarie 2019, dintre aparatele foto mirrorless digitale cu obiectiv interschimbabil, dotate cu senzor de imagine full frame echivalent 35 mm, cu AF cu detectarea contrastului şi cu AF cu detectarea fazei în planul imaginii. Calculat pe baza rezultatelor obţinute în urma măsurării vitezei AF, conform instrucţiunilor CIPA (diferă în funcţie de condiţiile de utilizare şi de obiectivul folosit). Măsurători efectuate folosind metode interne. Condiţii de măsurare: EV12 (temperatură ambientală/ISO 100), Mod manual, utilizare RF24-105mm F4 L IS USM (la distanţă focală de 24 mm) cu următoarele setări: obturator declanşat prin folosirea butonului declanşator, AF un punct (AF Centru), AF un cadru.

[2] Dintre obiective pentru aparate foto cu obiective interschimbabile. Valabil în septembrie 2018, pe baza cercetărilor Canon.

București, România, 2 aprilie 2019 – Canon Europe

%d blogeri au apreciat: