Camera Sony α7s a surprins Stația Spațială Internațională

La data de 4 Februarie 2017, astronomul amator Thierry Legault a filmat cu ajutorul camerei Sony α7s Stația Spațială Internațională (International Space Station – ISS) în timp ce înconjura Luna.

Thierry_Legault_transit_ISS_Lune_4fev2017

Legault a înregistrat evenimentul în sudul Franței, aproape de Rouen, orașul natal al astronautului francez Thomas Pesquet, care locuiește în prezent la ISS.

Rezoluția înregistrării este remarcabilă, înfățișând clar craterele lunii și crestele sale muntoase, oferind o perspectivă accesibilă în mod normal doar staff-ului ISS.

Modulele principale și panourile solare de mari dimensiuni ale ISS pot fi identificate clar atunci când înregistrarea este încetinită, o performanță remarcabilă având în vedere faptul că stația se deplasa cu o viteză de aproximativ 28.000 km/h.

Aceată înregistrare poate fi vizionată la o rezoluție foarte ridicată datorită camerei Sony a7s care oferă oportunități creative deosebite pentru fotografi și videografi, mai ales când aceștia lucrează în condiții de lumină scăzută.

Cu sensibilitate ISO ultra-ridicată, nivel minim de zgomot și calitate spectaculoasă a imaginii 4K (3840 x 2160 pixeli), camerele Sony α7s / α7s II sunt instrumentele ideale pentru astronomii care înregistrează fenomenele nocturne.

Această înregistrare poate fi văzută integral pe pagina de YouTube a lui Thierry Legault, și o serie de imagini spectaculoase pot fi accesate pe website-ul său.

15 Martie 2017 – Sony

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: