Camera auto DVR Navitel R1000 la review

Sosirea la GADGETARUL ROMAN a camerei auto DVR Navitel R1000 de rezolutie FullHD (1920х1080, 30 fps), cu antena GPS incorporata, a insemnat o surpriza extrem de placuta, pentru faptul ca este inovativa, prin comparatie cu toate camerele testate pana acum, atat prin evadarea din formatele clasice de camere cu ventuza in parbriz, cat si prin aparitia bicorporalitatii. In ceea ce inseamna functionarea, dar si dimensiunile extrem de bine cuantificate pentru sofer, 4.8 х 4.8 х 8.2 mm, dar si in ceea ce priveste atentia la volan, prin largirea unghiurilor de vizibilitate. Lentilele camerei de bord NAVITEL R1000 sunt construite din sticla in sase straturi, si senzorul  GC2023 (1080P), pentru a asigura inregistrarea video cu imagini detaliate, la o calitate inalta, cu un unghi larg de 165 de grade. In categoria aceasta de pret mediu nu exista prea multa concurenta cu alte modele.

Impresionant si neasteptat display-ul color de 1.2 inci, rezolutie 240×204, factor de aspect 16:9, la care apreciez ideea cu un afișaj circular, afiseaza o imagine cu o destul de buna calitate, dar si acumulatorul de 180 mAh 3.7 V, coordonate de procesorul MSTAR MSC8328, ceea ce si pentru mine constituie o premiera la teste.

Bateria incorporata este proiectata numai pentru inregistrarea unui eveniment de urgenta pe cardul microSD de capacitate pana la 64 GB (cu pana la 4 ore de inregistrare), in modul de parcare si pentru oprirea corecta a aparatului atunci cand alimentarea este intrerupta. Sursa de alimentare continua este necesara pentru functionarea completa a dispozitivului in orice mod de functionare.  Va puteti astepta la aprinderea automata standard, microfonul, camera si senzorul G, va vor ajuta sa nu pierdeti inregistrarea dupa accident. Senzorul va bloca automat inregistrarea, atunci cand impactul este vizibil. De asemenea, puteti conta pe detectarea miscarii, care este utila atunci cand va parcati masina. Cand masina este nesupravegheata, camera se porneste automat si incepe inregistrarea.

Pe scurt un gadget ce asigura toata comoditatea in utilizare, respectiv in instalare, fara a trebui sa fii extrem de priceput in tehnologiile ce se afla in spatele acestui device, avand si suport in meniuri in limbi de circulatie internationala si fireste in romana.

25-DSC_0314

Practic atunci cand ai terminat treaba cu inregistrarile DVR, ai luat camera in buzunar si ai plecat pentru prelucrari ulterioare in format MP4 video sau JPEG foto, si te poti intoarce si o poti monta inapoi, doar printr-un singur gest de ghidare si chiar conecta la retele Wifi datorita unui chipset AP6181.

Totul pare a fi ca un simplu gest de magie pentru utilizator, tinand cont ca la modelele mai vechi trebuie sa te joci cu parghiile de fixare si practic si cu repozitionarea fizica a camerei in parbriz.

Consider aceste lucruri un plus ce poate fi luat in considerare la o eventuala achizitie, atat timp cat soferii si asa sunt destul de stresati in Romania, atat cu traficul, cat si cu parcarea autoturismului conjugal.

Nu mai discutam nici de incidentele din parcare unde anul acesta la sfarsit, de vreo doua ori mi-au agresat portiera autoturismului cu numere rosii, si unde binevoitorii mei de vecini „au luat-o la sanatoasa”, atunci cand alarma a inceput „sa miaune” prin parcare. Nu vreau totusi sa zic precum altii ca: „Asta e Romania!”. Pentru ca niciodata nu a fost asa, cu mai multi ani in urma, iar aceasta reinventare de acum, nu tine decat de lipsa de educatie si de spirit civic, asta ca sa nu-i spun direct prostie.

1-47680750_2292227807456139_3192008995623665664_n

De aceea, o camera cu senzor G, asa cum este aceasta, mi se pare de un real folos atunci cand „cei nesimtiti”, nu vor recunoaste ca ti-au „parlit” masina, si ar putea constitui totusi o proba. Este foarte simplu cu aceasta camera, sa o rasucesti 360 de grade unghiulare, astfel incat sa poti avea o monitorizare, in orice unghiuri ce presupun eventuale pericole.

M-am gandit sa vedeti, in vreo trei pasi, cat de usor este sa pregatiti autoturismul pentru a putea inmagazina toate faptele cunoscute sau nu atunci cand te afli in auto sau nu, asistentul R1000 ramanand de veghe, atunci cand iti este mai greu.

Asa cum ati vazut pachetul de vanzrea cuprinde urmatoarele: DVR NAVITEL R1000, suport parbriz, incarcator auto USB 2.0 DC 5 V 1-1.5 A, cablu date USB/miniUSB, carpa microfibra, manual utilizare, certificat garantie, voucher licenta cadou (un cod de cupon de activare 12 luni de harta a Europei disponibile pentru smartphone-uri si tablete).

Structura sferica, asemanatoare mingiei de biliard, a fost taiata o singura latura pentru afisaj, in timp ce obiectivul camerei a fost plasat pe cealalta parte. Din punct de vedere al designului, arata foarte interesant si recorderul poate fi cu siguranta placut.

Asa cum va spuneam, admir bicorporalitatea prin separarea partii de alimentare de cea de procesare a imaginii si pentru fiabilizare in caz de probleme tehnice, dar si pentru utilizare atat timp cat partea de suport va ramane in parbriz, lipita prin banda adeziva, iar cealalta care va capata unghiuri de rotire de 360 si detasare prinsa printr-un magnet puternic ce nu va crea emotii, in caz de vibratii sau socuri datorate conditiilor de drum improprii. Exista, de asemenea, un capac de cauciuc sub care exista un port miniUSB si slotul pentru card microSD mentionat anterior. Intreaga structura se face cu mare grija. Materiale de inalta calitate au fost utilizate pentru construirea camerei web, iar elementele individuale sunt bine potrivite.

Partea mobila a angrenajului este cea care va fi operata de catre utilizator prin butoanele laterale („M” – accesati meniul, comutati intre submeniuri, sageti sus si jos – navigare in meniu, „OK” – un buton folosit pentru a confirma optiunile selectate), dar si prin orificii precum cel de „Reset”, atunci cand va fi cazul. Aranjarea butoanelor este ergonomica.

Mai jos am considerat ca este mai util sa va pun dispunerea culeasa de prin manualul lor de utilizare.

Capture

Calitatea imaginii, desi nu este rea, nu este surprinzatoare. Este in regula in timpul zilei, dar in amurg exista o gama dinamica mai ingusta. Noaptea, nu este deloc un lucru rau. O multime de informatii pot veni foarte bine in mers, dar nu la o viteza prea mare. Placutele de inmatriculare au totusi anumite unghiuri si distante de vizibilitate si nu ne putem astepta la performante deosebite pe timpul noptii.

Meniul poate fi controlat folosind butoanele: puteti configura lungimea videoclipului, detectarea miscarii, inregistrarea sunetului, balansul de alb, sensibilitatea, culoarea. Mai jos puteti vedea o scurta calatorie prin meniurile camerei, incredibil de inteligenta tinand cont de dimensiunile acesteia.

Navitel R1000 App este o aplicatie downloadabila de pe  Google Play in cazul deviceuri-lor (tableta, smartphone) sub Android sau iOS.

Aplicatia Navitel R1000 stabileste conexiunea cu DVR-ul printr-o retea Wi-Fi. Dupa conectarea reusita, utilizatorii pot vizualiza in timp real inregistrarile video si imaginile de pe camera de supraveghere de pe ecranul smartphone-urilor sau tabletelor. Salvati videoclipuri si fotografii luate pe drum in memoria dispozitivului mobil si partajati instantaneu fragmente din materialul video prin mesagerii populare sau prin retele sociale. Aplicatia va permite de asemenea sa formatati cardul de memorie al DVR-ului.

Cateva inregistrari orientative executate zilele acestea pe timp de zi si de noapte, le puteti vizualiza mai jos.

%d blogeri au apreciat: