Binance prezintă tendințele cripto, vara 2023: creștere pentru altcoins pe fondul evoluției favorabile a reglementării, piață relativ temperată

Platforma globală de schimb de criptomonede Binance prezintă tendințele globale ale pieței cripto pentru lunile iunie și iulie, iar vara anului 2023 arată o creștere pentru altcoins pe fondul evoluției favorabile a reglementării, în contextul unei piețe relativ temperate.

Iulie a fost o lună relativ lentă pentru piețele cripto, iar capitalizarea generală a crescut cu doar 1,0%, cea mai mică modificare lunară pentru anul în curs. Acest lucru s-a datorat parțial diminuării nivelului de anticipare în privința ETF înregistrat în iunie. Cu toate acestea, aria altcoin a cunoscut o creștere a activității. Principalul factor a fost rezultatul cazului SEC din SUA împotriva Ripple, în care judecătorul a hotărât că XRP nu a fost o valoare mobiliară, când a fost  vândută publicului pe piața secundară.

XRP a fost cel mai puternic ca evoluție în iulie, iar prețul său a crescut cu 47,4% după o hotărâre favorabilă în cazul menționat anterior. Momentul a reverberat în spațiul altcoin, crescând și prețurile SOL și MATIC. Odată cu rebrandingul Twitter la X, DOGE a înregistrat și o creștere semnificativă a prețului, aparent datorită asocierii sale percepute cu proprietarul lui X, Elon Musk.

BTC și ETH au fost modeste, între primele 10 monede după capitalizarea pieței, scăzând cu 4,1% și, respectiv, 4,0%. În urma unui val de cereri spot Bitcoin ETF în iunie, entuziasmul s-a stins treptat, deoarece investitorii așteaptă acum deciziile viitoare ale SEC.

În iunie, piața cripto se redresase ușor, iar capitalizarea globală creștea cu 3,3%. Această evoluție a fost alimentată, în mare măsură, de creșterea BTC, deoarece cel mai mare administrator de active din lume, BlackRock, a solicitat un fond bitcoin ETF. Un val de optimism s-a răspândit pe piață, BTC și ETH depășind plafoanele de 30.000 de dolari, respectiv 1.900 de dolari.  

Informațiile integrale pot fi accesate la: https://www.binance.com/en/blog/ecosystem/binance-research-key-trends-in-crypto–august-2023-7913512985693061884, pentru luna august, și respectiv https://www.binance.com/en/blog/ecosystem/binance-research-key-trends-in-crypto–july-2023-4030636387105304982, pentru luna iulie.

# # #

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați www.binance.com.

Binance Research este divizia de cercetare a Binance, cel mai important schimb de criptomonede din lume. Echipa se angajează să furnizeze analize obiective, independente și cuprinzătoare și își propune să fie liderul de gândire în spațiul criptografic. Analiștii noștri publică în mod regulat articole pe subiecte legate de, dar fără a se limita la, ecosistemul cripto, tehnologiile blockchain și cele mai recente teme ale pieței.

Views: 0

Lasă un răspuns