Batranul Winamp ne paraseste…

15 ani sunt o vesnicie in viata unei aplicatii. Privind retrospectiv, acum 15 ani imi costruisem primul Desktop cu procesor K 6 III de la AMD, in timp ce am absolvit cursul de ingineri de sistem de la CPI. Boxele pe care le aveam se alimentau la reteaua electrica si aveau o oarece greutate fizica pentru decibelii pe care ii auzeai. Internetul avea si el pe atunci un inceput, prin reteaua de dial-up cativa kbps razbateau chinuitor pana download-ai ceva muzica te cam plictiseai. mp3 playerele erau revolutionare la ora aceea si nu le gaseai chiar pe toate drumurile. Pe atunci eram cititor infocat al catorva reviste de specialitate: CHIP, PC Magazin, PC Games, etc. ce contineau in pachet CD-uri cu programe obligatorii sau DEMO de instalat. O perioada care pe mine ma ajuta sa experimentez cateva aplicatii dintre care si music playere.

Erau cateva playere media insa Winamp castigase in preferintele mele pentru skinsurile sale,  sugestive si la obiect.

Winamp.com and associated web services will no longer be available past December 20, 2013. Additionally, Winamp Media players will no longer be available for download. Please download the latest version before that date. See release notes for latest improvements to this last release.
Thanks for supporting the Winamp community for over 15 years.

“Winamp.com si site-urile si serviciile web asociate nu vor mai fi disponibile dupa data de 20 decembrie 2013. In plus, playere-le media Winamp nu vor mai putea fi descarcate de pe site-ul oficial. Va rugam sa descarcati cea mai noua versiune inainte de aceasta data. Va multimim ca ati sprijinit comunitatea Winamp timp de mai bine de 15 ani”, s-a anuntat intr-un comunicat oficial postat pe site-ul Winamp.

File:mainwindow.png
Above: Main Window

File:winshade.png

File:pledit.png
Above: Window Shade Mode

File:ml.png

Compania AOL a decis sa inchida Winamp-ul chiar daca playerul media a continuat sa aduca un profit modest in ultimii ani, de aproximativ sase milioane de dolari pe an, scrie realitatea.net.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: