Azimo sărbătorește Ziua Internațională a Remiterilor către Familii cu zero comisioane la transferurile de bani

Operatorul de transfer digital de bani Azimo anunță că va reduce la zero toate comisioanele de transfer în ziua de joi, 16 iunie 2016, cu ocazia Zilei Internaționale a Remiterilor către Familii (IDFR).AzimoLogo

Rolul benefic al remiterilor continuă să fie prea puțin cunoscut în ciuda uriașului impact social și economic la nivel global. Organizată de Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă, (IFAD), ziua Internațională a Remiterilor către Familii a fost înființată pentru a recunoaște și a face cunoscută contribuția esențială a lucrătorilor imigranți la bunăstarea familiilor și comunităților de acasă.

Deși imigrația face subiectul unor importante dezbateri politice, impactul pozitiv al remiterilor este adeseori ignorat. Cei 600 de miliarde de dolari americani trimiși anual acasă de muncitorii imigranți reprezintă o sumă de trei ori mai mare decât bugetele globale de ajutor financiar și funcționează ca o forță crucială pentru dezvoltarea locală. Aproximativ 250 de milioane de persoane trăiesc și muncesc în afara țării natale, iar remiterile acestora reprezintă adeseori mai mult de jumătate din venitul total al familiei.

Azimo, care recent și-a relansat aplicația mobilă pentru a îmbunătăți felul în care lucrătorii din străinătate trimit bani acasă, susține obiectivul Zilei Internaționale a Remiterilor de a mări impactul pozitiv al acestor sume în zonele emergente. Compania deja oferă comisioane de transfer de la numai 1.28 Euro, dar s-a angajat să nu perceapă niciun comision pentru transferurile către orice țară, în ziua de 16 iunie 2016.

Piața tradițională a remiterilor continuă să funcționeze aproape complet offline, ceea ce îngreunează transferurile de bani către persoanele fără acces la servicii financiare de bază. Serviciile online ale Azimo oferă mai multe opțiuni pentru ridicarea banilor fără a fi nevoie de un cont bancar, ceea ce face ca remiterile să fie cât mai accesibile posibil în țările emergente.

Azimo_Founders_March2016-min

Michael Kent, CEO al Azimo, a explicat: “Este esențial să recunoaștem și să celebrăm contribuția crucială adusă de imigranți în viețile familiilor, prietenilor și în economiile țărilor de origine. Dar în timp ce remiterile au un impact pozitiv pentru 700 de milioane de oameni la nivel global, comisionul mediu pentru fiecare tranzacție continuă să fie de 8% sau chiar mai mult. Ca o companie construită de imigranți pentru imigranți, obiectivul nostru este să îmbunătățim situația de pe această piață globală a transferurilor de bani extrem de costisitoare, în beneficiul oamenilor obișnuiți. Vrem să facem transferul internațional de bani mai ieftin, mai rapid și mai simplu. Prin maximizarea impactului remiterilor putem să ne ajutăm clienții să construiască o lume mai bună.”

Londra, UK – 13 iunie 2016 –  Azimo

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: