Au mai rămas două săptămâni până la DEV.PLAY, prima conferință dedicată industriei de game development organizată în România

Cu numai două săptămâni rămase până la singura conferință românească dedicată industriei de game development, RGDA (Romanian Game Developers Association) anunță câteva dintre punctele cheie ale agendei DEV.PLAY.
La prima ediție a DEV.PLAY, speakeri de renume international ajung pentru prima dată la o conferință românească, unde vor aborda subiecte diverse, care vor acoperi interesele oricărui profesionist din domeniu și care vor arăta caracterul global al industriei.

DevPlay Poster

Ian Livingstone, legendă a gamingului internațional, vine la București să ne învețe filosofia sa „Code Create Collaborate” (n.r. Programează, Creează, Colaborează).

Matthew Steinke, Lead Technical Designer at CD PROJEKT RED, studioul polonez care a lansat the Witcher 3, ajunge la Bucuresti sa vorbeasca despre cum se construieste o economie virtuala viabila intr-un joc open-world.

Mihai Pohontu, VP Emerging Platforms, Samsung Electronics America, va reveni în România la DEV.PLAY, ca să vorbească despre impactul game developerilor români în gamingul international și cum aceștia vor „câștiga viitorul”.

Scott Humphries, care a ocupat funcția de Executive Producer la Disney Interactive până în vara acestui an revine în România să vorbească despre evoluția jocurilor mobile și cum acestea vor acapara și mai mult viitorul gamingului, în cadrul talk-ului său, „March Of Mobile: The Evolution Of Mobile Games And What Lies Ahead”.

Josh Naylor, Senior Evangelist, UnityTechnologies, ajunge și el la DEV.PLAY, unde va discuta despre cum Unity sprijină developerii interesați de VR și cum această tehnologie transformă experiența interactivă într-una cu adevărat imersivă.
Speakerilor internaționali li se vor alături și game developeri români de success (de la EA, Ubisoft, Killhouse Games etc) care vor aborda, în cadrul uneor talkuri și paneluri, subiecte hot and trending din lumea gamingului. Printre aceștia, se numără și:

Maria Negruta, Game Economy Designer, Gameloft, și Alexandra Dragulin, Business Performance Manager în cadrul aceleiași companii, aduc know-how-ul lor în marterie de monetizare în gaming și la DEV.PLAY;

Tot din cadrul Gameloft, Nicolae Georgescu va vorbi despre securitatea în jocuri, fie ele single sau multiplayer.

Radu Rovin, Game Producer și Valentin Simion, Game Developer, colegi la MavenHut, vor împărtăși câteva secrete despre greșeli și cum pot fi acestea evitate în cadrul discuției „7 game design mistakes we made so that you don’t have to” ;

George Lemnaru, fondatorul Green Horse Games, care va vorbi, în cadrul DEV.PLAY, despre stakeholderii din startup-uri, în talk-ul „Cofounders, employees, investors. Who should get shares in your startup?”;

Liviu Boar vine la DEV.PLAY să povestească despre experiența sa cu Kickstarter și jocul Gibbous: A Cthulhu Adventure în cadrul talk-ului său despre crowdfunding, Kickstarting an adventure.

Pe lângă talk-urile și panelurile din cadrul DEV.PLAY, pe 27 septembrie, în cea de-a doua zi a conferinței, va avea loc primul Indie Pitch românesc, care le oferă participanților șansa să câștige un premiu de 1000€ din partea incubatorului de jocuri Carbon și să participe la evenimentul Casual Connect (free pass si accommodation in valoare de 1000$).

Mai multe detalii și update-uri despre agenda conferinței DEV.PLAY se pot găsi pe website-ul http://dev-play.ro și pe pagina de Facebook – facebook.com/dev.play.conference/.

Biletele, full entry pass, dar și bilete special pentru cei interesați de Indie Pitch și workshop-uri,sunt disponibile până la data de 26septembrie și pot fi achiziționate direct de pe site-ul conferintei sau de pe https://ove.ro/dev-play. Angajatii firmelor membre RGDA de un discount semnificativ, de 40% din prețul biletelor full entry

Despre RGDA

Asociatia Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care iși doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate stransă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.

București, 12.09.2016 – RGDA

Views: 0

Lasă un răspuns