Asus ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL) un nou terminal incredibil la review

Asus incepe sa sufere de un nou proces, dar, nu de credibilitate ci, mai degraba, de incredibilitate. Incredibilitate la superlativ, odata cu noua actualizare a sistemului de operare, Android 7.0, terminalul a urcat in primii 5, din topul fabricantilor de smartphone-uri, cel putin zilele acestea, pana la alte noi aparitii. Spun treaba aceasta, pentru ca niciodata, in mai bine de un deceniu, de cand s-au decis sa fabrice telefoane inteligente, evolutia nu a fost atat de rapida, ca in ultimii doi ani, cand au recuperat decalaje pe care recunosc, nu aveam curajul sa le anticipez, cu putin timp inainte. Pe langa munca si talent, se pare ca taiwanezii au si fler, iar, si de data aceasta, mi-au castigat respectul si toata simpatia.

Este vorba despre Asus ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL), din a carui generatie am mai recenzat, terminalul ZenFone 3, aici.

Noua platforma ce a devenit incredibil de bine construita, atat estetic constructiv, cat si, in ceea ce aduce nou in specificatii. Spre deosebire de celalalt model, Deluxe este un flagship si, de aceea lucrurile stau cu mult mai bine, in aceasta situatie.

DSC00427

De data aceasta inginerii de la R&D au conceput bine produsul, care, in viziunile moderne este categorisit, drept un Phablet, la cei 5,7 inchi de diagonala ai ecranului, Super AMOLED cu rezolutie 1920×1080 pixeli, protejat cu sticla Corning Gorilla Glass 4, a devenit de top, atat pentru cei 6 GB RAM, completati in functie de varianta, cu 64 GB memoria de lucru, dar si extinsa prin cardul microSD, pana la 256 GB, in cazul renuntarii la unul dintre sloturile SIM, din configuratia Dual SIM, si in special datorita chipsetului recunoscut performant, Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820, impreuna cu CPU Quad-core (2×2.15 GHz Kryo & 2×1.6 GHz Kryo) tehnologie 14 nm, spulberand ideile mele, preconcepute, despre performantele unui terminal de gen. Acest terminal il pot recomanda linistit pentru gaming.

Cea mai buna finalizare mi s-a parut a fi, atunci cand, acum cateva zile, terminalul a primit Android 7.0, Nougat, dupa ce a functionat, cel mai mult timp, sub varianta 6.01, aratand ca, niciodata produsele Asus, nu raman abandonate de-a lungul ciclului lor de viata, si, aratand de asemenea, un salt in abis, de mai mult de 20000 de puncte in clasamentele Antutu.

Asa am fost si eu multumit, ca cei care s-au inghesuit, sa testeze primii, si sa scrie review-uri, au avut dezavantajul, de a nu sti exact, ce poate acest terminal, astfel incat: „Cei de pe urma au devenit cei dintai”.

In plus, am fost impresionat de design, acolo unde taiwanezii, si de aceasta data, au rezonat foarte bine, cu bunul gust, rafinamentul si calitatea materialelor metalice utilizate, etaland carcasa metalica frumos prelucrata, parca de niste maestri artisti bijutieri, culoarea aurie in consistenta deschisa, as putea spune de aur alb, un aliaj aurifer ce ar contine mai mult argint, intarind aceste idei ale mele, asa cum se scrie in prezentarea Asus de pe pagina produsului: „cel mai fin aliaj cu proprietati la nivelul industriei aerospatiale, procesat la un nivel foarte ridicat de precizie, de doar 0.14mm, cu ajutorul tehnologiei de taiere cu diamant, pentru a crea echilibrul perfect intre rezistenta si dimensiuni reduse pentru carcasa metalica, fabricata dintr-o singura bucata.”

Desigur unboxingul cu care v-am obisnuit, mai jos cu click in galeria foto.

Pachetul de vanzare:

Sus la prima deschidere a capacului:

  • teminalul unibody in partea superioara;

Jos in sertarul extractibil:

  • incarcatorul de retea USB 3.1/micoUSB C pentru incarcari rapide ale acumulatorului;
  • castile audio, STEREO EAR 3.5 mm si setul de dopuri;
  • manualele de utilizare si certificatul de garantie;
  • cheita de deblocare a compartimentului Dual nanoSIM/microSIM, sau nanoSIM/microSD;

Este un terminal rafinat, datorita liniilor de design, despre care, nu stiu atat de inspirat sa scriu, pentru ca, nu sunt arhitect. Dar ochiul, are intotdeauna regulile lui, desi, este vorba tot despre o statistica. Pe mine m-au cucerit proiectantii, si este cu totul altceva, prin comparatie cu modelele de anii trecuti, in sensul pozitiv.

Luand dotarile prezente de pe carcasa, la interactiunea de utilizare zilnica, cu care te simti foarte bine, atunci cand iesi pe strada, enumaram urmatoarele:

Lateral

  1. Dreapta sus: butonul Volum cu doua pozitii: +\-, dar si cel mai mic cu trei functii de Power on/off/Standby;
  2. Stanga: compartimentul multifunctional: Dual SIM (Nano-SIM / Micro-SIM) la alegere cu Nano-SIM / MicroSD), accesibil prin orificiul creat special pentru cheita; orificiul microfonului de compensare a zgomotelor audio;
  3. Sus: orificiul conectorului audio casti EAR 3,5 mm;
  4. Jos: conectorul micro USB C, orificiul microfonului de captare audio a vocii si a zgomotelor ambientale, grila difuzorului de redare exterior, spun fabricantii cu 5 magneti, pentru o auditie de inalta rezolutie.

Partea din fata a carcasei: ecranul Super AMOLED, camera frontala / faciala, 8 MPx, f/2.0, 1080p, indicata pentru selfie de calitate, intr-o fanta casca interna, audio de telefon, senzorul de luminozitate, in partea de jos pictogramele de operare de tip touch reponzive Home, Return, Aplicatii, nimic nou sub soarele Zen;

Partea din spate a carcasei: sigla ASUS, senzorul de amprenta pentru deblocare, operare prin meniuri si selfie prin angajarea camerei frontale, 23 MPx, f/2.0, laser/phase detection autofocus, stabilizare foarte buna OIS (4-axis), blitz dual-LED (dual tone) flash, cu functii 1/2.6″ sensor size, 1 µm pixel size, geo-tagging, touch focus, face detection, HDR, panorama, video 2160p@30fps, ce pe mine m-au impresionat foarte bine, cand le-am testat.

Zis si facut despre teste. Prima oara am introdus nanoSIM-ul cu cheita in interior si am pus la treaba cu Benchmark-urile gratuite, pe care le-am accesat de pe Google Play, dar, in acelasi timp, am profitat si de termometrul cu scanare laser, de abia achizitionat, pentru a ma convinge nu numai de masuratorile interioare de temperatura listate de Benchmark, cat, si de ceea ce va simti utilizatorul in mana, sau, chiar pe ureche, cand, va folosi terminalul pe post de telefon.

Comportamentul in timpul utilizarii la testele consumatoare de resurse, care duc de obicei la incalzirea carcasei, au adus temperaturi exterioare de maxim 27 C, ceea ce este la fel de incredibil de bine, pentru temperaturi exterioare de mediu in jurul a 25 C. Nu stiu exact, ce s-ar putea intampla la temperaturi de caldura excesiva, de vara, de Romania, dar presupun ca, mari modificari nu vom putea observa.

Mai jos puteti sa vedeti si rezultate Benchmark, clasice deja: AnTuTu, atat inainte cat si dupa update la versiunea de Android 7.0, CPUZ, AIDA 64, Phone Test, CPUX.

Această prezentare necesită JavaScript.

Asa cum va mai spuneam anterior conform clasificarilor la zi, in top 5 producatori, este o surpriza extrem de placuta, la care sincer, ma asteptam, odata cu testele pentru ZenFone 3. Exista un precedent frumos, si cu toate acestea, sunt sigur ca va exista, si un „postcedent” maret, pentru ca, din fericire pentru ASUS, a inceput un drum glorios, construit pe rezultate serioase. Este primul terminal de gen pe care il recomand pentru gaming si nu numai prin prisma clasamentelor prefabricate si a configuratiei hardware. Cat si prin dimensiunile fizice cu care sta in maini si afiseaza pe displayul extrem de judicios iluminat si cu unghiuri recomandate de vizionare.

Poate un sistem audio Stereofonic exterior, ar fi rezolvat ceva mai bine, insa, sa nu uitam ca putem beneficia de castile din pachet, asta si pentru a nu-i enerva pe cei din jur cu zgomotele generate de joc, sau poate si invers cei din jur sa nu ne bulverseze, atunci cand, suntem concentrati la un joc.

De altfel, toata experienta multimedia este un castig, datorita displayului foarte bun, si de aceasta data, a sunetelor clare si fidele cu originalele. Am utilizat conexiunile de date 4G /voce  de la Telekom, si am fost foarte multumit, de ceea ce mi s-a oferit pe tot traseul din Bucuresti. Acasa am fost sustinut de conexiunea Wifi, de la Telekom fix, ce nu mi-a dat niciodata motive de nemultumire, in ultimii 5 ani, de cand sunt abonat, si, platitor lunar de abonament. Semnalul mobil m-a insotit mereu in incursiunile mele, fie in lift, sau, in metrou, fara intreruperi, si de aceea, ma declar multumit de serviciile oferite de aceasta combinatie, operator/terminal. Spun lucrurile acestea, pentru ca, efectuez de obicei si masuratori ale terminalului in retea, iar, compatibilitatea este una dintre cele reusite, in partea de RF, desi, ne aflam sub carapacea unei carcase metalice, care in alte situatii, ar fi putut aduce deservicii, prin amplasarea antenelor interioare, ale produsului.

Cat despre pasiunea mea, fotografia, pot spune cu responsabilitate ca avem camere care ajuta utilizatorul in situatii dificile datorita sistemului de stabilizare OIS si cele 4 axe ale sale. Si acest lucru poate fi vizibil atunci cand, culegem cadre in timpul miscarii nostre corposale, sau, si mai bine, in situatia miscarilor bruste. Mai dificil este atunci cand, utilizam miscarile in intuneric, si, atunci camera, si senzoul camerei, nu sunt chiar perfecte. Insa, pentru foto de interior poti lasa cu incredere camera foto de seviciu pentru a o putea folosi pe cea a terminalului, martore fiind si inregistrarile life realizate de mine pe grupul de Facebook: GADGETARUL ROMAN . Cat despre expunerile exterioare nu am nimic de reprosat si de aceea va las sa parcurgeti Galeria foto, prin click pe foto.

Video

Stiti ca, in final, va voi impartasi, cate ceva, despre autonomia acumulatorului Li-Ion 3000 mAh, ce nu poate fi schimbat, decat in service, atunci cand, isi va termina timpul sau de viata. Ma declar multumit, tinand cont ca, tine in spate o astfel de utilare hardware, cu un timp de utilizare, cu resurse in jurul unei zile efective de lucru. Pentru ca, oamenii normali, mai au si perioade, in care mananca si dorm. Eu cred ca, asa ar fi si normal, sa se desfasoare testele, adica, in conditii de utilizare normale, veridice, nu chiar la extrema. Cat despre incarcarea rapida, 60% in 40 min (Quick Charge 3.0) si integral pana in jurul unei ore pot sa spun ca este o realizare care ajuta foarte bine utilizatorul, care are posibilitatea sa piarda energia acumulatorului, chiar in timpul utilizarii, daca, nu isi calculeaza mereu pasii si operatiunile pe care le va efectua.

Per total sunt foarte incantat de acest terminal sosit la review, chiar daca, pretul este mai mare, pentru un utilizator obisnuit, totusi, pentru consumatorii mari de tehnologie, este un pret mic. Pentru, ceea ce ofera terminalul, atat ca hardware, conectivitate, dar si toate celelalte si aici ma refer si la calitatea tuturor celor enumerate. Este un punct bun de ascensiune, pe care sunt sigur ca ASUS il va urmari in continuare.

Views: 0

Lasă un răspuns