ASUS lansează ASUS Vivobook S 15, primul său Copilot+ PC echipat cu funcțiile AI din Windows 11

ASUS colaborează cu Microsoft și Qualcomm pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizare AI de până acum, cu un PC AI ultra-subțire și ușor de 15,6 inchi.

  • Putere AI incredibilă: Snapdragon® X Elite este cel mai rapid NPU pentru laptop din lume, cu 45 de TOPS neurale, pentru cele mai recente instrumente Windows AI și cu aplicații AI exclusive ASUS
  • Portabilitate incredibilă: Grosime de 14,7 mm, greutate de la 1,42 kg1; baterie de 70 Wh pentru o autonomie de până la 18 ore2; încărcare rapidă și tehnologie USB-C® Easy Charge
  • Conectivitate incredibilă: 2x USB4® cu funcții complete, 2x USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI® 2.1, card MicroSD, jack audio combo; viteze WiFi 7 de până la 5,8 Gbps
  • Elemente audiovizuale incredibile: Ecran captivant ASUS Lumina OLED de 15,6″ cu rezoluție 3K la 120 Hz; raport ecran/corp de 89%; sistem audio Harmon Kardon Dolby Atmos®

ASUS a anunțat o nouă generație de computere cu inteligență artificială în cadrul evenimentului online Next Level. AI Incredible. dedicat lansării ASUS Vivobook S 15 (S5507). Echipat cu Snapdragon® X Elite, dispozitivul este primul Copilot+ PC al companiei, cu funcții Windows AI și o colecție de aplicații AI exclusive ASUS, care au ca scop îmbunătățirea muncii și a divertismentului utilizatorului.

„Întrucât ASUS pornește în această călătorie, marcată de lansarea primului nostru PC AI, ne aflăm la începutul unei noi ere a calculatoarelor personale.”, a spus CO-CEO-ul ASUS S.Y. Hsu în cadrul evenimentului. „Lansarea primului nostru ASUS Copilot+ PC echipat cu Snapdragon X Elite reprezintă o etapă importantă pentru noi. Credem că aceste dispozitive reprezintă viitorul PC-urilor de consum și că vor schimba radical modul în care vom lucra, studia, crea și ne vom distra.”

La eveniment au participat și reprezentanți Microsoft și Qualcomm® Technologies, Inc., anterior Microsoft dezvăluind oficial noile experiențe Windows și standarde PC vizate de noul ASUS Copilot+ PC. Evenimentul a fost transmis pe canalele de social media ale companiei și poate fi revăzut pe contul oficial de YouTube ASUS.

„Este o perioadă captivantă dacă te interesează astfel de dispozitive, iar colaborarea cu parteneri precum ASUS ne permite să aducem la viață, pentru clienții noștri, hardware-ul inovator care descătușează software-ul AI. Strânsa noastră colaborare în inginerie a fost esențială pentru a le putea oferi utilizatorilor tehnologii de ultimă oră. Odată cu lansarea ASUS Vivobook S 15, aducem puterea Copilot in Windows, Reamintire (Recall) și Cocreator, demonstrând potențialul AI-ului integrat în dispozitiv și bazat pe cloud, care conlucrează pentru a permite oamenilor și organizațiilor să realizeze mai mult.”, a declarat Mark Linton, Vicepreședinte Device Partner Sales din cadrul Microsoft.

„Sunt încântat că Qualcomm și ASUS lucrează împreună pentru a le aduce inovații de top utilizatorilor și companiilor, iar cea mai recentă colaborare a noastră este cea mai bună de până acum,” a declarat Cristiano Amon, Președinte și CEO al Qualcomm Incorporated. „Performanța renaște cu Snapdragon X Elite și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu ASUS pentru a pune în mâinile utilizatorilor inovații incredibile precum ASUS Vivobook S 15”.

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC al companiei, iar cu puterea eficientă și motorul AI integrat ale platformei Snapdragon X Elite, utilizatorii se pot bucura de funcții AI accelerate hardware și de performanțe și eficiență incredibile, mulțumită procesorului Qualcomm Oryon™ CPU integrat personalizat. Cu o autonomie a bateriei de până la 18 ore2, utilizatorul se poate bucura de productivitate neîntreruptă. Cu un captivant ecran ASUS Lumina OLED 3K la 120 Hz, un sistem audio certificat Harman Kardon și o carcasă elegantă, cu o grosime de 14,7 mm și o greutate de 1,42 kg1, ASUS Vivobook S 15 este construit pentru mobilitate fără efort.

Putere AI incredibilă

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC ASUS cu Windows, introducând cele mai recente instrumente Windows AI. Echipat cu Snapdragon® X Elite cu Qualcomm® Hexagon™ NPU încorporat, acesta se mândrește cu un motor neural remarcabil de 45 TOPS pentru procesare AI rapidă pe dispozitiv. Pentru stocare include un SSD PCIe® 4.0 ultra rapid cu capacitate de până la 1 TB, iar memoria RAM urcă până la 32GB LPDDR5X la 8448 MHz.

Îmbunătățirile de ultimă generație bazate pe inteligență artificială includ efectele de studio Windows (Windows Studio Effects) și o cameră cu infraroșu ASUS AiSense. Capacitățile de detectare a prezenței oferite de cameră permit Adaptive Dimming – care atenuează luminozitatea ecranului atunci când utilizatorul își întoarce privirea – și Adaptive Lock, care blochează automat laptopul atunci când utilizatorul se îndepărtează și îl deblochează la întoarcere. În plus, ASUS Vivobook S 15 este, de asemenea, primul dispozitiv care dispune de aplicația AI exclusivă a companiei, StoryCube. Este cea mai inteligentă, convenabilă și puternică modalitate de a gestiona toate resursele digitale, folosind asistența AI pentru a sorta, edita, gestiona și exporta fișierele capturate în format brut.

Profitând de acest hardware puternic, ASUS Vivobook S 15 integrează funcții avansate, precum efectele de studio Windows, care îmbunătățesc iluminarea și eliminarea zgomotului în timpul apelurilor video în modul portret. Camera ASUS AiSense cu securitate cu AI permite facilității de blocare adaptivă să blocheze automat sesiunea atunci când utilizatorul se îndepărtează și să o deblocheze automat la întoarcerea acestuia. Totodată, poate să auto-atenueze luminozitatea ecranului atunci când utilizatorul își întoarce privirea. Mai mult, acesta integrează subtitrare în direct (Live Captions) și Cocreator, care le permite utilizatorilor să transforme schițele în lucrări finalizate. Aceste tehnologii inovatoare nu numai că sporesc securitatea și confidențialitatea, dar și îmbunătățesc experiența audiovizuală și deblochează creativitatea.

Portabilitate incredibilă

Construit pentru portabilitate fără efort, ASUS Vivobook S 15 se remarcă printr-un design complet metalic ultra-subțire de 14,7 mm și cu o greutate de 1,42 kg1, fiind elegant prin estetica minimalistă. Emblema premium gravată la CNC adaugă o notă de clasă, în timp ce designul monobloc asigură rezistență și stabilitate.

Bateria de capacitate mare de 70 Wh oferă până la 18 ore2 de productivitate sau divertisment neîntrerupt, cu suport pentru încărcare rapidă și ASUS USB-C® Easy Charge pentru o încărcare convenabilă de la aproape orice sursă.

În același stil premium, include o tastatură retro-iluminată RGB pe o singură zonă, permițând utilizatorilor să creeze efecte adaptate perfect personalității și stării lor de spirit. O tastă dedicată Copilot le permite utilizatorilor să pătrundă în lumea instrumentelor Windows AI în doar o secundă, iar touchpad-ul super-spațios și super-inteligent permite o navigare fără efort și o arie de lucru extinsă. Prin intermediul unor gesturi intuitive, utilizatorii pot controla fără probleme diverse sarcini, de la reglarea audio la optimizarea luminozității ecranului sau gestionarea redării video.

Conectivitate incredibilă

Echipat cu o gamă completă de porturi I/O, ASUS Vivobook S 15 oferă o conectivitate fără cusur în mișcare. Dispune de două porturi USB4® care suportă încărcarea rapidă, afișaje externe 4K și transferuri de date de până la 40 Gbps, alături de două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, un port HDMI 2.1, un cititor de carduri microSD și o mufă audio combo pentru a eleva experiența utilizatorului.

Grație suportului WiFi 7, activat de sistemul Qualcomm FastConnect™ 7800, ASUS Vivobook S 15 oferă viteze incredibile de până la 5,8 Gbps, depășind WiFi 6 de 4,8 ori3, asigurând streaming fără întreruperi, finalizarea fără efort a sarcinilor și descărcări ultra-rapide.

Elemente audiovizuale incredibile

ASUS Vivobook S 15 oferă o experiență audiovizuală premium pentru productivitate, creativitate sau divertisment, fiind prevăzut cu un ecran OLED ASUS Lumina OLED 3K 120 Hz de 15,6 inchi, care redă reflexii rafinate și detalii extraordinare ale umbrelor, toate acestea în culori vii și fidele. Afișajul de clasă are un raport ecran/corp ultra-wide de 89%, un timp de răspuns de 0,2 ms, o gamă de culori DCI-P3 100% de calitate cinematografică și este certificat VESA DisplayHDR™ True Black 600. De asemenea, acesta oferă niveluri scăzute de lumină albastră certificate TÜV Rheinland pentru o mai bună îngrijire a ochilor, iar ecranul în sine este protejat de sistemul exclusiv ASUS OLED Care pentru a reduce semnificativ riscul de burn-in. În completarea acestui ecran uimitor se află un sistem audio puternic certificat Harman Kardon, cu sunet Dolby Atmos imersiv și multidimensional.

Pe scurt, prezentarea noului ASUS Vivobook S 15 marchează un salt semnificativ în ceea ce privește informatica bazată pe inteligență artificială. Cu acest dispozitiv, ASUS își reafirmă angajamentul față de inovația fără compromisuri, iar cu vorbitori din partea unor giganți ai industriei precum Microsoft și Qualcomm Technologies, acest eveniment a pus în evidență eforturile de colaborare care conduc la progresul tehnologic. Pe măsură ce industria se lansează în această nouă eră a informaticii, ASUS continuă să conducă lupta, oferind excelență atât în ceea ce privește forma, cât și funcția.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚ
ASUS Vivobook S 15 va fi disponibil în România la prețuri pornind de la 7499,99 lei, în funcție de configurație și oferta comercială. Utilizatorii pot precomanda ASUS Vivobook S 15 pe eShop-ul oficial ASUS.

Pagina de produs:https://www.asus.com/ro/laptops/for-home/vivobook/asus-vivobook-s-15-s5507/
Clip video:https://www.youtube.com/watch?v=5QLfatRUFL0

Specificații4ASUS Vivobook S 15 (S5507)
Platformă de calculQualcomm® Snapdragon® X Elite
Qualcomm® Snapdragon® X Plus
CPUPână la un CPU Qualcomm® Oryon™
NPUPână la un NPU Qualcomm® Hexagon™ (NPU dedicat cu 45 TOPs)
GraficăPână la un GPU Qualcomm® Adreno™
Ecran15,6 inchi 16:9 (2880 x 1620) 120 Hz ASUS Lumina OLED, NanoEdge pe 3 laturi cu raport ecran/corp de 89%, timp de răspuns de 0,2 ms, acoperire 100% a gamutului de culoare DCI-P3, certificare DisplayHDR™ True Black 600, în medie Delta-E < 1, luminozitate de vârf de 600 de niți
CarcasăMateriale: Capac metalic
Culoare: Cool Silver
Sistem de operareWindows 11 Home/Pro
Memorie principalăPână la 32 GB LPDDR5X la 8.448 MHz
StocarePână la 1 TB PCIe® 4.0 SSD
ConectivitateWiFi 7 (Dual-band 802.11ax)
Qualcomm® FastConnect™ 7800
Bluetooth® 5.4
CamerăCameră FHD cu IR
Cameră ASUS AiSense cu efecte de studio Windows, atenuare ASUS Adaptive și ASUS Adaptive lock
Porturi I/O 2 X USB4®
2 X USB 3.2 Gen 1 Type-A
1 x HDMI® 2.1 TMDS
1 X jack audio combo
1 X cititor de carduri MicroSD
TastaturăRetro-iluminare RGB personalizabilă pe o singură zonă
Tastatură ASUS ErgoSense cu tastele Copilot și emoji
Tehnologie de anulare a zgomotului de fond 
TouchpadTouchpad ASUS ErgoSense, silențios cu gesturi inteligente
AudioDolby Atmos®
Certificare Harmon Kardon
Amplificator inteligent
ASUS Audio Booster
Baterie70 Wh care asigură până la 18 ore de funcționare2
Adaptor AC90 W
Dimensiuni352,6 x 227 x 14,7~15,9 mm
Greutate1,42 kg1

Note:
* Copilot în Windows (în previzualizare) este lansat treptat odată cu cea mai recentă actualizare a Windows 11 în anumite piețe globale. Disponibilitatea variază în funcție de dispozitiv și piață. Disponibilitatea funcției tasta Copilot variază în funcție de piață. Aflați mai multe: https://www.microsoft.com/en-us/windows/copilot-ai-features?r=1#faq

1 Greutatea poate varia în funcție de specificații.
2 Testele de baterie au fost efectuate de ASUS pe 21 martie 2024, utilizând scenariul de redare video 1080p. Configurație de testare: Vivobook S 15 (S5507Q), panou OLED 3K, Qualcomm Snapdragon X Elite 12C, 1 TB SSD, 16 GB RAM, baterie de 70 Wh. Setări de testare: WiFi dezactivat, retro-iluminarea tastaturii dezactivată, Windows Power Plan setat pe Best Power Efficiency, luminozitatea ecranului setată la 150 cd/m2. Durata reală de viață a bateriei poate varia în funcție de configurația produsului, de utilizare, de condițiile de funcționare și de setările de gestionare a energiei. Durata de viață a bateriei va scădea pe parcursul duratei de viață a acesteia.
3 Diferența teoretică de viteză între Wi-Fi 7 (320 MHz, versiunea 4096 QAM) și Wi-Fi 6 (80 MHz, versiunea 1024 QAM).
4Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produsului pot fi modificate fără notificare prealabilă și pot fi diferite de la o țară la alta. Performanța reală poate varia în funcție de aplicații, utilizare, mediu și alți factori. Specificațiile complete sunt disponibile la http://www.asus.com

Views: 10

Lasă un răspuns