“Astazi suntem alaturi de Microsoft” a declarat seful Nokia

Stephen Elop, seful Nokia, a declarat, recent, intr-un interviu acordat El Pais, ca desi deocamdata producatorul finlandez se bazeaza pe colaborarea cu Microsoft pentru smartphone-urile sale de top, nu este exclusa nicio alta varianta de parteneriat in viitor.

nok

Nokia se bazeaza in acest moment pe sistemul de operare mobil de la Microsoft pentru a concura pe segmentul de piata al smartphone-urior high-end. Adoptarea de catre Nokia a Windows Phone a fost criticata de multi analisti inca de la parafarea parteneriatului intre cele doua companii, iar Nokia anunta, anul trecut, ca in strategia de business a pus la punct si un “plan B”, in cazul in care relansarea companiei cu ajutorul Windows Phone va fi un esec.

Stephen Elop a afirmat intr-un interviu pentru El Pais ca nu exclude dintr-o strategie viitoare a companiei adoptarea unei platforme ca HTML5.

“In actualul razboi al ecosistemelor folosim Windows Phone ca arma. Dar ne gandim permanent ce va urma, care va fi rolul HTML5, al Android… Platforma HTML5 ar putea face irelevante pe piata, in viitor, platforme precum Android, Windows Phone sau oricare alt sistem, dar inca este prea devreme pentru un verdict. Astazi suntem intr-un parteneriat stabil si satisfacator cu Microsoft, dar este posibil orice”, a spus seful Nokia, lasand sa se inteleaga ca Nokia se va adapta cerintelor pietei si tendintelor care se vor impune in industrie. Iar acest lucru ar putea insemna inclusiv renuntarea la sistemul de operare Windows Phone de la Microsoft.

Dupa parerea mea un pas bun catre flexibilitate, desi un pic tarziu nici UBUNTU nu trebuie ignorat.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: