Asha 205…un terminal Nokia cu minim util de specificatii

Asha 205 nu este nici pe departe un Smartphone in acceptiunea larga a cuvantului, ceea ce din capatul locului conduce la ideea ca nici pretentii prea mari nu poti avea pentru un terminal de buget redus.
Oricum ar fi totusi este un Nokia made, ceea ce nu exclude calitatea ci, din contra, este exact ceea ce se plateste la un confort maxim de utilizare.
In cutia comerciala am regasit lucruri folositoare cum ar fi incarcatorul de retea si castile stereo utile pentru auditiile musicale Radio / MP3 dar si un manual de utilizare care la varianta mea de test era un pic in limba bulgara, o limba draga mie pentru excursiile facute pe acolo insa, pana la familiarizare cale lunga. Nu-i bai…deprinderile tehnice si meniul aparatului dar si posibilitatea de a descarca orice user guide de pe pagina suport Nokia, nu-mi sunt straine.
De altfel am citit ca exista si varianta Dual SIM dar eu am avut-o pe cea single dar calitatile sunt asemanatoare. Dupa deschiderea capacului posterior am descoperit cu usurinta lacasul acumulatorului, cartelei SIM dar si al Memory cardului.
Prima impresie pe care am avut-o a fost legata de robustetea si simplitatea carcasei.
Dar arata bine si se aseaza perfect in mana mea. Pot actiona firesc tastatura QWERTY si Island Key mat cu degetele ambelor maini, fara dificultate.
Vizual am descoperit butoane speciale pentru apel asa cum ne-a obisnuit Nokia la modele mai vechi dar care dau o siguranta aparte atunci cand doresti sa initiezi/anulezi un apel. M-a bucurat sa vad buton special pentru chat si pentru reteaua de socializare Facebook, nu e rau pentru ca nu le amestecam.
Uneori mintea omului ce foloseste uzual CHAT nu are nevoie sa se invarta prin fel de fel de submeniuri pentru a trimite ceva mesaje sau poate sa ajunga si la conversatii mai lungi.
Am vazut de mii de ori treaba asta prin tramvaiul 41 pe care il atac zilnic de la un cap la altul si unde tinere pasionate de acest tip de comunicare QWERTY teletype ajunge la grad de talent literar. Chiar este uimitor atunci cand citesti pe chipul lor bucuria de a se exprima intr-un astfel de mod.
Deci iata Nokia iar a ghicit un segment castigator.
Daca mai adaug faptul ca la mine utilizarea uzuala voce si Facebook, a bateriei de 1020 mAh tinand cont ca terminalul uneori s-a apropiat la o saptamana de functionare zi/noapte este clar ca ofera mai mult decat un SMART mai complicat.
Pana la urma utilizarea normala, in cea mai mare parte a zilei ataca mai mult partea de comunicare vocala si mesagerie, aplicatiile cerand in special un loc unde sa poti avea stabilitate mecanica si vizibilitate mai buna atunci cand ataci aplicatii mobile.
Tastatura mecanica nu este depasita pentru ca totusi ofera o finalizare mai buna la apasare atunci cand se introduce text.
Ecran şi interfaţă cu utilizatorul: Dimensiune afişaj 2,4”, Rezoluţie afişaj QVGA (320 x 240), Culori afişaj HighColor (16 biţi/64k), Tehnologie de afişare LCD transmisiv, Înălţime afişaj 36 mm, Lăţime afişaj 48 mm, nu sunt niste parametrii de ultima ora pentru o afisare moderna, insa este atat de mult cat este necesar pentru a efectua operatiuni uzuale cu tastatura QWERTY.
Cu toate acestea Asha 205 nu este un terminal depasit pentru displayul sau intrucat are cateva aplicatii interesante: browserul Nokia Xpress cu compresia inteligentă a datelor EGPRS 236,8 kbps , Nokia Nearby găseşte în apropiere restaurante, ATM-uri şi multe altele, descarcă imediat 40 de jocuri Java EA gratuite. De asemenea Caracteristici de gestionare a informaţiilor de ordin personal, Dicţionar, Ceas digital, Recorder, Calculator, Ceas, Calendar, Agendă telefonică, Convertor, Apelarea unui număr fix de contacte, Note, Ceas cu alarmă, Memento-uri, Listă de sarcini, Ceas cu alarmă cu tonuri de apel, Tip sincronizare, Sincronizare la distanţă SyncML, Sincronizare locală SyncML care sunt obisnuite si la modelele mai vechi. Desigur mai sunt si alte specificatii tehnice pe care le puteti gasi cu brio aici.

Views: 0

Lasă un răspuns