Apple IPhone 6s un terminal multimedia complet la review

Cateodata in calitate de tester de terminale te bucuri sa primesti performanta la tine acasa.

Asa mi s-a intamplat atunci cand Telekom Mobile mi-a trimis pentru acest review Apple IPhone 6s impreuna cu o cartela SIM activata pe 4G, fapt care m-a dus sa constientizez sintagma care circula in piata ca exista “Apple si restul lumii”.

M-am putut bucura pe de-a-ntregul de performanta si precizia unui sistem de operare profesionist asa cum este IOS 9.2 chiar de la lansarea acestuia pe piata, dar si de toate serviciile de retea Telekom, care sunt incantatoare.

Daca ma intrebati este clar cel mai bun terminal pe care l-am avut personal in teste, si, pe care il pot recomanda cu inima deschisa. Pentru cei care sunt dispusi sa plateasca pentru un terminal de top, dar si ulterior pentru aplicatii cand vor dori sa le cumpere de pe Apple Store.

Este un terminal din clasa business si practic o eticheta, atunci cand doresti sa iei fata partenerului tau de afaceri, indiscutabil.

Hai sa vedem mai departe pe ce imi bazez afirmatiile cu tenta laudativa, argumentele unor astfel de acreditari.

Pai in primul rand inca de la unboxingul pe care il puteti vizualiza mai jos, eleganta si esteticul razbate.

Pentru ca simplitatea aduce noblete atunci cand este insotita de rafinamentul materialelor si al liniilor de design.

Pentru ca cei de la Apple dau mereu tonul si trendul de piata, uitandu-ne numai cate clone chinezesti exista dupa fiecare lansare de IPhone, sunt multe detalii constructive pe care producatorii “marului muscat” le detin si dau personalitate produsului.

In comparatie cu variantele constructive anterioare producatorii au reusit de data aceasta unul robust, chiar daca este imbracat in aluminiu excelent prelucrat si fasonat, Seria 7000 – acelasi tip folosit in industria aerospatiala, dand impresia unei bijuterii artizanal prelucrate. Prin comparatie cu celebrul “contorsionist” model anterior, 6s a scapat de flagelul indoirii si craparii fortate, pentru ca se vede ca designerii au adoptat o alta tactica in construirea sasiului, pastrand totusi identitatea binecunoscuta a produsului. IPhone 6s este un produs cu mult mai estetic decat modelele anterioare, privind liniile de curbura si detaliile stilizate. Totul creat in jurul unui display LED-backlit IPS LCD, capacitive touchscreen, 16M colors, 750 x 1334 pixels (~326 ppi pixel density) de 4.7″ inch, adopta niste senzatii extrem de placute ochiului dar și noua tehnologie 3D Touch. Partea frontala ne rasfata cu celebrul buton mecanic de Home ce a capatat si senzorul de amprenta extrem de precis, cu dubla functionalitate, camera frontala calitativa de 5 MPx, f/2.2, 31mm, 1080p@30fps, 720p@240fps, face detection, HDR, panorama, senzorul de lumina dar si fanta centrala inscrisa perfect in carcasa pentru casca audio incorporata. Urmarind lateralele curbate ale produsului observam in partea de jos conectorul microUSB v2.0 prins rezistent cu doua suruburi pentru a putea evita deplasarea sa inspre interior in cazul unei tensiuni create de insistenta vreunui utilizator, o grila cu un numar de 6 perforatii majorate ce ajuta iesirea undelor sonore intr-un mod cat mai placut dinspre difuzorul audio. Casca audio de 3.5 mm EAR isi are si aceasta orificiul ingaduitor pe aceiasi latura si inca un orificiu pentru microfonul extrem de senzitiv cu care vei bucura interlocutorul angajat in discutii. Lateral stanga, nelipsitul buton ce taie soneria si ofera cale vibratiilor, si doua butoane cu iluminare bleu de fond si cu functionalitatea de Volum +/- pentru reglajele sonore. Lateral dreapta butonul Power on/off dar si compartimentul pentru nanoSIM, unde ne-am fi asteptat si de existenta unui card de memorie extern. Totusi Apple ofera posibilitatea memoriei interne intretinuta de cele 3 variante constructive 16/64/128 GB si fireste si de pret corespunzator. Sa nu uitam partea din spate care in mod obisnuit cuprinde sigla Apple ca element de desgn, dar si camera principala de exceptie 12 MPx, f/2.2, 29mm, phase detection autofocus, cu flash dual-LED (dual tone) o minune apreciata in special de cei ce utilizeaza in mod frecvent fotografiile.

In rest asa cum se poate vedea pachetul de vanzare cuprinde lucruri asteptate: incarcatorul de retea, cablul de date USB/microUSB, castile audio cu microfon cu un design futuristic intr-o cutiuta transparenta, cheita pentru SIM, manualul de utilizare.

Dincolo de caracteristici si specificatii IPhone ofera o experienta destul de diferita de orice Android sau Winphone pentru ca lucrurile sunt accesibile in cu totul alt mod calitativ.

Asa cum v-am obisnuit, si de aceasta data va voi prezenta testele de Benchmark pe care le-am efectuat pentru a va crea o imagine, pentru mine fiind o premiera in IOS.

Chiar daca se fac clasamente dar tot in regiunea IOS, experienta de utilizare este mai buna decat la celelalte terminale pe care le-am testat, chiar daca ne uitam la o configuratie ce nu pare comparabila cu alte modele concurente: CPU Apple A9, Dual-core 1.84 GHz Twister,produs folosind un proces de fabricatie de 14nm si 16nm FinFET, GPU PowerVR GT7600 (six-core graphics), 2 GB RAM DDR4, chiar nu starneste “palpitatii” de tip marketing. In schimb siguranta in utilizare si viteza sunt comparabile, ceea ce duce la ideea ca se poate si asa daca OS-ul te ajuta corespunzator.

Si fiindca eu nu sunt chiar un mare impatimit al jocurilor m-am orientat mai mult pe utilizarea multimedia, acolo unde practic m-a si entuziasmat terminalul.

Pe langa aplicatiile preinstalate ce tin de lifestyle si care sunt perfect utilizabile 3D Touch este o tehnologie implementata de catre Apple in iOS9 pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus,  functionand cu ajutorul unei componente numite Taptic Engine, adica un motor vibrator si senzori capabili sa detecteze diverse tipuri de presiune aplicata pe ecran si sa actioneze vibratii cand ele sunt detectate. In interiorul aplicatiei Settings, Configurari, iar prin el puteti selecta sensitivitatea sa. Recunosc nu prea m-am acomodat prea rapid cu aceasta functie si m-am lasat spre o utilizare mai clasica si obisnuita.

In schimb am fost interesat de utilizarea castilor audio ce mi-au facut cu ochiul si accesand aplicatiile Radio am fost satisfacut sa redescoper noi nuante audio printre canalele accesate. Practic m-a reajutat sa redescoper ritmurile si melodicitatea, urechile mele declarandu-se satisfacute de aceste tonalitati si reglajele domeniilor de frecventa atacate.

Si asa cum v-am obisnuit la alte reviewuri am descarcat gratuit aplicatia Telekom TV, acolo unde programele le-am urmarit linistit in toata cursivitatea lor avand la dispozitie si conexiunea LTE -4G de la Telekom cu acoperire foarte buna in Bucuresti.

Apeluri video calitative atat video cat si audio pentru ca IPhone 6s are argumentele necesare pentru a se adapta perfect la retelele operatorului, si aici ma refer la caracteristicile RF dar si audio.

Un alt capitol la care am fost surprins in mod placut a fost acela al conexiunii de date cu PC-ul, chiar daca acesta a fost prin cablu USB. Viteza cu care am salvat fotografiile a fost chiar de invidiat prin comparatie cu alte deviceuri pe care le-am mai testat anterior. Si conexiunea Bluetooth v4.2, A2DP, LE si chiar NFC s-a descurcat in aceeasi parametri de viteza si stabilitate, ceea ce ne spune ca este un device profi care nu te va lasa la greu.

Conexiunea Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac mi-a fost de mare ajutor, atunci cand am fost instiintat de existenta ultimei actualizari la care am si procedat si am fost bucuros ca produsul nu a fost uitat de catre producator si totusi se mai lucreaza la perfectionarea lui.

Punctul cel mai tare dupa mine a fost camera si se poate spune camerele, pentru ca de data aceasta m-au impresionat amandoua. Camera principala de 12 megapixeli are un senzor cu dimensiunea de 1.22µ pixeli si deschidere ƒ/2.2, m-a impresionat in conditii de lumina normala dar performanta au apreciat-o prietenii de pe Facebook in special in comditii de luminozitate scazuta. In plus acum cand youtube accepta si inregistrari 4k am utilizat si aceasta facilitate fiind practic mai buna decat alte camere care exista pe piata, ajutandu-ma pe la evenimente. Pentru a va convinge va las sa vedeti in galeria de mai jos. Live Photos reprezintă o functie aplicabila de fiecare data cand realizezi o fotografie, telefonul va inregistra si un scurt videoclip. Acesta va putea fi văzut de fiecare data cand navigati printre pozele realizate sau cand apasati puternic pe o imagine, folosindu-va de 3D Touch.

 

Desigur am ramas dator cu autonomia, acolo unde Apple se pare ca nu a facut progrese, nu este printre cele mai slabe pe care le-am intalnit, insa de multe ori telefonul se va stradui sa reziste o zi intreaga in conditiile in care îl utilizati mai mult. Deci odata ajunsi acasa stiindu-va un utilizator fervent de functii si tehnologie este indicat sa puneti terminalul la incarcat pentru a doua zi. Din fericire, telefonul beneficiaza de un ”Low Power Mode”, care va va ajuta sa economisiti ceva energie ceea ce  presupune anumite sacrificii: nu veti mai avea mail-urile si aplicatiile actualizate in fundal, si fara Siri cu ajutorul comenzii ”Hey Siri”.

Cu toate acestea pare a fi si cel mai performant terminal de pe piata facand activitatile zilnice extrem de placute si calitative in special daca beneficiati de unul dintre pachetele atractive de la Telekom.

Visits: 0

0 comentarii la „Apple IPhone 6s un terminal multimedia complet la review

Lasă un răspuns