Angajații Accenture România susțin lecții de programare pentru peste 800 de elevi

Angajații Accenture România oferă lecții de programare pentru peste 800 de elevi în cadrul unei noi ediții Hour of Code, o inițiativă educațională care ajunge la peste 100 milioane de elevi la nivel global. Anul acesta, în perioada 9-15 decembrie, 60 de angajați Accenture din România vor participa voluntar la Hour of Code, susținând câte o oră de programare în 21 de școli din București, Ilfov, Călărași, Brașov, Iași, Timișoara, Cluj. La această ediție vor beneficia de introducere în programare elevi cu vârste între 6 și 15 ani, inclusiv 16 elevi de la Școala pentru Deficienți de Vedere din București. Hour of Code este un eveniment organizat de Code.org la care participă câteva mii de angajați Accenture la nivel global.

„În ultimii cinci ani, Accenture a colaborat cu Code.org, utilizând cele mai noi tehnologii, pentru a introduce informatica și programarea elevilor din întreaga lume”, a declarat Paul Daugherty, Accenture Chief Technology & Innovation Officer și “Chief Coder”. Copiii cred că orice este posibil, la fel și eu. Anul trecut, angajații noștri au participat la evenimente unde au predat programarea pentru peste 100.000 de elevi. Impactul pe care îl are o singură oră de programare, creativitate și inspirație poate fi extraordinar – programatorii de astăzi vor fi cei care vor aduce schimbarea de mâine”.

Accenture va oferi și anul acesta acces la Accenture Intelligent Space Exploration, un tutorial de programare cu ajutorul căruia elevii pot descoperi modul în care tehnicile de inteligență artificială (AI) pot fi folosite pentru a învăța un robot să exploreze o nouă planetă, inclusiv să recunoască animale și plante, să înțeleagă o nouă limbă și să converseze cu localnicii. Peste 160.000 de persoane au participat la acest tutorial de la debutul său.

„Credem că ideile pot schimba lumea și că o singură persoană poate declanșa o întreagă mișcare”, a adăugat Jill Huntley, director general pentru corporate citizenship la Accenture. „Cu Hour of Code, aducem la viață inițiativa noastră Social Innovators, inspirând tinerii să folosească informatica și tehnologia pentru a îmbunătăți viața a milioane de oameni, acum și pentru generațiile viitoare.”

Pentru a susține Hour of Code, angajații Accenture dezvoltă și conduc activități în întreaga lume menite să inspire elevii în moduri noi:

  • Accenture organizează un eveniment cu Black Girls CODE la Accenture Innovation Hub din Atlanta pentru a preda programarea și dezvoltarea rapidă a aplicațiilor.
  • În Arabia Saudită, Accenture face echipă cu DSCA, o organizație non-profit, care lucrează pentru ajutorarea părinților copiilor cu sindrom Down prin instruire, educație și servicii generale. Angajații Accenture vor conduce tutoriale de programare la o școală DSCA.
  • În Cebu City, Filipine, Accenture desfășoară o sesiune Hour of Code pentru persoanele cu dizabilități. În coordonare cu Oficiul pentru Persoanele cu Dizabilități (PDAO), voluntarii Accenture vor susține o sesiune de programare pentru participanții cu dizabilități din diverse comunități.
  • Angajații Accenture din Spania vor organiza evenimente în 40 de școli din toată țara, pe tot parcursul lunii decembrie, pentru peste 2.400 de elevi.

Pentru a afla mai multe sau pentru a participa la Hour of Code, accesați Accenture.com/hourofcode sau code.org sau urmăriți conversația la #MakeAGreaterGood

București, 11 decembrie 2019 – Angajații Accenture România

Hits: 37

%d blogeri au apreciat: