Angajamentul Lenovo pentru un PC mai sigur şi mai curat

Cu numai o săptămână în urmă, software-ul Superfish preinstalat de la începutul lunii Septembrie 2014 pe laptopurile Lenovo pentru segmentul consumer a generat îngrijorare și frustrare în rândul utilizatorilor noștri precum şi în rândul comunităților preocupate de securitate şi confidențialitate. Am colaborat cu parteneri pentru a dezvolta unelte şi pentru a îmbunătăți programe antivirus menite să elimine software-ul Superfish. O unealtă de eliminare automată este acum disponibilă pe Lenovo.com. Niciun produs ThinkPad, desktop-uri, tablete, smartphone-uri şi servere enterprise sau produsele de stocare nu au fost afectate.

În plus, vom oferi utilizatorilor de computere Lenovo care au fost afectați de această situație un abonament gratuit de 6 luni pentru serviciul McAfee LiveSafe (sau vom extinde cu 6 luni perioada de utilizare pentru cei care au deja abonament). Mai multe informații vor fi disponibile pe Lenovo.com în următoarele 7 zile.

Evenimentele din ultima săptămână consolidează principiul conform căruia experiența utilizatorilor, securitatea şi confidențialitatea trebuie să fie cele mai importante priorități ale noastre. Ţinând cont de acest lucru, vom reduce semnificativ numărul aplicațiilor preinstalate. Scopul nostru este foarte clar: să devenim lideri în a oferi utilizatorilor PC-uri  mai curate şi mai sigure.

Vom demara imediat această acţiune, astfel că până la lansarea produselor noastre Windows 10, vom include în dispozitive doar sistemul de operare şi softurile adiacente, soft-uri necesare pentru o funcţionare corectă a echipamentului hardware (de exemplu, atunci când includem piese hardware unice, cum ar fi o camera 3D), software-ul de securitate şi aplicaţiile Lenovo. Această decizie ar trebui să elimine ceea ce industria noastră defineşte ca “adware” şi “bloatware”. Pentru unele ţări, anumite aplicaţii locale aşteptate de utilizatori vor fi de asemenea incluse. Lenovo va comunica informaţii despre TOATE software-urile preinstalate pe PC-uri, informaţii prin care va explica în mod clar ce funcţie îndeplineşte fiecare aplicaţie. Totodată, vom continua să cerem în mod activ feedback din partea comunităţii de utilizatori şi a experţilor din industrie, pentru a ne asigura că avem aplicaţiile potrivite şi cea mai bună experienţă de utilizare.

Vedem aceste acţiuni ca un punct de plecare. Credem că aceşti paşi vor face ca tehnologia noastră să fie mai bună şi mai sigură.

 

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: