AndroidTV Allview ePlay7100-U – review

V-am obisnuit sa testez seturi TV de la Allview. Si acest lucru se produce progresiv, in functie de actualizarea tehnologica, an de an. Adica, inca de atunci de cand Allview s-a decis sa includa in linia sa aceste deviceuri, deja integrate bine de tot in piata romaneasca, cu sezoane de cumparaturi si preferinte deja consacrate.

Allview a ajuns o obisnuinta placuta pentru retailerii de tehnologie si un nume preferat pentru calitati si in raport cu pretul.

Allview ePlay7100-U de rezolutie 4K UHD (3840×2160) a sosit la review si pentru ca pe langa functiile de SmartTv a adaugat una pe care nu o prea gasesti in piata. Si anume cea de AndroidTV si tehnologie Hands Free Voice Control prin functia  Far Field Voice Control. Echipat Android TV 10 aduce utilizatorilor posibilitatea de utilizare hands-free a TV-ului, prin integrarea Google Assistant si microfoanelor Far Field Voice Control. Astfel, cu o simpla comanda vocala adresata direct televizorului, utilizatorii pot porni sau opri televizorul, ajusta volumul, obtine raspunsuri, controla continutul video si alte dispozitive inteligente interconectate cu acesta, de la distanta.

Astfel TV-ul devine integrat intr-un lant IoT dedicat casei in care locuim, sau poate fi integrat cu succes si in cadrul jobului ca un mijloc benefic de operare.

Chameleon Extreme 2.0 AI PQ Engine integreaza una dintre cele mai avansate tehnici de analiza si procesare a imaginii prin metode complexe bazate pe AI. Acestea permit optimizarea fiecarui cadru individual, multidimensional, pentru ca utilizatorii sa beneficieze de imagini uimitor de reale. Tehnologiile inovatoare utilizate pentru optimizarea procesarii de culoare, ce stau la baza Chameleon Extreme 2.0 AI PQ Engine (Dynamic Restauration, Ultra High Analitic, Contrast Enhacement, Skin Color Enhacement), au rolul de a transmite imagini cu un contrast mai bogat, vibrante, patrunzatoare, dar si emotia fiecarui cadru, trairea fiecarui personaj si culorile reale ale oricarui detaliu.

Din gama ePlay7100 l-am ales pe cel cu diagonala 109cm (43″), factor de aspect 16:09 si ecran IPS DLED, vine cu noul concept Infinity Display, caracterizat de rama aproape invizibila si cadrul foarte subtire, dar si pentru ca dimensiunile 960x180x611mm se potriveau mai bine pentru a realiza un pictorial direct de pe birou.

Cateva detalii constructive le puteti vizualiza.

Materialele implicate sunt un plastic negru in combinatie cu o margine metalizata tip stinghie, ce are imprimata  numele brandului ALLVIEW, in partea de jos a ecranului. De asemenea, in partea frontala se vede LED-ul indicator POWER ON/OFF si STANDBY, alaturi alte patru LED-uri de stare (active ce vor lumina de fiecare data cand rostesti o comanda vocala), microfoane si senzorul IR pentru receptia semnalului de la telecomanda.

In descrierea televizoarelor sau monitoarelor puteti vedea tipul de ecran DLED. Ultimele trei litere sunt cunoscute de toata lumea, sunt diode emitatoare de lumina. Doar ce este D trebuie explicat. Este un ecran matrice cu iluminare din spatele LED. Producatorii au imbunatatit productia si au mutat iluminarea in spate la LED-uri in loc de lampi. Acest lucru este mai economic si, de asemenea, va permite sa faceti o diminuare (stingere) a unei anumite zone a ecranului, daca este necesar, ceea ce imbunatateste calitatea imaginii.

Restul de diagonale din gama sunt: 50″ si 65″, adica tocmai atat, cat sa ai de unde sa alegi. ePlay7100 aduce un upgrade pe partea de imagine si sunet, prin integrarea tehnologiilor Dolby Vision, HDR 10+ si HLG, Dolby Atmos si DTS Studio Sound. Dolby Vision – varful de lance in domeniul tehnologiilor de ajustare a imaginii, este completata de functii avansate (HDR, HDR 10+ si HLG), prin intermediul carora sunt analizate si ajustate obiectele din imagine, pentru ca scenele redate sa fie cat mai realiste si mai naturale. Astfel, utilizatorii se vor putea bucura de cadre pline de culoare, clare, captivante si realiste.

Uite asa a sosit pachetul de vanzare. Usurel la aproximativ 6.5kg si facil de manipulat la montarea initiala. Continutul: TV, telecomanda cu Google Assistant, baterii, certificat garantie, manual utilizare, stand.

Apoi au urmat operatiuni care nu m-au solicitat asa de mult, cum ar fi montarea in dispozitivul de functionare. Prima operatiune a fost montarea standului regasind in pachet si cele patru suruburi de prindere.

Evident aceasta a fost alegerea mea, pentru ca pe spate avem ca varianta si cele patru orificii standard de prindere intr-un suport TV direct pe suprafata unui perete dedicat vizonarilor.

Si mai apoi desigur grija a fost sa montez cele doua baterii format standard AAA din pachet in compartimentul dedicat al telecomenzii, respectand evident polaritatiile necesare.

Este important ca pe langa comenzile vocale sa avem si telecomanda, pentru a putea programa primele setari dar si ulterior ca un shortcut mai comod in utilizare. M-a impresionat ca in continuare telecomanda cu aspect metalic la suprafata, desi este construita dintr-un plastic rezistent, inca pastreaza acele semne speciale (punctulete reliefate) pentru persoanele cu dizabilitati si per total deviceul este un ajutor foarte util. Are butoane intuitiv colorate si reponzive pentru orice tipologie de utilizator ambidextru.

Allview 43ePlay7100-U integreaza o configuratie hardware ce pentru un smartphone nu spune mare lucru. Procesor quad-core MediaTek MT9602 la 1.5 GHz, Cortex-A53, cu 2 GB RAM si 32 GB de stocare, TV-ului ii este indeajuns pentru baleierea prin meniurile de Android TV 10 ruland cursiv. Acceleratorul grafic Mali-G52 face fata in jocurile disponibile aduse din Google Play insa nu este apropiat de regimul unui gaming pe PC.

Si apoi partea de setare / configurare initiala care presupune ca totusi utilizatorul sa aiba sau sa isi creeze un utilizator google pentru a putea beneficia de functionalitatea maximala de pe AndroidTV: Multimedia/YouTube/Google Play Movies & TV/Google Play Store/Google Play Music/Google Play Games/Google Assistant aplicatii preinstalate, si desigur avand in vedere si conectivitatea Wi-Fi (IEEE802.11a/b/g/n/ac) la reteaua unui operator prin intermediul unui router ce nu necesita a fi chiar de ultima generatie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Desigur in pachetul de vanzare regasim intr-un pliant si modul in care se activeaza si functia Far Field Voice Control, ceea ce inseamna ca nu vom bajbai si de aceea este indicat sa cititi si mai apoi sa actionati.

Spre deosebire de alte televizoare inteligente care au nevoie de o telecomanda pentru a executa comenzile bazate pe voce, seria ePlay7100 este echipata cu tehnologia Far Field Voice Control ce permite utilizatorilor sa transmita comenzi vocale direct televizorului. Integrarea conceptului TOUCHLESS aduce numeroase avantaje utilizatorilor: nu mai au nevoie de telecomanda pentru a transmite comenzile catre televizorul inteligent; pot oferi comenzi vocale intr-un mod mult mai rapid, chiar si atunci cand au mainile ocupate (pornirea sau oprirea TV-ului, cautarea de continut – inclusiv streaming media, reglarea volumului, controlarea tuturor dispozitivelor inteligente de acasa interconectate cu TV-ul); televizorul raspunde chiar si atunci cand se afla in stand-by, doar prin rostirea comenzii vocale „OK Google”.

Desigur sunt si ceva inconveniente ce tin de necunoasterea limbii engleze, provenita din lipsa suportului in limba romana si suprapunerea de voci care deruteaza interpretorul. Asa cum mi s-a intamplat cu cearta pe functii in simultan cu nevasta. Aici cel care comanda mai bine are prioritate. Si de aceasta data a trebuit sa cedez, tinand cont ca tot “forta feminina” a stapanit telecomanda:). Cu toate acestea sistemul mi s-a parut a fi reponziv atat timp cat am rostit corect si destul de rar cuvintele cheie. Nu a fost cel mai rapid, insa s-a achitat de sarcini atat in ceea ce inseamna TV-ul, cat si celelalte deviceuri din lantul IoT angrenate in reteaua proprie HOME gestionata de Google Assistant (becurile inteligente, camerele video, lampa inteligenta chiar si robotul aspirator). S-au inteles toate de minune chiar la comenzi realizate de pe microfoanele cunoscute.

Si daca discutam despre conectivitate uzuala am regasit pe panoul din spate urmatoarele: 1x IEC conector pentru DVB-T/T2/C/analog, 1x F-conector pentru DVB-S/S2, 3 X HDMI, 2 X USB – A, 1 X CI+, iesire audio digitala optica, LAN, intrare mini AV. De asemenea avem conexiunea Bluetooth 5.0 duala. Functia audio duala Bluetooth V5.0, permite trimiterea de continut audio fie de pe telefon pe TV, fie de pe televizor pe un device BT extern. Astfel, utilizatorii se bucura de mobilitate, intrebuintare facila si nu-i vor mai deranja pe cei din jurul lor, folosind castile Bluetooth. Chiar nu stiu ce ar mai lipsi de aici pentru a putea sa le avem pe cele mai moderne.

Pe mine m-a incantat ca pentru cateva zile m-a deservit foarte bine la editarea de texte pe blog si conversatii pe retelele de socializare utilizandu-l pe post de monitor.

Si pentru ca nu sunt un foarte bun consumator al posturilor TV de cablu, in special al canalelor de stiri, am preferat sa atac cele inscrise, pe care butoanele telecomenzii mi le-au oferit in special acolo unde solicitarile 4K ar fi trebuit sa puna TV-ul in dificultate.

Desigur pentru impatimitii de smartphone-uri este prevazuta si conexiunea Google Chromecast, care ne ajuta sa ne proiectam ecranul de pe display direct pe ecranul AndroidTv-ului. Se stie ca multa lume are acces la abonament TV mobil si atunci acesta ar fi un mijloc util in cazul in care nu dispunem de un canal anume, atat timp cat nu toata lumea le are chiar pe toate.

Visits: 2