Allview Soul X20 un terminal romanesc bazat pe inteligenta artificiala cu AVI GPT – review

Allview Soul X20 pe care il regasiti pe pagina Allview aici este un terminal romanesc bazat pe inteligenta artificiala cu AVI GPT ce a sosit la teste cu o saptamana inainte de lansarea oficiala. Astfel incat primul contact a fost realizat in timp util, pentru prime impresii, dupa o foarte scurta perioada de utilizare. Vizibil a fost pachetul de retail, care are un aspect asa cum brasovenii ne-au obisnuit. Adica atractiv, modern si complet. Asta, desi configuratia este de tip midrange dotat cu tehnologie AI pentru utilizatorul roman, care ridica in mod clar configuratia hardware de sub capace prin poleiala unui software adaptat la cerinte, dar care cu siguranta mai are destule de aratat pana la desavarsirea finala. Este totusi foarte bine ca exista acolo si ne obisnuieste cu tendintele.

Daca este sa laud ceva este consecventa cu care Allview incearca si reuseste, de cele mai multe ori, sa tina pasul cu tehnologia si cerintele utilizatorului. Iar Soul X20 se arata si se simte din nou ca un terminal lucrat cu atentie si cu caracteristici de gama Allview atat ca forma, insemne cat si caracteristici software obisnuite in ultima vreme, daca este sa ne uitam in jur pe la alti competitori.

Terminalul este un Android 13, care cu timpul a aratat ca este o varianta stabila de utilizare cu procesor MediaTek Helio G99, GPU Arm Mali G57 – MC2, cu 8+4 GB de memorie si 128 GB de storage in interior. Aceasta configuratie impreuna cu displayul IPS mare de 6.78″ FHD+ aduce tot necesarul pe care aplicatiile actuale le pot pretinde pentru a functiona in libertate si cu performantele scontate. Pentru gameri nu se poate pune problema de a fi un terminal de competitie ci doar unul de antrenament in parametri acceptati.

Pentru cei interesati am pus mai jos si cateva specificatii

Mediatek  Helio G99  este un SoC ARM mainstream pentru smartphone-uri care a fost introdus în 2022. Este fabricat intr-un proces FinFET de 6 nm si este echipat cu 2x nuclee ARM Cortex-A76 mari cu pana la 2,2 GHz si 6x si nuclee ARM Cortex-A55 eficiente din punct de vedere energetic (max. 2 GHz) in doua clustere (bigLITTLE). Cipul integreaza un ARM Mali-G57 MC2 (doua nuclee). In plus, modemul integrat LTE / 4G accepta viteze de descarcare Cat-13. Wi-Fi 5 este, de asemenea, integrat (a/b/g/n/ac). Controlerul de memorie accepta LPDDR4x cu pana la 4.266 Mbps. MediaTek Helio G99 este un procesor de gaming capabil care poate rula cele mai populare jocuri la rate de cadre fluide. Are performante similare cu Qualcomm Snapdragon 732G. Cu toate acestea, nu este la fel de puternic ca unele dintre procesoarele de gaming mai high-end, asa ca este posibil sa nu poata rula cele mai solicitante jocuri la cele mai inalte setari.

Helio G99 este proiectat pentru a fi un procesor de gaming capabil si poate rula cele mai populare jocuri Android la rate de cadre fluide. Cu toate acestea, nu este la fel de puternic ca unele dintre procesoarele de gaming mai high-end, asa ca este posibil sa nu poata rula cele mai solicitante jocuri la cele mai inalte setari.
Iata o lista cu cateva jocuri Android populare care pot fi rulate pe Helio G99:

  • PUBG Mobile
  • Call of Duty: mobil
  • Fortnite
  • Garena Free Fire
  • Genshin Impact
  • Minecraft
  • Asphalt 9: Legende
  • NBA 2K Mobile
  • Real Racing 3

Toate aceste jocuri pot fi rulate pe Helio G99 la rate de cadre fluide, chiar si la cele mai inalte setari. Cu toate acestea, este important de retinut ca performanta jocurilor poate varia in functie de celelalte specificatii ale smartphone-ului, cum ar fi cantitatea de RAM si spatiul de stocare.Daca sunteti in cautarea unui smartphone care poate rula toate jocurile populare, atunci Helio G99 este o optiune buna. Cu toate acestea, daca sunteti un jucator hardcore care vrea sa joace cele mai solicitante jocuri la cele mai inalte setari, atunci poate doriti sa luati in considerare un smartphone cu un procesor de gaming mai puternic, dar care necesita mai mult buget.

Visits: 30

Lasă un răspuns