Allview P9 Energy mini pregatit de review
Multi dintre voi aveti probleme cu durata de viata a acumulatorului pana la descarcare. Sigur ca, multe aspecte nu pot fi rezolvate de catre producatori, respectand proportiile carcasei terminalului. Dar macar unii dintre ei se straduiesc recunoscand deficientele in utilizare. Asta am aflat si la un eveniment de lansare Allview, la care am participat si am mai scris aici.
P9 Energy mini nu este cel mai dotat terminal din gama cu P9 Energy si P9 Enegy Lite, dar, macar, incearca sa rezolve partea de consum a bateriei, pastrand si o parte din performantele familiei P9 Energy, la care am facut referire, chiar si in situatia, in care, are cea mai mica diagonala a displayului IPS HD (1.280×720 pixeli), adica 5″, OnCell, Full lamination, 2.5D, Asahi Dragontrail Glass, pastrand totusi constructiv, acumulatorul de 4000 mAh si modul inteligent de economisire al energiei.
Toate desigur la un pret cat mai convenabil. De asemenea, terminalul include tehnologia de incarcare rapida a bateriei MediaTek Pump Express+, care reduce cu pana la 60% timpul de incarcare. P9 Energy Mini are 3 GB RAM, 16 GB memorie interna, are un procesor MediaTek quad-core la 1,3 GHz, ruleaza Android 6.0, este dual-SIM, are o camera principala de 13 MP si una frontala de 5 MP, cam in stilul cu care Allview ne-a obisnuit pana acum.
E clar ca rezultanta, va fi un terminal, un pic mai greoi la cele 181 g, insa, ca portabilitate, diferenta nu se simte atat de drastic, reusind, sa il utilizez chiar, si cu o singura mana, fara niciun fel de problema, chiar daca materialul carcasei din spate este un pic alunecos, si ma lasa sa cred ca este, totusi, un rezultat al rafinarii perfecte si al prelucrarii materialelor.
Experienta mea cu P9 Energy mini a fost de la inceput una buna, mai ales la unboxing, atunci, cand, din pachetul de vanzare au inceput sa rasara toate acele accesorii asteptate pentru a putea sa iti faca utilizarea mai usoara. Este vorba despre: Telefon, Manual utilizare, Alimentator de retea, Cablu USB / microUSB, Cablu OTG, Casti stereo, Certificat de garantie, Blister de protectie, asa cum trebuie sa regasiti cam in orice pachet de vanzare, unde se poate intrevede interesul producatorului, pentru utilizator. Mai jos puteti vizualiza in galerie.
Desfacand capacul din spate al terminalului, un pic cam greu, mi-a dat impresia de robustete si mi-a aratat bucuria copilareasca de a avea acces la bateria reincarcabila de 4000 mAh detasabila, dar si la sloturile, cele doua de microSIM, dar si cel de card de memorie microSD, situate in partea de sus.
Accesul si operatiunile de introducere sunt facile pentru utilizatorul, care respecta, introducerea acestora, cu partea de contacte metalice in jos, si, cu decupajul coltului cunoscut inspre inainte.
Dupa introducerea capacului de spate, bicolor, inscriptionat cu sigla stralucitoare a brandului Allview, si, inscrisurile „Energy by Allview”, precum, si, a sunetului de echipare „dts SOUND”, pe carcasa, mai apar: camera principala de 13 MPx cu autofocus, inregistrare video 1080p@30fps si blitzul LED Flash, precum si fanta audio, pentru o auditie mai buna si mai intensa, fireste de calitate dts.
Zburand spre partea de laterala sus vom observa decupajul circular in capac unde se va introduce setul de casti stereo EAR de 3.5 mm. Lateral dreapta sus butonul power on/off si volum +/-, iar, pe stanga nimic. Lateral jos a mai ramas spre dreapta conectorul pentru cablul de incarcare/date microUSB, dar si microfonul de captare al undelor vocale ale utilizatorului.
Pe partea frontala sub o folie de protectie frontala transparenta, montata in fabrica, de data asta de dimensiuni mai mici decat displayul, cu ceva dificultati in utilizare, atunci cand vii pe touch, dinspre exterior, spre interior, chiar nu am inteles aceasta decizie, care, sigur nu aduce economie la materiale, in schimb va aduce un deficit de imagine. In plus displayul de 5″ este stralucitor si de o calitate buna, insa nu pentru pasionatii de multimedia, care ar avea nevoie de o rezolutie ceva mai buna. De aceea, si pretul este corespunzator dotarilor. Tot pe fata butoanele capacitive de comanda prin meniuri, care nu au retroiluminare , vor da probleme la identificarea facuta in intuneric pentru cei neobisnuiti cu acestea, precum si camera frontala de 5 MPx, grila castii audio pentru telefon, si senzorul de iluminare.
In rest, carcasa are colturile rotunjite si sectiune trapezoidala, va da o oarecare senzatie de stabilitate in mana, daca si utilizatorul il va prinde cu hotarare.
Dotarile interioare am incercat sa le surprind ca de obicei prin testele de Benchmark cunoscute in galeria de mai jos.
Precum stiti sunt relative iar in practica experienta spune ca cei 3 GB de memorie RAM impreuna cu cei 16 GB de stocare si combinatia procesor Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53 cu chisetul Mediatek MT6737 si GPU Mali-T720MP2 este una buna si fluenta in exploatare care sub Android 6 Marshmallow dau rezultate in limitele recunoscute.
Nici in cazul de fata nu este altfel. Aplicatiile preinstalate functioneaza asteptat si nici cand aveam zeci de aplicatii deschise nu am simtit vreo incetinire in procesare. O premiera pentru dispozitivele Allview este si optiunea Split Screen, care permite afisarea concomitenta a doua aplicatii pe display, si nu cred ca ar fi un mare avantaj tinand cont de dimensiunea displayului, insa este bine ca totusi au bifat-o si pe aceasta.
Browsingul este insa facil, site-urile se incarca repede si precis. Nivelul de semnal este decent si terminalul beneficiaza de wifi 802.11 b/g/n (2.4 Ghz), care este bine de avut in anumite situatii. Eu de exemplu la MWC Barcelona de acum doi ani as fi simtit nevoia sa ma conectez la acea banda, dar nu aveam cu ce. In rest retelele cunoscute 4G: Cat 4 DL 150Mbps UP 51Mbp, 3G: HSDPA 21,1Mbps/HSUPA 5.76Mbps, sunt mai putin interesante pentru utilizator fiind transparente in functionare insa isi fac treaba ok in reteaua Telekom unde sunt abonat. Interconectarile Bluetooth: Class 4.0 cu A2DP si EDR, USB 2.0 isi fac treaba si nici nu consider ca as fi intampinat vreo problema in utilizare la nivelul anului 2016, dar nimic nu poate fi exclus.
Camera foto de13 MPx beneficiaza de o aplicatie intuitiva, usor de folosit atunci cand iti propui sa ataci aceasta functie. Fotografiile sunt realizate cu rapiditate, pe timp de zi si pentru ca autofocusul este rapid. Rezultatele sunt asteptate pentru acest segment de piata, pozele fiind clare cu o gama variata de culori, insa in anumite situatii o parte dintre fotografii au o luminozitate scazuta si un grad de saturatie accentuat. Nu este un defect, insa, este o diferenta sesizabila fata de terminalele la care dotarea se plateste. Pentru exemplificare va pun la dispozitie o galerie foto.
Si chiar video.
Am uitat sa va scriu tocmai despre punctul forte al terminalului. Da tine doua zile si cateva ore in functionare normala, adica fara exploatare in multimedia si jocuri. Este un argument destul de puternic in zilele de azi. In plus se incarca in doua ore si jumatate ceea ce nu este asa de rau.
Views: 0