Epson investește 28 de milioane de euro într-o nouă fabrică pentru capete de printare

Epson, prin Epson, companie membră a grupului Seiko Epson anunță inaugurarea unei noi fabrici producătoare de capete de printare pentru imprimantele cu jet de cerneală. Epson a investit peste 28 de milioane de euro (aproximativ 3,4 miliarde de yeni) în fabrica amplasată în orașul Akita din Japonia, care va tripla capacitatea actuală de producție. Construcția unității a început în octombrie 2015, iar la începutul acestei luni fabrica a intrat în producție.

Epson furnizează echipamente care au la bază tehnologia de printare Micro Piezo atât celor care tipăresc acasă, cât şi clienților din zona de business, comerț și industrie. Capetele de printare produse la noua fabrică Akita Epson vor constitui piesa de bază cu care vor fi dotate echipamentele Epson cu sitemul de alimentare continuă cu cerneală, create pentru volume medii de imprimare, dar și imprimantele business cu jet de cerneală.

Akita Epson

Imprimantele Epson cu sistem integrat de recipiente de cerneală ((Ink Tank System)  reduc cheltuielile şi costurile de imprimare ale companiilor, oferind aceeași calitate cu care Epson și-a obișnuit clienții. Lansate în octombrie 2010, imprimantele Epson cu sistem de alimentare continuă cu cerneală au înregistrat vânzări de 15 milioane de unități la nivel mondial până în iunie 2016. Piața de birouri înregistrează o creștere anuală a cererii pentru imprimante business inkjet de mare viteză, care oferă o calitate excepțională a imaginii, la un cost mai mic de imprimare și cu un consum mai scăzut de energie, în comparație cu imprimantele laser competitoare.

„Akita Epson este o locație importantă pentru producția internă, cu o capacitate tehnologică avansată, o locaţie care colaborează strâns cu divizia de cercetare şi dezvoltare din cadrul Epson. Contribuim semnificativ la capacitatea de producție a întregului grup Epson, partajând cu celelalte fabrici Epson expertiza tehnică pe care am obținut-o în urma fabricării dispozitivelor de bază”, a declarat Takashi Mitsui, președintele Akita Epson.

Scopul Epson este acela de a-și perfecționa tehnologiile originale pentru a oferi clienților produse și servicii care să le depășească așteptările.

Profilul fabricii Akita Epson

Adresă 1 Dannoue, Iwasaki, Yuzawa, Prefectura Akita, Japonia 012-0801
Operațiuni Fabricarea și asamblarea capetelor de printare pentru imprimantele inkjet (inclusiv capetele de printare PrecisionCore)
Suprafață Suprafață utilă: 4,679m² ,    Suprafață totală: 10,593m²
Structură Clădire cu structură de oțel, pe trei etaje
Număr de angajați 30 sau peste (noi angajați permanent

Profil companie Akita Epson (1 iunie 2016)

Numele companiei Akita Epson Corporation
Adresa 1 Dannoue, Iwasaki, Yuzawa, Prefectura Akita, Japonia 012-0801
Președinte Takashi Mitsui
Lansare operațiuni 20 iunie 1986
Număr de angajați 593
Capital 80.000.000 yeni
(Akita Epson este o filială deținută în totalitate de Seiko Epson Corporation)
Operațiuni ·         Fabricarea și asamblarea capetelor de printare pentru imprimantele inkjet

·         Fabricarea și prelucrarea pieselor de precizie, matrițelor și ansamblurilor de echipamente

·         Fabricarea și asamblarea produselor portabile

·         Fabricarea și asamblarea mecanismelor de ceas

Capetele de printare pentru imprimantele inkjet

Capetele de printare Micro Piezo eliberează picături de cerneală prin presiune mecanică. Presiunea mecanică este produsă atunci când elementele piezoelectrice din capetele de printare se contractă în urma voltajului impulsului electric. Tehnologia Epson se diferențiază de cea a competitorilor prin faptul că sistemele de imprimare Micro Piezo nu utilizează căldura pentru a elibera picăturile de cerneală și controlează cu precizie volumul de cerneală din fiecare picătură de cerneală.

București, 25 noiembrie: Epson

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: